IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидропневмотехника АД (HPT / HIDPN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • любопитен съм дали някой може да посочи едно справедливо за миноритарните акционери търгово от 2005та насам???

    бяхме обрани по много позиции!

    приятел си купи къща наскоро в Казанлък 85 м2 с 500 м2 двор за 120 000 евро, близо до парк Розариум в града. Едноетажна с мазе, красива.
    Колко струват десетки декари индустриално застроени с всичко необходимо.....тука се лъже и маже както написах 20 и повече години.
    Но подобни като размер предприятия бяха продадени за доста пара. Например ЗММ това или онова....и то преди 5-10-15 години.

    С голяма неохота и по принудителни лични причини продадох първият си пакет преди години на около 200. Оттогава изтече доста вода. Мисля, че рано или късно тук както и съседното частно преприятие Хидравлика ще бъдат купени от сносен европейски, японски, американски инвеститор.

    Не тая излишни надежди в нито един българсски мажоритар, по-скро разчитам , че някъде ще ме пирнудят да прибегна до съд и то европейски.

    Не само КФН трябва тотално да бъде обновено, но преди всичко Закона касаещ законните КРАЖБИ от миноратирните акционери наречени витиевато ТЪРГОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!!

    25 години не стигат ли?!?

    Все пак оставам с добри очаквания специално тук. Имам акции, нямам оферти и не е препоръка
    www.hpt-bg.com






    Коментар


    • исках да махна главните букви и хоп - постинга бе изпратен .. като ордерите на 0,00001 стотинки..

      продължавам с аргументите

      В наредбата се дава тежест на всеки метод максимален 50% !!! Това показва дълбоко НЕ РАЗБИРАНЕ НА МАТЕРИЯТА ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА. Как може наличен актив, който съществува на 100% заради наредбата да бъде оценен на 50% ?? Пример за Хидропневмотехника - административната сграда и придрижаващите го преди обучаващи халета, сега производствени халета. В българското законодателство недвижимости се обезценяват за 35 години, тоест тези сгради и халета са актуално на 10/35, поради 20 годишната данъчна амортизация. Поради инфлацията и покачването на цените тези сгради и халета без да произвеждат им се покачва цената и се образуват естествени "скрити резерви" - това в наредбата не е отразено - самата балансова стойност минус амортизацията е само за данъчна основа, но в никакъв случай за реална оценка.

      1 - и така тук стигаме до оценка от 120/ акция - сега без да произвеждам нищо !!!

      2 - Ако дисконтираме печалбата 547 000 за следващите 20 години например с 4% - получаваме NPV от 7.433. 908 / 36000 = 206,5

      следователно актуално според всеки учебник (извън България !!!) минималната цена би трябвало да е сумата от двете !! 328,5 лева

      Наредба 41 реже стойността на 2 !!! - 164,25

      Това е като решението ВКС за починалият С.Бов .. - не актуалната цена е решаваща, а балансовата такава отпреди 20 години !!!

      Ще съм любопитен да чуя твоето мнение по "моята оценка"

      Коментар


      • Първоначално изпратено от atanasvidev Разгледай мнение
        Toranaga, приемам забележките, които сте направили в изчисленията с обратно изкупените от дружеството акции, но това не променя съществено цената. както казах в по-преден пост, оценката е между бида, аска и последната борсова цена, като моето мнение, както споменах по-скоро последна борсова цена. факт е големият спред между най-добра цена купува и най-добра цена продава. Мажоритарят притежава 33 077 акции, обратно изкупени според последния отчет са 1 674 акции, а в Христозов има 169 акции, Пехливанов има 80 акции, или общо 35 000 акции се контролират пряко от мажоритарят. Реално акциите за търговия са 4 892 броя, но ако предположим, че 4рите големи пакета, които са минали на 6 октомври 2019г. са на свързани лица, то те едва ли скоро ще се появят за търговия. остават за търговия свободни 3157 акции. ами това си е екзотика както и да го погледнете. каква е цената, според вас за това дружество?
        тук съм напълно съгласен, че "свободно" търгуваните са 4892 от които ~ 2000 са на мними собственици => ~ 2892 търгуеми. Затова и моето виждане, че 900 броя на ИФГ 2004 са решаващи.

