IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Zarev Разгледай мнение
    ... От гледна точка на компанията, търговията с нейните акции не е от голямо значение. Цената им не е от значение нито за мениджмънта ....
    За подобно изказване на нормална борса акционерите моментално щяха да насрочат извънредно общо събрание и ритуално да ви духнат под опашката.
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

    Коментар


    • Батя, винаги съм си мислел, че основно спекулираш и извинявай, че за няколко години в този този форум така и не съм разбрал, че инвестираш.

      Г-н Зарев, и аз оценявам като положителна вашата поява тук, но едва ли няколко общи приказки и неангажиращи коментара ще разсеят продължителната информационна мъгла около дружеството, както и въпросите, свързани с неговото бъдеще.

      Повечето инвеститори (включително и в този форум) се интересуват в по-голяма степен от финансовото състояние и бизнес плановете на компанията отколкото от технологията за когенерация и не е добре да се правите, че не разбирате препоръката ми за публичността и официалните ангажименти на ръководството и основния мажоритар.

      Не ми се ще да ви давам съвети, но ако се замислите, сам ще се убедите, че ползите за вас от участието ви в анонимни форуми могат да бъдат само краткосрочни, а в дългосрочен план най-вероятно ще съберете предимно негативи, защото винаги има повече от една гледна точка и всеки има право на мнение, особено когато става дума за пари.

      И вие няма как да избегнете споровете с анонимни участници, от които репутацията ви едва ли спечели много, особено ако често повтаряте "тъпо, много и супер много тъпо". Лека вечер и успех.

      Коментар


      • Само последната седмица целулозата която продава дружеството е поскъпнала с + 3.39 %
        Мнението не е препоръка за сделки!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
          Пак се се заяждаш дребнаво, а в последните месеци това не завършва с добър резуптат за теб, Батя. Не съм казал, че е лошо, даже напротив - смятам, че и театралната трупа заслужава възнаграждение за поетите рискове и целодневното висене и драскане в анонимни форуми. Само дето и аз като Н се зачудих каква е ролята на Зарев в този анонимен форум и неговата полза от сърцатото му писане, ама може и да няма никаква роля и полза, просто човека да си е намерил ново хоби.
          Без да се заяждам, но явно на теб ти се налага да се правиш на театрал.. и да записваш тук там участия. Изби ли парата с това? Не, нали...

          Голяма работа станала - момчетата инвестират някой лев и дай сега сън да не ни лови, да не би да им е в пъти печалбата, евентуално.

          Както казва един от пичовете: или путка на две или кур на четири

          Цената на целулозата е водеща тук, другото са подробности. Като гледам няма да падне от текущите средносрочно, за това и всички въртят около инфо на колко е рентабилно да се произвежда.

          Комплименти за г-н Зарев, че се е хванал да мели с професионални или аматьори хейтъри, ученици и тук там някои и друг инвеститор. Това е пътя, нищо че звучи смешно в момента.

          Нямам акции, имам скромна възможност да взема

          Коментар


          • Здравейте,
            Като чета някои постинги, както се казва, няма добро което да не бъде наказано. От гледна точка на компанията, търговията с нейните акции не е от голямо значение. Цената им не е от значение нито за мениджмънта, нито за кредиторите. Мотивите ми са съвсем алтруистични - имам акции от дружества които даже и не познавате като Лекс магазин, Хранков хотел и Банката на Вальо Моллов. Държа си ги за спомен за да ми напомнят какъв тъпак съм бил да инвестирам в нещо което уж беше капиталов пазар. Тогава, сега е по-различно, донякъде. Освен това нямам намерение да давам информация която не може да намерите ако се разтърсите в мрежата и не искам да приемате и без това публичната информация като съвет за инвестиции.
            1. ТЕЦа е продаден преди 4-5 години. В момента той продава основно на НЕК, а и това не е наш бизнес.
            2. Основното ми занимание е да управлявам компании и пиша по 30 -40 мейла на ден. Форумът няма да ми стане основно занимание със сигурност.
            3. ЕБВР и НИБ - каза се че преговоряме, а очакваме резултат до края на годината. Тогава официално ще пуснем инфо с всичко което трябва да съобщим. Тогава или когато нещото стане факт.
            4. Да събирам въпросите и да отговарям официално на въпроси свързани с технологията на производството е тъпо. Между много и супер много тъпо!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
              Пак се се заяждаш дребнаво....
              Аз ли се заяждам на дребно?!!
              Кой нарича харесващите тази акция навиячи и театрална трупа?!?!!!
              От километри си личи че всяко движение нагоре тук ти бърка дълбоко отзад!!
              С малко да се вдигне цената и изкачаш да ми се правиш на герой.
              Сега ще изкараш и че не било добре ИД да пише във форума и да комуникира с акционерите от тук! Явно и това ти пречи!

