IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от abc
    Кой сега е №1?
    как кой кой ))))) Ние сме номер едно разбира се. Да слагаме вече коланите, май ще ходим в космоса))
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
      Я отварям днес и какво да видя едни 11 % + хихи кеф а? Сега ще борим 3.5 за нова година хов връх... да ми донесе дедо коледа
      ако продължим като днес още утре ще борим 3,6

      Коментар


      • Я отварям днес и какво да видя едни 11 % + хихи кеф а? Сега ще борим 3.5 за нова година хов връх... да ми донесе дедо коледа. Са 3 дена ще е интересно после се почва еднно безвремие и пак преди отчета бум нагоре... Вече наизуст го научих това тука...
        Last edited by pepe1234; 02.05.2017, 17:57.

        Коментар


        • а така сладко си пазарувах на 2.90............

          Коментар


          • голям обем предполагам очакванията са за силни резултати за Q1 и включване в софикс покрай онази статия в инвестор. Ако работата не е спирала, Q1 ще е доста по-силно дори при по-ниски цени на целулозата, но за софикс не мисля че има шансове. По брой сделки, оборот, стойност на фрии флоут много изостава от други компании. малко ме сърби пръста да продавам на тази цена, но засега освен ако не мине 4 лева, мисля да изчакам да видя до около есента как се развива. не е препоръка и тн
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

            Коментар


            • Кой сега е №1?

              Коментар


              • Кво правите тук днес бе младежи???Да не изстрелвате ракети до Космоса???

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

                  яко го хранят като гледам коментарите

                  ок от годишния отчет ми направиха впечатление още няколко неща:

                  "През 2016 г. дните без производствен процес са 65. Недостига на дървесина през м.януари 2016 г. доведе до спиране на производственият процес за 25 дни. През м.октомври беше извършено принудително спиране на производственият процес за 16 дни поради пускане в експлоатация и подвързване на изградената електрическа подстанция към националната електропреносна система. За 2015 г. дните без производство са 60."

                  т.е. ако няма проблеми с доставките, Q1 и Q4 2017 би трябвало да са доста по-силни

                  "Свилоцел ЕАД, като основно дъщерно дружество от групата планира разходи за инвестиции през 2017 г. в размер на 5 326 673 лв. без ДДС Инвестициите могат да бъдат разделени в две основни направления.
                  1.Инвестиции свързани с екология – влизане в нормите на Най-добри налични техники /НДНТ/, приети с решение № 2014/687/ЕС от 26 септември 2014 г. От 26 септември 2018 г. Свилоцел ЕАД е длъжен да спазва посочените норми в решението.
                  Воден цикъл Стойност на проекта за 2017 г. – 350 000 лв. Целта на проекта е спазване на екологичните изисквания свързани с намалението на количествата ползвани води в производственият процес. От м. септември 2018 г. отпадните води от производство на целулоза трябва да бъдат намалени до 50 м3 на тон произведена целулоза. За 2016 г. количеството на отпадни води е 66 м3 на тон произведена целулоза. През 2017 г. ще бъде направено обследване и проектиране на необходимите съоръжения и оборудване. Инвестиционният процес ще продължи до началото на 2018 г.
                  • Биологично стъпало Стойност на проекта за 2017 г. 4 000 000 лв. Целта на проекта е да бъдат намалени емисиите на азот в промишлените отпадъчни води , изисквано от НДНТ Поради продължителният срок за производство на необходимото оборудване , през 2017 г. ще бъде извършено проектиране и евентуално сключване на договори за производство и доставка на съоръженията. Инвестиционният процес ще продължи до началото на 2018 г.
                  • Система за постоянен мониторинг на изходящите газове в содорегенерационния котел. Стойност на проекта за 2017 г. – 150 000 лв. Целта на проекта е осъществяване на непрекъснат мониторинг на серни и азотни оксиди в изходящите димни газове , изисквано от НДНТ. Към момента мониторингът се осъществява два пъти в годината. През 2017 г. ще бъде извършено проектиране на необходимите съоръжения и оборудване. Инвестиционният процес ще продължи до началото на 2018 г.
                  • 2. Други инвестиции.
                  • Енергоспестяващи мерки и автоматизация. Стойност – 250 000 лв. Цел на инвестицията: Поставяне на измервателни и контролиращи уреди , осигуряващи нормален производствен процес.
                  • Аварийно електро захранване чрез дизелов генератор Стойност на проекта – 77 563 лв. В съоръженията содорегенерационен котел, варова пещ и отделението за избелителни разтвори са налични агрегати , при които аварийното спиране на електрозахранването води до разрушаване на цялото съоръжение. Целта на проекта е да бъде осигурено резервно електро захранване за елиминиране на риска от материални и човешки загуби. Инвестицията беше стартирана през 2016 г. и посочената сума остава да бъде платена през 2017 г.
                  • Бака за солна кисилина Стойност на проекта – 100 000 лв. 34 Към момента Свилоцел разполага с четири баки за съхранение на хлорен двуокис , изградени от метал. Хлорният двуокис е агресивен към метала и е необходимо периодична подмяна на гуменият слой разположен във вътрешността на баката. Този процес води до намаляване на емкостите за съхранение и до разходи за поддръжка. Целта на проекта е да бъдат заменени съществуващите баки с нови изградени от ПВЦ материали. Ще бъде елиминирано въздействието на хлорният двуокис върху съда и ще бъдат намалени разходите за ремонт. През 2017 г. ще бъде подменена една бака."
                  "Дружеството изцяло задоволява потребностите си с топлоенергия и 40% от електроенергията е собствено производство от отпадъчна биомаса. С въвеждането в експлоатация на втората линия за производство на натриев хлорат през септември 2016 г., Свилоцел значително намали делът на закупуваният хлорат. Към момента 68% от необходимият хлорат се произвеждат от дружеството, а разликата се допълва със закупена. Разходите за производство на собствен натриев хлорат са с 42,56% по-ниски спрямо доставната цена на външните фирми"