        В българското законодателство оценка за търгово и подобно е в Наредба Nr 41. Taзи наредба НЕ ОТГОВАРЯ НА ОБЕКТВИНО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ !!
        ДОРИ ОБРАТНОТО - ЗАНИЖАВА ИЗКУСТВЕНО СТОЙНОСТИТЕ ПОРАДИ НЕПРАВИЛНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТЕГЛОТО НА РАЗЛИЧНИТЕ МЕТОДИ.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Up sofix up2000 Разгледай мнение
          скъпи колеги инвеститори,

          не знам как се нарича това да сложищ оферта купува 6000 бр на абсурдната цена от 0,003 лв.

          дали е опит за манипулация не знам, не съм експерт по манипулации на пазара, но това го има на поне още 10 нисколиквидни позиции!

          ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО, защото изкривява невероятно средната цена на търсене 6 190 акции; средна цена 1.464.

          виждал съм през годините много такива необясними и крайно странни аскове, но това ако е законно със сигурност е няква форма на социопатия.....и все пак изкривява да безобразие истинската цена на заспалото макар търсене!

          Конкретно тук никой никога не е продавал и купувал на тази цена. Сложете си това на някоя немска или американска акция да видим как ще реагират от Бойче бьорсе.
          Ако колегата Toranaga си сложи офертата купува за 2000 бр. на 80 лв., каквато твърди, че има, то средната на търсенето не би се изкривила толкова. Както и не би се случила сделката - Юг Маркет продал под/над пазара на Капман или каквато е била там сдлеката ноември 2019 г. Но всички сме виновни за състоянието на пазара - едни слагайки безумно ниски цени, други опитващи се да договарят цени по телефон и оферти извън борсата.

          Коментар


          • Toranaga, приемам забележките, които сте направили в изчисленията с обратно изкупените от дружеството акции, но това не променя съществено цената. както казах в по-преден пост, оценката е между бида, аска и последната борсова цена, като моето мнение, както споменах по-скоро последна борсова цена. факт е големият спред между най-добра цена купува и най-добра цена продава. Мажоритарят притежава 33 077 акции, обратно изкупени според последния отчет са 1 674 акции, а в Христозов има 169 акции, Пехливанов има 80 акции, или общо 35 000 акции се контролират пряко от мажоритарят. Реално акциите за търговия са 4 892 броя, но ако предположим, че 4рите големи пакета, които са минали на 6 октомври 2019г. са на свързани лица, то те едва ли скоро ще се появят за търговия. остават за търговия свободни 3157 акции. ами това си е екзотика както и да го погледнете. каква е цената, според вас за това дружество?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
              Дори често се случваше да има оферти купува за повече акции/лотове, отколкото е регистрирания капитал на дружеството/компанията
              Например ако искаш може да въведеш тук купува 200 000 х 0,002 и борсата ни не се интересуваше че няма толкова капитал в дружеството
              точно това имах предвид + факта, че на Xetra в Г-я виждаш само най- добър bid/ask. Ако искаш дълбочина, таксата бе нелогично висока, което автоматично дава преимущество на големите инвеститори.

              По отношението към малките инвеститори се разбира дали има инвестиционна заинтересованост от страна на държавата или не.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Up sofix up2000 Разгледай мнение
                скъпи колеги инвеститори,

                не знам как се нарича това да сложищ оферта купува 6000 бр на абсурдната цена от 0,003 лв.

                дали е опит за манипулация не знам, не съм експерт по манипулации на пазара, но това го има на поне още 10 нисколиквидни позиции!

                ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО, защото изкривява невероятно цената на търсене 6 190 акции; средна цена 1.464.

                виждал съм през годините много такива необясними и крайно странни аскове, но това ако е законно със сигурност е няква форма на социапатия.....и все пак изкривява да безобразие истинската цена на заспалото макар търсене!

