IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    -Готов съм да заложа една двойно препечена ,
    Че това 4,70 тоя път няма да мине през КФН !
    Някак си много надскочиха себе си , всяка година надуват цената ,
    а печалбата си има своя таван !

-Мисля си че ще ги върнат на 4,20/30 и увеличаване на броя на записаните ??? -
    Изказвам лично предположение , - без препоръки !
    Inta
    КФН няма отношение към цената ако е над балансовата, ако искат и милион да я сложат, това си е тяхна работа
    все едно нямаше увеличения на Доверие, банките, или Евроинс над пазарна

Коментар

• мене ми стана интересно защо ще набират с милион повече от плащанията по главницата в размер на 4.5 милиона и предполагам е или постепенно да се изчистят задълженията към свързани лица или да предплащат заема

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        +++
        E браво - поздравления инта !!! Иска ми се да виждаме още повече адекватни мнения, съобразени с реалността, а не само ъпове от типа в множеството "тук ми е пенсията", "всеки свободен кеш ще набия тук понеже си нямам хал хабер какво друго да направя" и т.н/ Поздравления за инта !!! Но да не забряваме, че чичата, с елана си сервилничат !!! а елана и кфн също и какво излиза - ще видим накрая Дано кфн са адекватни и да умеят да пресмятат, защото безкрайно растяща капитализация не същесвува, още повече ако е базирана на сравнително константна във времето вече печалба (евентуално модифицирана с инфлацията) и т.н
        .
        Поздравления Прецакан... най-после видя едно отрицателно мнение на някой друг освен теб и Bullson-чето за добра компания на БФБ и направо получи душевен оргазъм...

Коментар

Ще бъдеш ли така добър да дадеш някакви допълнителни разяснения, как и от какво формираш това мнение ?

1.) Доколкото формираните годишни EBITDA са по-големи от годишните плащания по банковите заеми, не виждам причина някой много да се меси в работата на дружеството;
          2.) При нива на годишни дивиденти от около 0,30 лв./акция, при емисионна цена от 4,70 лв./акция, записалите акционери биха имали над 6 % годишна дивидентна доходност... сделката е добра и не виждам защо КФН ще трябва/иска да пречи
          3.) Компанията е повече е позната за пазара и акционерите - не виждам причина КФН да пречи на свободния им избор дали искат да запишат акции или не.... Никой не те задължава теб (или мен) да запишем на 4,70... ако ти се струва неизгодно, тогава пасуваш, но не виждам защо да се меси КФН ?!??

Ако мога да направя аналогия с IPO-то на ЦСКА, когато се определи емисионна стойност от +3 лв., при положения че акцията носеше отрицателен (-2 лв.) собствен капитал... дори тогава КФН не се намеси, въпреки че беше повече от ясно, че се цели да се прецакат неграмотни (финансово) лица фенове на отбора...

Признавам си, определено съм озадачен от мнението ти....
          Last edited by Van Basten; 23.04.2016, 17:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            +++
            E браво - поздравления инта !!! Иска ми се да виждаме още повече адекватни мнения, съобразени с реалността, а не само ъпове от типа в множеството "тук ми е пенсията", "всеки свободен кеш ще набия тук понеже си нямам хал хабер какво друго да направя" и т.н/ Поздравления за инта !!! Но да не забряваме, че чичата, с елана си сервилничат !!! а елана и кфн също и какво излиза - ще видим накрая Дано кфн са адекватни и да умеят да пресмятат, защото безкрайно растяща капитализация не същесвува, още повече ако е базирана на сравнително константна във времето вече печалба (евентуално модифицирана с инфлацията) и т.н
            .

