If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук имам и не мисля да продавам скоро време Мисля че има доста дивиденти да взимаме и ако пада ще допълвам. Този сектор не ми харесва но в случая с Фармата имаме добра заетост от свързани фирми които ще са за доста напред!
що бе, е сега като/ако дадат по 6 стинки отива на 54 стинки, пък печалбата е 0.007*4=0.028*0.95 за данъка=0.0266, искаме 5% дивидент значи 0.0266/0.05=53.2 стинки близо съм бил
и аз днеска взех малко, по-нататък може още. чудя се кое е по-добре - тука на 7.5 или брефа на 5%, все пак тая разлика от 2.5% за 4 години са 10%, пък дотогава все ще има раздвижване с на брефа парцелите пък ако тука догодина пак има увеличение на капитала и все пак 7.5% е добре
Как ги сметна тия 5% при брефа не знам...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
и аз днеска взех малко, по-нататък може още. чудя се кое е по-добре - тука на 7.5 или брефа на 5%, все пак тая разлика от 2.5% за 4 години са 10%, пък дотогава все ще има раздвижване с на брефа парцелите пък ако тука догодина пак има увеличение на капитала и все пак 7.5% е добре
Може ли един въпрос, който ми е особено интересен, понеже доста често говорите за % диведентна дохнодност. Какво ви интересува сега 8% ли е, 15% ли е или 30%, като ще смяташ дивидентна доходност не ти ли е по-важно догодина каква ще ти излиза доходността. Сегашната така или иначе си е в цената - ако див дето ще имаш с акциите от днес е 42 ст, акцията ще слезе от 2.69 на 2.27, ако беше 22 ст щеше да падне на 2.47 .. значи ти е важно тази цена ниска ли е или висока реално, а не дали ти била дивидентната дохондост 8, 15 или 20%. Е и глобално ако гледаме (с което не намеквам че тук е такава ситуацията) ако утре акцията трябва да падне на 2.27, ама тя падне на 2 лв ... какво става?
Това са ми едни интересни въпроси, за да мога да схвана какво имате предвид.
остава да се надяваме да падне до 2 лв и да има големи количества, за да заредим добре. лично аз не очаквам някакво съществено предлагане под 2.30. да видим
Днес ли е последният ден за придобиване на акции с право на дивидент 0.4298 лв. Все пак спрямо днешната цена излиза доходност 15.92%.
Може ли един въпрос, който ми е особено интересен, понеже доста често говорите за % диведентна дохнодност. Какво ви интересува сега 8% ли е, 15% ли е или 30%, като ще смяташ дивидентна доходност не ти ли е по-важно догодина каква ще ти излиза доходността. Сегашната така или иначе си е в цената - ако див дето ще имаш с акциите от днес е 42 ст, акцията ще слезе от 2.69 на 2.27, ако беше 22 ст щеше да падне на 2.47 .. значи ти е важно тази цена ниска ли е или висока реално, а не дали ти била дивидентната дохондост 8, 15 или 20%. Е и глобално ако гледаме (с което не намеквам че тук е такава ситуацията) ако утре акцията трябва да падне на 2.27, ама тя падне на 2 лв ... какво става?
Това са ми едни интересни въпроси, за да мога да схвана какво имате предвид.
Тука правилно ли смятам към 9% дивидент на цена от 2.3 без преоценката в края на годината и съответно къмто 7.5 % с нея все пак с 2-3% повече от брефа ма пък нямат парцели като там тука верно освен кулите какво друго имат
Как 9% при дивидент около 42 стинки? Цената на акцията не е Пънкар.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тука правилно ли смятам към 9% дивидент на цена от 2.3 без преоценката в края на годината и съответно къмто 7.5 % с нея все пак с 2-3% повече от брефа ма пък нямат парцели като там тука верно освен кулите какво друго имат
Импе, за Медика имаш ли идея дали са с дългосрочен договор?
За какво - дългосрочен договор - за там където живеят сега ли - в кантората на пл. Йоан Павел ІІ-ий ли? Не зная - може да се види по протоколите, защото май сме го гласували, но не ми се търси сега.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар