Май този човек наистина смята хората за баълъци. Изглежда целта му не е толкова да развива предприятието...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свилоза АД (3MZ / SVIL)
Collapse
X
-
По мой сметки тука става пазарлък за 2.9 милиона права, който Дачев трябва да продаде за да създаде 40% свободни..))
Интересно е, ако не намери Стратегически инвеститори поне за половината / половината най-много може и БФБ да поеме/, а и не иска да продава примерно под 3лв. ) , дали няма вариянт при който увеличението пропада )) - Записва си ги но не ги плаща )!Умереният риск винаги печели ! ))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЗдравкоВъпросът ми вероятно е наивен, но защо прават на Свилоза ще се търговат 20, а не само 10 работни дни? Какви са нормативите?
Коментар
-
Мечо ако дачев и ко имаха кинтите хич нямаше да го има ИПО-то. Иначе, да, както и друг път сме казвали пазара е цар. И като гледам обемите явно на пазара не му е съвсем комфортно. И тъй като алъш вериша не върви мине се не мине ден и свилоза вади от големи по големи планове и налива пара бол за статии и PR. Вече писах и пак ще кажа - не е нормално една компания, която пазара я определя на 40 млн да си вдига капитала с 30 млн и вече да струва 240 млн. Не е начина по тоз!
Коментар
-
Кисело ли е гроздето..., кисело ли е....?
И аз чакам права за по 2-3 лева, ама и вие се скъсахте от антиреклама. (не че Дачев е пич де).
Галба, - когато 99% от акциите не са на пазара как искаш цената да падне? Ако имаш акции трябва да си малоумен да не продаваш на 7 и да купуваш права (дори и на 20)... Ами ако имаше къси продажби... Това отговаря ли на въпроса ти?Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
Първоначално изпратено от La CostaНапълно съгласен с Батя и VKVK! Всичко това хвърля много лоша сянка на съмнение върху мениджмънта на Свилоза!
Коментар
-
Не ,7 лв.не ми е любима цена,представи си аз също си падам да пазарувам на тънко,но понякога не графиките и точната алгебра определят цените,а пазарът и участниците в него,сега нещата са си такива и аз само го отбелязвам.Всички тук в темата имате различно от моето мнение и може да се окажете прави и ако е така ще спечелите ,а ако и аз се вмъкна на вашите цени, ще ви черпя всички.
Все още не съм в играта и нямам намерение да се съобразявам с никакви 7-мици.Не бъдете толкова чуствителни,нямам намерение да обиждам никого. 'Айде със здраве!
Коментар
-
Batia - mnogo si prav
Ako sobstvenicite biaha otgovorni kam kompaniata i akcionerite, shtiaha da napraviat IPOto pri normalni ceni - blizki do pazarnite(primerno 10-20% diskont).
Te izmisliha da si osiguriat exit (napravo da keshirat) kato vzemat cash ot novite investitori-balacite, da gi nabalbukat s prava na po 15-20 lv. i posle da im gledat seira - hem shte prodaljavat da si kontrolirat kompaniata
Az oshte ot samoto nachalo ne uchastvam i ne podkrepiam
N.B. tova ne e preporaka za pokupka ili prodajba, sashto taka nimam akcii ot SVIL
Коментар
Коментар