                  сега относно двете основни неща които ме дразнят - новата подстанция и заема за тъпия концерт на дачев. не ми се играе да конвертирам или да набирам текста. за подстанцията инфото е в бележка 14
                  http://x3news.com/download/?id=349434

                  Свилоза няма да прехвърля подстанцията на ЕСО безвъзмездно, но засега не е присъединена към мрежата докато се карат.

                  за концерта е обяснено в бележка 17, общо 5.5 милиона има да си връща свилоза за този концерт
                  http://www.ploshtadslaveikov.com/pot...-nyama-da-ima/

                  та тъпата фондация е превела на едно лице 1.4 милиона и сега го съди, предполагам става дума за Робин ди Маджио. През Април 2017 фондацията е успяла да си върне 300 хиляди долара от някой, но не е ясно общо колко има да си връща от цялата сума. Абе като цяло Дачев като иска да организира концерти, ами да ходи до банка бе!

                  Както и да е, засега няма индикации, че работата на Свилоцел е спирала и имайки предвид, че завода не работеше почти месец през Q1 2016, очаквам доста по-добри резултати за Q1 2017 въпреки по-ниските цени на целулозата.
                  Съгласен съм с теб, въпреки че не вярвам Дачев да си остави " магарето в калта"
                  Друг е въпроса защо от КПМГ въобще са повдигнали темата, при положение , че договорът на Свилоза с фондацията е едногодишен и все още не е изтекъл?!
                  При отчета за Q1 нещата са ясни-ще е добър.
                  С по-голям интерес очаквам материалите за ОС аз...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                    Чи къв му е проблема, 300к$ пари ли са за него, с тия мечти.
                    А и конкуренция има, с другия там Мъскинов може и до луната, даже и до Марс да иде...

                    https://www.bloomberg.com/news/artic...ourism-a-boost
                    https://www.youtube.com/watch?v=Jd-eflE1al4

                    I wish that I could fly
                    Into the sky
                    So very high
                    Just like a dragonfly

                    I'd fly above the trees
                    Over the seas in all degrees
                    To anywhere I please

                    Oh I want to get away
                    I want to fly away
                    Yeah yeah yeah

                    Oh I want to get away
                    I want to fly away
                    Yeah yeah yeah

                    Let's go and see the stars
                    The milky way or even Mars
                    Where it could just be ours
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

                      яко го хранят като гледам коментарите

                      .
                      Чи къв му е проблема, 300к$ пари ли са за него, с тия мечти.
                      А и конкуренция има, с другия там Мъскинов може и до луната, даже и до Марс да иде...

                      https://www.bloomberg.com/news/artic...ourism-a-boost

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                        Да съм космонаФт първа радост е за мен...
                        С дървена ракета не се става.....
                        Днес пак го има по меееедиите....
                        яко го хранят като гледам коментарите

                        ок от годишния отчет ми направиха впечатление още няколко неща:

                        "През 2016 г. дните без производствен процес са 65. Недостига на дървесина през м.януари 2016 г. доведе до спиране на производственият процес за 25 дни. През м.октомври беше извършено принудително спиране на производственият процес за 16 дни поради пускане в експлоатация и подвързване на изградената електрическа подстанция към националната електропреносна система. За 2015 г. дните без производство са 60."