                Конкретно тук никой никога не е продавал и купувал на тази цена. Сложете си това на някоя немска или американска акция да видим как ще ерагират от Бойче бьорсе.
                Deutsche Börse е също толкова зле както БФБ, поради факта, че използват XETRA. Тамошните "маркет мейкъри" като Баадер Банк алгоритмично манипулират цените и обемите, затова аз там съм намалил максимално търговията.
                Този вид ордери, които визираш, са с цел, ако някой се обърка или е пииииян - това не е инвестиране, а очакване някой да сгреши ...

                Коментар


                • Дори често се случваше да има оферти купува за повече акции/лотове, отколкото е регистрирания капитал на дружеството/компанията
                  Например ако искаш може да въведеш тук купува 200 000 х 0,002 и борсата ни не се интересуваше че няма толкова капитал в дружеството

                  Коментар


                  • скъпи колеги инвеститори,

                    не знам как се нарича това да сложищ оферта купува 6000 бр на абсурдната цена от 0,003 лв.

                    дали е опит за манипулация не знам, не съм експерт по манипулации на пазара, но това го има на поне още 10 нисколиквидни позиции!

                    ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО, защото изкривява невероятно средната цена на търсене 6 190 акции; средна цена 1.464.

                    виждал съм през годините много такива необясними и крайно странни аскове, но това ако е законно със сигурност е няква форма на социопатия.....и все пак изкривява да безобразие истинската цена на заспалото макар търсене!

                    Конкретно тук никой никога не е продавал и купувал на тази цена. Сложете си това на някоя немска или американска акция да видим как ще реагират от Бойче бьорсе.
                    Last edited by Up sofix up2000; 07.02.2022, 15:00. Причина: печ.грешка

                    Коментар


                    • [QUOTE
                      1. Мажоритарят (според вас) купува на 60 лв. - ето първия метод
                      2. Вие искате да купите на 80 лв. - ето втория метод
                      3. Има ферта купува за 44 акции на цена 100 лв. - трети метод
                      4. собствен капитал / брой акции = 4 269 000/ 39892 = 107 лв
                      5. приходи от дейността/брой акции = 6 037 000/39892 = 151 лв.
                      6. (печалба/брой акции)*10 = (547 000/39892)*10 = 137 лв.
                      7. Последна борсова цена - 148 лв.

                      [/QUOTE]

                      По метод 1,2,3 и 7 има пълна обективност и еднозначност.
                      При методите 4,5 + 6 правите груба фактологическа грешка !!! Д-то е изкупило 1674 акции, поради което деленето трябва да е не 39892, а 38218
                      тогава
                      4 - 4 269 000/ 38218 = 112
                      5 - 6 037 000 / 38218 = 158
                      6 - 547 000 / 38218 = 14,31 (тук изпуснатата запетая, не взимам под внимание, тъй като често в маската просто буква или знак изчезват..)

                      Аз бих добавил и друг факт, за който Пехливанов/Христозов не искат и да чуят, но е факт !! Както при това д-во, така и при повечето 5% от собствениците, дори не знаят за това => още 5% от капитала трябва да се приспадне => ~ 36.000 акции
                      4 - 4 269 000/ 36000 =118,59
                      5 - 6 037 000 / 36000 = 167,7
                      6 - 547 000 / 36000 = 15,2

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                        ....
                        ....
                        Скъпи съфорумници - моля прочетете няколко пъти това, което съм написал и ми кажете дали съм цивилизован, дали КРАСИМИР ПАНЕВ е цивилизован, дали АТАНАС ВИДЕВ е цивилизован, дали НИКОЛЙ ПЕТРКОВ ЯЛЪМОВ е цивилизован, дали МАНЮ МОРАВЕНОВ е цивилизован ??

