IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    1. Сигурен ли си, че ще може да се запазят примерно 0,29 лв. дивидент и да не се прави увеличение на капитал?
    2. Така е Тонка, но и цената ВЕЧЕ не е 2, а 4 лв. . Нас ни интересува бъдещето, не миналото. Какви коефициенти на СФИ щяха да смятат колегите преди 3-4 г.? Щяха да кажат, че е боклук и то на 2 лв.
    3. Доколкото знам нови проекти там ще се правят с увеличение на капитал. Та, ако/ когато предложат такова нещо ще помислим струва ли си проекта и да участваме ли или не.
    така е, но
    1. Назад бяхме смятали, че накрая след увеличенията дивидента се пада около 25ст, което при цена от 5лв си е 5%.
    2. Смятам че вече дивидента ще държи цената, защото при спад ще има желаещи да допълнят.

Коментар

• И от тук чакам парички

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        1. и това е 2017-18 вече заема може да се обслужва без увеличение и си прибира който иска.
        2. Исках да кажа че проекта е ВЕЧЕ успешен със пълни офиси и магазини и наеми за години напред, а при бреф не се знае какво може да стане.
        3. Може пак да отпишат нещо, може да не наълнят сградата така както очакват, може да решат да строят ЖК в Младост и да се забатачат..... де да знам - имам и тук и там по 100бр, знаеш!
        1. Сигурен ли си, че ще може да се запазят примерно 0,29 лв. дивидент и да не се прави увеличение на капитал?
        2. Така е Тонка, но и цената ВЕЧЕ не е 2, а 4 лв. . Нас ни интересува бъдещето, не миналото. Какви коефициенти на СФИ щяха да смятат колегите преди 3-4 г.? Щяха да кажат, че е боклук и то на 2 лв.
        3. Доколкото знам нови проекти там ще се правят с увеличение на капитал. Та, ако/ когато предложат такова нещо ще помислим струва ли си проекта и да участваме ли или не.
        Last edited by 15%; 02.09.2015, 22:00.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Въпросът е колко ще капИ :
          за 2015 - примерно 7%
          за 2016 - 7% минус увеличението
          за 2017 - 7% минус двете увеличения и т.н. и т.н.
          и това е 2017-18 вече заема може да се обслужва без увеличение и си прибира който иска. Исках да кажа че проекта е ВЕЧЕ успешен със пълни офиси и магазини и наеми за години напред, а при бреф не се знае какво може да стане. Може пак да отпишат нещо, може да не наълнят сградата така както очакват, може да решат да строят ЖК в Младост и да се забатачат..... де да знам - имам и тук и там по 100бр, знаеш!

Коментар

bref?
            СФИ ВЕЧЕ се представи добре! От тук натам само ще капИ
            Въпросът е колко ще капИ :
            за 2015 - примерно 7%
            за 2016 - 7% минус увеличението
            за 2017 - 7% минус двете увеличения и т.н. и т.н.

Коментар

Към днешната дата, може би СФИ изглежда най-добре, но това са акции и играта е да видиш кои ще изглеждат добре малко напред във времето. Без да имам претенции че съм прав, смятам, че БРЕФ-а ще се представи по-добре от СФИ.
              bref?
              СФИ ВЕЧЕ се представи добре! От тук натам само ще капИ

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                Е например защо не ми направи едно сравнение с бг адсиците да видим кои са онези, за които тврди че имали по-добри коефициенти
                Към днешната дата, може би СФИ изглежда най-добре, но това са акции и играта е да видиш кои ще изглеждат добре малко напред във времето. Без да имам претенции че съм прав, смятам, че БРЕФ-а ще се представи по-добре от СФИ.

Коментар

• Преди да се съди дали СФИ е евтина или скъпа, трябва да се каже спрямо какво? Ако е спрямо депозити /за мен най-удачното сравнение/, може още да скочи. Ако говорим за други АДСИЦ-и или компании на БФБ е второ, а за световния океан от фин. инструменти - трето. Т.е. ако човек е свикнал с депозити, не е зле да утрои доходността си срещу пренебрежимо малък риск, а ако се занимава с БФБ - може да потърси и друго. По света със сигурност има много по-изгодни сделки, но тук идва проблема. Ние търгуваме световни компании на база само коефициенти, извадени от отчети. Така всеки компютър става "по-добър" инвеститор от нас, тъй като може да сметне хиляди коефициенти на хиляди компании за части от секундата. Губи се предимството ни като хора, особено живущи в същата държава, познавайки пазара на НИ, мажоритарите, в случая местоположението на имотите и още куп подробности, които компютрите и големите меринджеи не знаят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Е, то затова е пазар - на един му е евтино, на друг му е скъпо, един купува, друг продава... как ще се въртят акции и парички иначе?
                    Напълно вярно, накрая дохoдността показва кой прав, кой не Как пък има толкова хора, които да мислят че СФИ е скъпо и много се покачило? Не съм видял някой да каже това за Слънчо, Спиди или Българска роза, които последната година се качиха много повече

Сашко като не му харесват сравненията с американските REIT, да предложи нещо друго, с което да сравнявам, или още по-добре - да даде той сравнение с някой индекс. Е например защо не ми направи едно сравнение с бг адсиците да видим кои са онези, за които тврди че имали по-добри коефициенти
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Mоже, що дан може, кат има вярващи, с тая ликвидност и подкрепа от подходящите хора - и на 5.50 може иде дет вика Блеки, че и да ги задмине биля и сложи у торбата и най пеканите хамериканци...

Ма после....
                      кажи как виждаш бреф-а и атерата, мани ги ония! Те 6 години качваха, няма да им се размине само със седмица корекция, като падат 2-3години тогава ще си говорим за тях.

Коментар

аз съм доволен!
                        купувах на 2,2лв....тогава се запознах и с чичо Оги на онова тройното оса , увеличих после на 2,4лв и ей ги вече е на 4лв май наистина ще закове 5-цата с бъдещия дивидент!
                        Mоже, що дан може, кат има вярващи, с тая ликвидност и подкрепа от подходящите хора - и на 5.50 може иде дет вика Блеки, че и да ги задмине биля и сложи у торбата и най пеканите хамериканци...

Ма после....

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
                          Отделно СФИ се представя и над пазара с поне 40% отгоре за последната година, та седнал да ни вади от Америка вода, колко бил евтин, абе Аланаколууу, ние на село думатито не го ядем с колите
                          Е, то затова е пазар - на един му е евтино, на друг му е скъпо, един купува, друг продава... как ще се въртят акции и парички иначе?
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Отделно СФИ се представя и над пазара с поне 40% отгоре за последната година, та седнал да ни вади от Америка вода, колко бил евтин, абе Аланаколууу, ние на село думатито не го ядем с колите

Коментар

• Бляки или как му викате на колегата, очевидно доста разпален на тема СФИ (май излиза да е наи-скъпия АДСИЦ според БФБ изчиляваните коефициенти) не може дори да борави в отчетите, които подаватат емитентите пред БФБ, а тръгнал да вади анализи на Лазард за пазара в Америка, много забавно

Коментар

• аз съм доволен!
                                купувах на 2,2лв....тогава се запознах и с чичо Оги на онова тройното оса , увеличих после на 2,4лв и ей ги вече е на 4лв май наистина ще закове 5-цата с бъдещия дивидент!

Коментар

Working...
                                X