                        т.е. ако няма проблеми с доставките, Q1 и Q4 2017 би трябвало да са доста по-силни

                        "Свилоцел ЕАД, като основно дъщерно дружество от групата планира разходи за инвестиции през 2017 г. в размер на 5 326 673 лв. без ДДС Инвестициите могат да бъдат разделени в две основни направления.
                        1.Инвестиции свързани с екология – влизане в нормите на Най-добри налични техники /НДНТ/, приети с решение № 2014/687/ЕС от 26 септември 2014 г. От 26 септември 2018 г. Свилоцел ЕАД е длъжен да спазва посочените норми в решението.
                        Воден цикъл Стойност на проекта за 2017 г. – 350 000 лв. Целта на проекта е спазване на екологичните изисквания свързани с намалението на количествата ползвани води в производственият процес. От м. септември 2018 г. отпадните води от производство на целулоза трябва да бъдат намалени до 50 м3 на тон произведена целулоза. За 2016 г. количеството на отпадни води е 66 м3 на тон произведена целулоза. През 2017 г. ще бъде направено обследване и проектиране на необходимите съоръжения и оборудване. Инвестиционният процес ще продължи до началото на 2018 г.
                        • Биологично стъпало Стойност на проекта за 2017 г. 4 000 000 лв. Целта на проекта е да бъдат намалени емисиите на азот в промишлените отпадъчни води , изисквано от НДНТ Поради продължителният срок за производство на необходимото оборудване , през 2017 г. ще бъде извършено проектиране и евентуално сключване на договори за производство и доставка на съоръженията. Инвестиционният процес ще продължи до началото на 2018 г.
                        • Система за постоянен мониторинг на изходящите газове в содорегенерационния котел. Стойност на проекта за 2017 г. – 150 000 лв. Целта на проекта е осъществяване на непрекъснат мониторинг на серни и азотни оксиди в изходящите димни газове , изисквано от НДНТ. Към момента мониторингът се осъществява два пъти в годината. През 2017 г. ще бъде извършено проектиране на необходимите съоръжения и оборудване. Инвестиционният процес ще продължи до началото на 2018 г.
                        • 2. Други инвестиции.
                        • Енергоспестяващи мерки и автоматизация. Стойност – 250 000 лв. Цел на инвестицията: Поставяне на измервателни и контролиращи уреди , осигуряващи нормален производствен процес.
                        • Аварийно електро захранване чрез дизелов генератор Стойност на проекта – 77 563 лв. В съоръженията содорегенерационен котел, варова пещ и отделението за избелителни разтвори са налични агрегати , при които аварийното спиране на електрозахранването води до разрушаване на цялото съоръжение. Целта на проекта е да бъде осигурено резервно електро захранване за елиминиране на риска от материални и човешки загуби. Инвестицията беше стартирана през 2016 г. и посочената сума остава да бъде платена през 2017 г.
                        • Бака за солна кисилина Стойност на проекта – 100 000 лв. 34 Към момента Свилоцел разполага с четири баки за съхранение на хлорен двуокис , изградени от метал. Хлорният двуокис е агресивен към метала и е необходимо периодична подмяна на гуменият слой разположен във вътрешността на баката. Този процес води до намаляване на емкостите за съхранение и до разходи за поддръжка. Целта на проекта е да бъдат заменени съществуващите баки с нови изградени от ПВЦ материали. Ще бъде елиминирано въздействието на хлорният двуокис върху съда и ще бъдат намалени разходите за ремонт. През 2017 г. ще бъде подменена една бака."
                        "Дружеството изцяло задоволява потребностите си с топлоенергия и 40% от електроенергията е собствено производство от отпадъчна биомаса. С въвеждането в експлоатация на втората линия за производство на натриев хлорат през септември 2016 г., Свилоцел значително намали делът на закупуваният хлорат. Към момента 68% от необходимият хлорат се произвеждат от дружеството, а разликата се допълва със закупена. Разходите за производство на собствен натриев хлорат са с 42,56% по-ниски спрямо доставната цена на външните фирми"

                        сега относно двете основни неща които ме дразнят - новата подстанция и заема за тъпия концерт на дачев. не ми се играе да конвертирам или да набирам текста. за подстанцията инфото е в бележка 14
                        http://x3news.com/download/?id=349434

                        Свилоза няма да прехвърля подстанцията на ЕСО безвъзмездно, но засега не е присъединена към мрежата докато се карат.

