If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма ли преди това да увеличат капитала и доходността да е по-малка ?
Доходността не намалява
малко е пипкава работа:
-през април по принцип свикват ОСА (24 април през 2015, 22 април през 2014)
-на това ОСА се гласува дивидент и увеличение на капитала, миналата година беше на 28 май
-"право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистъра на „Централен депозитар” АД като акционери на 14-я ден след деня на Общото събрание"
-увеличението на капитала започна през юни 2015, завърши през август
-дивидентът се изплаща през август 2015
т.е. доходността не пада, защото право на дивидент носят само акциите преди увеличението на капитала. важен момент с дата на начисляване на дивидент и дата на плащане на дивидент помисли го така - ако участваш в увеличението, все едно си получаваш дивидента в акции. ако не участваш, все едно си получаваш дивидента в кеш, но делът ти се разводнява малко
трябва да участваш, не само ти ами и всички останали, защото нали знаеш, това е инвестиционна схема - големи кредити към банки, надути печалби и за да има за дивидент, трябва да има увеличение на капитала, иначе няма откъде за дивидента
Капиш
а какво пречи да плащат дивидент без увеличение на капитала като не намаляват размера на заема? така правят на запад
моля те обясни как точно са надути печалбите
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
и аз съм доволен
ще участвам в увеличението през годината
трябва да участваш, не само ти ами и всички останали, защото нали знаеш, това е инвестиционна схема - големи кредити към банки, надути печалби и за да има за дивидент, трябва да има увеличение на капитала, иначе няма откъде за дивидента
Капиш
Здравейте, мисля и аз да вложа скромна сума в Софарма Имоти, според вас за февруари кой е тавана за акции на компанията. Аз лично имам инвестиция и в Софарма АД, ама нещо не съм много доволен- влезнах при 3,13 лв, добре че беше със сума около 200 лв, че загубата не е голяма.
Коментар