Коментар

+++
              .
              Last edited by precakanoto; 23.04.2016, 13:06.
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                аз отдвана съм казал, че искам да продавам, защото искам да излизам на запад. но поне според сметките ми не си заслужава толкова малко преди дивидента. ако сравниш цената на увеличението+дивидента с цената на затваряне една седмица или един месец преди поканата за ОСА, то последните 3 години сумата е от 8 до 44 стотинки в полза на първото. Ако приемем, че и тази година е пак поне 8 стотинки, то за един или два месеца преди ОСА просто ще съм холд

-Панда заложи пак таблицата , опреснена

Коментар

• -Готов съм да заложа една двойно препечена ,

Last edited by inta53; 23.04.2016, 12:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                    Бре голяма завист в този така наречен финансов форум.
                    Освен че участвам в увеличенията, записвам двойно повече права на аукциона.
                    И съм доста доволен вече трета година.
                    Явно е, че БФБ не е за всеки
                    2012 е абсолютно прав, едва ли го прави от завист. А ти със сигурност наливаш повече тук отколкото взимаш, но това си е твоя преценка и решение !

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      ще си продадеш двете акции ли???
                      по-добре на 4,80 отколкото на 4,60 )))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                        мда, бързо ме разкри ........................... сигурно си фуражка...

на твое място бих си купил направо акции на 4,70 , да си продам правата и да си взема дивидента по коледа, но ти си по-голям специалист и повече ги знаеш нещата

налЕ

на аукциона правата се купуват, а не се записват ................... но откъде ще знам аз какво се прави на аукциона ..................... моята работа тук е да завиждам...
                        ще си продадеш двете акции ли???

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                          Бре голяма завист в този така наречен финансов форум.
                          мда, бързо ме разкри ........................... сигурно си фуражка...

Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                          на твое място бих си купил направо акции на 4,70 , да си продам правата и да си взема дивидента по коледа, но ти си по-голям специалист и повече ги знаеш нещата

налЕ

на аукциона правата се купуват, а не се записват ................... но откъде ще знам аз какво се прави на аукциона ..................... моята работа тук е да завиждам...

Коментар

• Бре голяма завист в този така наречен финансов форум.
                            И съм доста доволен вече трета година.
                            Явно е, че БФБ не е за всеки

Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                            и какво става сега?

трябва да си платите сега за да вземете дивидент след половин година

мъка, мъка, мъка

цяла година чета как някой си щял да живее от дивидента от соф-имотите ...................... но е пропускал да напише, че трябва 6 месеца по-рано да си внесе пенсията

дано запишете цялото увеличение за да не се налага да се взима заем за да ви се изплати дивидента

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                              Платим до 31.12.
                              Общо за дивидент - 5 374 202 лв
                              Общо търсено увеличение - 5 499 000 лв
                              и какво става сега?

трябва да си платите сега за да вземете дивидент след половин година

мъка, мъка, мъка

цяла година чета как някой си щял да живее от дивидента от соф-имотите ...................... но е пропускал да напише, че трябва 6 месеца по-рано да си внесе пенсията

дано запишете цялото увеличение за да не се налага да се взима заем за да ви се изплати дивидента

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
                                Аз сайта на Елана го знам, питам защото не знам, ако нямаш намерение да обясниш, не е нужно да се заяждаш.
                                виждаш, че хората губят пари и са изнервени ..................... като интелигентен човек би трябвало да отсвирваш подобни провокации и да не отговаряш

---------------------

сега по темата ....................... има четири варианта:

вариант 1:

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Колега, това означава, че срещу 15 сегашни акции, ще имаш право да запишеш 1 нова на цена 4,70 /в която няма да получиш дивидент за 2015 г./ ако желаеш. При този вариант, трябва да отидеш до ИП-то си, да попълниш един документ, че желаеш и да платиш новите ти акции. След като го направиш, те ще се появат автоматечно в платформата ти след време.
                                вариант 2:

купуваш си десетте акции на цена под 5 лв. ; взимаш си дивидента върху тях; продаваш си правата (или служебно ти ги продават, ако има желаещи) и си на далавера, че акциите ще са веднага на платформата ти (няма да ги чакаш няколко месеца); спестяваш си ходене до ИП; взимаш дивидент

вариант 3:

не участваш в увеличението и си продаваш правата (или служебно ти ги продават)

вариант 4:

продаваш си акциите като котето

Коментар

Working...
                                X