                        за концерта е обяснено в бележка 17, общо 5.5 милиона има да си връща свилоза за този концерт
                        http://www.ploshtadslaveikov.com/pot...-nyama-da-ima/

                        та тъпата фондация е превела на едно лице 1.4 милиона и сега го съди, предполагам става дума за Робин ди Маджио. През Април 2017 фондацията е успяла да си върне 300 хиляди долара от някой, но не е ясно общо колко има да си връща от цялата сума. Абе като цяло Дачев като иска да организира концерти, ами да ходи до банка бе!

                        Както и да е, засега няма индикации, че работата на Свилоцел е спирала и имайки предвид, че завода не работеше почти месец през Q1 2016, очаквам доста по-добри резултати за Q1 2017 въпреки по-ниските цени на целулозата.
                        Last edited by Black and white cat-foot; 01.05.2017, 09:32.
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          Анди,голем си тарикат, посочи една неприлична дума... а ако земеш да търкаш поне изтъркай офтопика за Бтх.... ма явно трудно схващаш, щом не ти просветна и само мен изтърка.
                          свилозата гледах че пак качихме над 3 кинта, но това според мен е от общото покачване на бфб. Тия работи дето ги пише пандата тепърва ще влизат в цената...
                          Да съм космонаФт първа радост е за мен...
                          С дървена ракета не се става.....
                          Днес пак го има по меееедиите....

                          Коментар


                          • Анди,голем си тарикат, посочи една неприлична дума... а ако земеш да търкаш поне изтъркай офтопика за Бтх.... ма явно трудно схващаш, щом не ти просветна и само мен изтърка.
                            свилозата гледах че пак качихме над 3 кинта, но това според мен е от общото покачване на бфб. Тия работи дето ги пише пандата тепърва ще влизат в цената...
                            Last edited by pepe1234; 29.04.2017, 21:41.

                            Коментар


                            • из годишния отчет

                              За да бъде преодолян проблема с намалените доставки на дървесина през есенно-зимният сезон, Свилоцел ЕАД направи запас от дървесина още в края на лятото. Към края на м. август количеството в склада за дървесина беше около 140 хил.тона. До края на 2016 г. запасът се поддържаше и нямаше спирания на производственият процес както в края на 2016 г., така и в началото на 2017 г. Основната причина за нормалните доставки количества дървесина са сключените дългосрочни договори между Свилоцел ЕАД и ДГП.

                              -------------------

                              Брутната цена на Свилоцел ЕАД, постигната за м.март 2017 г. е с около 12% по-висока от средната за 2016 г.
                              Last edited by Black and white cat-foot; 29.04.2017, 16:17.
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                              Коментар


                              • фибрия пуснаха отчета си онзи ден, по принцип ги ползвам като прокси да видя какво да очаквам при отчетите на свилоза:
                                слайдове 5 и 6
                                http://fibria.infoinvest.com.br/enu/...es_vFinal2.pdf
                                цената на целулозата почти се изравнява с Q2 2016, складовите запаси в света са ниски, доста силен растеж на търсенето, особено в китай. все пак цените още са под нивата от Q1 2016

                                из отчета:
                                http://www.fibria.com.br/en/media/releases/

                                * Net income was R$329 million, compared to the net loss of R$92 million in the fourth quarter of 2016;

                                “We’re seeing a better environment in the pulp market early this year. Asian demand for hardwood pulp grew 21% in the first two months of the year, according to PPPC data for March. These positive fundamentals created a favorable environment for the price increases we announced early this year,” said Fibria CEO Marcelo Castelli.

                                Fibria announced new increases for January of R$20/ton for Europe, North America and Asia. For February, it announced price increases of US$30/ton for all regions (Europe, Asia and North America), followed by a new increase of US$20/ton effective in March. Further increases, effective this month, were announced of US$40/ton for Europe and North America and US$20 for Asia. Lastly, new increases, effective May 1, were announced of US$40/ton for Europe and North America and US$20/ton for Asia.

                                Chinese demand for hardwood pulp continued to register consistent growth. The growth in Chinese demand between the last quarter of 2016 and the start of this year is unusual, since China’s first quarter has fewer business days because of the Chinese New Year and the shorter February this year compared to last year.
                                Last edited by Black and white cat-foot; 28.04.2017, 12:50.
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                                Коментар

                                Working...
                                X