              Гледай си депозита и не раздавай определения за хората които имат смелостта да инвестират в акции в настоящата ситуация!

              Коментар


              • Аз също бих задал въпрос към г-н Зарев относно дълга на ЕБВР и НИБ.
                Беше споменато, че се очаква предоговаряне на дълга до края на месеца.
                Днес е 30 ноември, а още няма потвърждение дали има договореност между фирмата и двете банки. Бихте ли пояснили дали такава вече съществува? Ако ли пък не, кога очаквате това да стане?
                Също така, бихте ли разяснили какви ще са новите лихвени плащания по този дълг и на какъв период ще бъдат погасителните вноски и до коя година се очаква този дълг да бъде изплатен?

                Предварително благодаря.

                Коментар


                • По принцип си прав, Инсайдер, само дето достоверността на неофициални изявления и ползата от "откровени" дискусии в анонимен форум е доста спорна. Не отричам ползата от анонимните форуми, но бих предпочел след като заявят желание за открит диалог и съберат въпросите, да отговорят официално и да се ангажират публично, при това не само на изпълнителния директор, но и основния акционер, който (незнайно защо) инвеститорите не го харесвали, ама иначе бил много готин.

                  Коментар


                  • Диалога обиконовенно поражда доверие.
                    Интересно защо ТЕЦ-а е продаден ?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                      Пак се се заяждаш дребнаво, а в последните месеци това не завършва с добър резуптат за теб, Батя. Не съм казал, че е лошо, даже напротив - смятам, че и театралната трупа заслужава възнаграждение за поетите рискове и целодневното висене и драскане в анонимни форуми. Само дето и аз като Н се зачудих каква е ролята на Зарев в този анонимен форум и неговата полза от сърцатото му писане, ама може и да няма никаква роля и полза, просто човека да си е намерил ново хоби.
                      Дай Боже представители на повече компании да си намерят същото хоби и да не се крият от инвеститорите :-)
                      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

                      Коментар


                      • Пак се се заяждаш дребнаво, а в последните месеци това не завършва с добър резуптат за теб, Батя. Не съм казал, че е лошо, даже напротив - смятам, че и театралната трупа заслужава възнаграждение за поетите рискове и целодневното висене и драскане в анонимни форуми. Само дето и аз като Н се зачудих каква е ролята на Зарев в този анонимен форум и неговата полза от сърцатото му писане, ама може и да няма никаква роля и полза, просто човека да си е намерил ново хоби.
                        Last edited by Valuator; 30.11.2010, 14:38.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                          Споделям мнението на low, но е възможно и навиячите да изкарат по някой лев като награда за поетия риск и активния PR. ....
                          Лошо, а?
                          Някой ще изкарат в пъти повече от доходността по депозита, мнооого лошо

                          Коментар


                          • Г-н Зарев, вие споменахте, че не притежавате акции на Свилоза ако не се лъжа. По какъв начин се споделят интересите на миноритарите и мениджмънта? Съществуват ли опционни схеми или нещо подобно?

                            Мерси

                            Коментар


                            • Споделям мнението на low, но е възможно и навиячите да изкарат по някой лев като награда за поетия риск и активния PR. Наблюдаваща, по принцип не лошо понякога изпълнителните директори да споделят мнение в анонимни форуми, но ако това им стане основно занимaние, сериозно ще започне да намирисва на PR акция и активно мероприятие.

                              Първоначално изпратено от low
                              Как го измери доброто отношение към акционерите, аз си мисля че всички пресконференции водят към бъдещо увеличение на капитала.
                              Last edited by Valuator; 30.11.2010, 13:40.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
                                Как го измери доброто отношение към акционерите, аз си мисля че всички пресконференции водят към бъдещо увеличение на капитала.
                                Ще ми припомниш ли колко изпълнителни директори на публични компании отговарят подробно на въпросите на инвеститорите чрез форума на Инвестор. БГ?
                                А също и приемат препоръки за публикуването на отчетите и ежемесечно подаване на финансова информация.
                                Всеки си решава сам. Форума е за това - да си споделяме мненията.
                                На мен подобно отношение ми харесва и затова си купих още акции.

                                Коментар

                                Working...
                                X