If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Много удобно взимаш EBITDA при положение, че тук нямаш амортизация Пробвай да сравниш в софикс колко компании имат по-добро P/E
А и който не иска да участва увеличението, просто да не го прави, дивидента на акция така или иначе продължава да расте в стотинки на акция през последните години
Ха, че то е същото ако кажеш че трябва да се гледа само п/е. Значи за това тук така наречено дружество - лежащо на наеми, да гледаме само п/е а за другите, които произвеждат да гледаме и ев/ебитда )) Аз лично на п/е не вервам защото е много по-лесно-изменчив
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Как да го търгуваш!? При ев/ебитда от 15 !? и при положение, че някои други дружества показват почти устойчиво данни за по 7,6 и дори 5. Точно тези с по 15 и изконсумирани перспективи как да се търгуват!?. Според мен, тук вече наемите са раздадени, няма откъде да дойде повече приход, освен от инфлацията ...каква е перспективата - един дивидент годишно (който ще ви го вземат със следващото увеличение на капитал., а докато дълга се превърне в увеличени капитал доста години ще минат... нещо като амортизация на хартии) ))
Много удобно взимаш EBITDA при положение, че тук нямаш амортизация Пробвай да сравниш в софикс колко компании имат по-добро P/E
А и който не иска да участва увеличението, просто да не го прави, дивидента на акция така или иначе продължава да расте в стотинки на акция през последните години
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Как да го търгуваш!? При ев/ебитда от 15 !? и при положение, че някои други дружества показват почти устойчиво данни за по 7,6 и дори 5. Точно тези с по 15 и изконсумирани перспективи как да се търгуват!?. Според мен, тук вече наемите са раздадени, няма откъде да дойде повече приход, освен от инфлацията ...каква е перспективата - един дивидент годишно (който ще ви го вземат със следващото увеличение на капитал., а докато дълга се превърне в увеличени капитал доста години ще минат... нещо като амортизация на хартии) ))
стига с тези четки, без да познаваш нито един от двамата, как може да правиш такива заключения?
написах два реда и веднага голяма реклама
По действията и на двамата.
Човек , ако сериозно иска да си купи определени акции ,едва ли тръби на всеослушание във форумите.
За О.Д. - съм коментирал и преди какво не ми се нрави в поведението му на "добър" мажоритар.
Трябва да се внимава, с това, че ако се набута много капитал в дивидентски адсици, има голяма вероятност да се пропусне ралито на "избушеняците". Батя например нe разчиташе на адциците за силен профит.
значи това рали съм го изпуснал от сега
поне да не го чакам, влак който така и така няма да мине покрай мен
Трябва да се внимава, с това, че ако се набута много капитал в дивидентски адсици, има голяма вероятност да се пропусне ралито на "избушеняците". Батя например нe разчиташе на адциците за силен профит.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар