IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...ala-si-225601/

Значи да очакваме изплащането на дивидента до края на месеца? Как мислите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
      Ами предполагам че си го записа чичо. Пакета от 740К беше гушнат веднага като пуснаха незаписаните на 12ти. Мисля че само един купувач беше. Така че може би сега искат да си вземат дивидента и чакат той е да е реален. Вярно че ако записваш всеки път додаваш по малко вместо да получаваш, но пък затова можеш само да цоцаш без да записваш и да гепиш капиталова, което също е далавера. Кой както ми харесва. Успех. Булс днес имаме ръст бе ман.

Тук винаги си пре записвам - и ми пазят много добре гърба в последните три години,
      така и този път +5пъти полагащите ми се!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Струва ми се, че досега винаги са давали дивидента преди плащането на новите дялове...
        Не мисля че разбирам точно но нали за да се плати дивидента трябва да има пари по набирателната сметка, платени от тия които записват правата. Това което се плаща от записващите е винаги малко повече от дивидента, който ще се получи. В случай че платят дивидента от еди коя си сметка не би трябвало да е тревожно като знаят и е сигурно че в другата сметка има повечд от колкото ще платят така или иначе. Но аз имах предвид че този път останаха 740к права които даже се платиха по 0.006 вместо 2 пъти по-малко и затова си мисля, че този път е възможно някой от големите да е искал кеш да получи от дивидента вместо той/те да го финансират като запишат права и затова да е трябвало г-н Донев да ги записва лично или някой покрай него. Не знам може и да греша де, затова бих искал да видя и други мнения.

Коментар

• Струва ми се, че досега винаги са давали дивидента преди плащането на новите дялове...

Коментар

• Ами предполагам че си го записа чичо. Пакета от 740К беше гушнат веднага като пуснаха незаписаните на 12ти. Мисля че само един купувач беше. Така че може би сега искат да си вземат дивидента и чакат той е да е реален. Вярно че ако записваш всеки път додаваш по малко вместо да получаваш, но пък затова можеш само да цоцаш без да записваш и да гепиш капиталова, което също е далавера. Кой както ми харесва. Успех. Булс днес имаме ръст бе ман.

Коментар

Увеличението има инфо в ехтри
              Браво !
              Не очаквах да се запишат всичките акции,ама като има кой да подкрепя позицията се
              получава .
              Записани са 99,99 % !
              При малко дружества се постигат такива резултати .

Коментар

Надявам се, сега като приключи процедурата цената да се вдигне над 4.9 лв. Малко да потрием доволно ръце.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Визираш увеличението ли ?... или са продали нещо ?

Коментар

Айде още 5.5млн свежа пара.

Визираш увеличението ли ?... или са продали нещо ?

Коментар

• Айде още 5.5млн свежа пара.

Коментар

• Форти, какво става с тази балонера, защо не растете, когато борсата расте?
                        Да ти отговоря ли, ами щото растяхте, когато не трябва и много над това което трябва Щото хората не иската да инвестират в скъпи акции за които след като платиш цента за акция остава само чакането и трохите на масата
                        Bulls on BSE

Коментар

• - Да му направят един подход и платен паркинг - и без това не стигат там местата
                          почти два дка са

Коментар

• Тази концепцията с големи супермаркети явно не работи много добре. В the mall не работеше както трябва няколко години преди да затвори окончателно. В Сердика също. Иначе, в кварталите вече на всеки ъгъл има някакъв голям магазин.

Коментар

• Така, вчера обикаляме с моята 7 годишна принцеса из София, за да й покажа къде работи ББ, Президента, разкопки и т.н.,а тя ми вика: "Тате какво да гледам къде работи Тик..та, искам да видя бика на борсата и кулите на СОФАРМА". Е кво да правя - слушам и изпълнявам
                              Бика въобще не го хареса, но от пътуването с метрото и кулите бе впечатлена(вече пита кога може да ме придружи на оса), та да докладвам!!!

1 ЕТАЖ - .
                              Пикадилито си стои затворено(от м. март) и нито помен от ремонт ли някакво преобразуване на магазина! До него имаше БЛИЗУ и то затворено и опразнено(предполагам че е защото има на 1ви етаж и Мтел, а нали вече са едно). Отсреща до Елана и Тай масажа имаше едно голямо помещение за галерия и то е празно. Хубавото е че помещението до общинска банка-срещу Ла Пастария, което стоеше с години празно, вече е наето от банка ДСК. Не знам дали защото бе почивен ден, но водата около ескалаторите не работеше! В ресторанта готвят страхотно!

2 ЕТАЖ - Фитнеса си стои и бе пълен с клиенти, след него посока метрото,офиси на Телекомплект, магазин Триумф и има някакви здравни кабинети и лаборатории на Доверие. В дъното над входа към метрото си стои големия офис на Нет кредит - даже ми се стори че са се поразширили още, Ресторант Pure беше затворен(може би заради почивния ден), а навътре при мястото за бързо хранене нищо не работеше(видях само че Subway вече ги няма) Нещо бе разглобено по аспирацията и така зарязано - явно вървеше някакъв ремонт. Магазина за хранителни добавки срещу фитнеса също се е опразнил, Гурмето след него си стои.

Кула Б си е пълна по описа на етажите, а в кула А ми се струва че имаме нови наематели на по-ниските етажи или поне аз съм пропуснал преди да забележа фирми като Lenovo

Поздрави - инфото е само за който го интересува!
                              Attached Files
                              Last edited by tony1975; 24.09.2016, 06:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                                Доколкото знам имаше някакви клаузи за автоматична промяна на цената на наемите...

Някой може ли да каже какво точно гласяха:
                                - свързани с официалния процент на инфлация според НСИ ?
                                - колко често се променят (веднъж годишно или при някакъв праг на промяна)
                                - има ли връзка с примерно средни наемни цени в София или само с инфлацията;
                                - автоматични ли са наистина ?

Като цяло, май най-добре, ако някой може да ме ориентира къде ги пише тия неща... ако изобщо ги има де....

В проспекта за увеличението, не ги видях със сигурност...
                                Във всеки стандартен договор за наем има точки, с които да се гарантира справедливите взаимоотношения между страните. В тях се посочва клауза за индексацията на наема. Нивата на индексация се базират на коефициент, който се публикува всяка година в страницата на Евростат и се движат между 1,5% и 2,5%. При договорите за наем на офис площи, индексацията може да е обвързана с инфлационните показатели на НСИ.

Коментар

Working...
                                X