                        ...
                        Ма как - това са най-цивилизованите играчори. Известни със своята повратливост на бфб

                        Коментар


                        • Това е търговията с акциите, които вие, г-н Торанага, явно сте пропуснали да изкупите. Видно от справката, на 28 октомври след продажбата на 28 акции на цена от 65 лв. е липсвало търсене на акции в този ценови диапазон в резултат на което, цената е на следващата сделка е 25 лв, което е с 60% по-ниска от предишната цена. в продължение на 6 работни дни цената остава непроменена. през този период нито вие, нито мажоритарят слага оферта купува на 60 лв.. офертите купува за за 10 броя на цена 50 лв. и продава за 3 броя на 80 лв. очевидна е голямата разлика в оценката за стойността на компанията между купувачите и продавачите. вие твърдите, че сте искали да купите акциите на цена от 80 лв., но в нито един момент за периода от 28 октомври до 6 ноември не сте закупили предлаганите на 80 лв. акции. Твърдението ви, че сте отправили оферта за придобиване на акции на компанията остават под съмнение, тъй като в края на сесията 6 ноември има въведена оферта продава за 11 броя на цена 79 лв. видно от представената по-долу информация, взета от infostock.bg на 6 ноември цената е била във волантилност и се е състоял аукцион за продажбата на пакетите, в който освен купувачите на 10 акции на 50 лв., чиито оферти са били въведени още на 29 октомври, са се включили поне още 5 купувача. аукционът е завършил на цена 45 лева за акция. час и половина по-късно с една акция, отново през аукцион за волантилност на цената е определена цена от 80 лв. до края на 2019 г. има още една сделка за 8 акции на цена 80 лв. за периода януари 2020 до февруари 2022 г. са се изтъргували общо 208 акции на обща стойност 18 112 лв, на цени от 56 лв. до 148 лв. - последната сделка, или средно са се търгували по 8 акции на месец, при средна цена 87лв. за всички изтъргувани акции. Не зная дали разбирате, колко нелепо е да обяснявате колко подценена е хартията, при положение, че се търгуват средно 8 акции на месец. Също би било интересно да пресмнетнете при това положение, колко време би било необходимо на един фонд да продаде въпросната хартия, ако има пакет от 1844 акции (ако предположим, че тези 1844 акции изтъргувани на 6 ноември 2019г. са били собственост на един фонд). Ако пък се проиложи VAR анализ, то не мисля, че някой трезвомислещ портфолио мениджър на фонд изобщо би включил тази акция в портфолиото на фонда си. Що се отнася до цената на акция:
                          1. Мажоритарят (според вас) купува на 60 лв. - ето първия метод
                          2. Вие искате да купите на 80 лв. - ето втория метод
                          3. Има ферта купува за 44 акции на цена 100 лв. - трети метод
                          4. собствен капитал / брой акции = 4 269 000/ 39892 = 107 лв
                          5. приходи от дейността/брой акции = 6 037 000/39892 = 151 лв.
                          6. (печалба/брой акции)*10 = (547 000/39892)*10 = 137 лв.
                          7. Последна борсова цена - 148 лв.
                          Не мисля, че си заслужава да се коментират повече вашите словоблудства относно това, кой колко е велик като инвеститор, директор или мениджър. Факт е, че вие не сте обявили оферта купува за 1800-1900 броя акции с обяснението ама не ми се блокират пари, означава недвусмислено, че самият вие правите опити за задкулисно договаряне на цени на борсовотъргувани хартии. Бъдете здрав.

                          12.11.2019 12:04 HPT / 4HY Хидропневмотехника 80.000 8 640.00
                          06.11.2019 11:49 HPT / 4HY Хидропневмотехника 80.000 1 80.00
                          06.11.2019 10:18 HPT / 4HY Хидропневмотехника 45.000 447 20 115.00
                          06.11.2019 10:18 HPT / 4HY Хидропневмотехника 45.000 478 21 510.00
                          06.11.2019 10:18 HPT / 4HY Хидропневмотехника 45.000 790 35 550.00
                          06.11.2019 10:18 HPT / 4HY Хидропневмотехника 45.000 110 4 950.00
                          06.11.2019 10:18 HPT / 4HY Хидропневмотехника 50.000 9 450.00
                          06.11.2019 10:18 HPT / 4HY Хидропневмотехника 50.000 1 50.00
                          06.11.2019 10:18 HPT / 4HY Хидропневмотехника 50.000 9 450.00
                          28.10.2019 14:20 HPT / 4HY Хидропневмотехника 25.000 1 25.00
                          28.10.2019 14:02 HPT / 4HY Хидропневмотехника 65.000 28 1 820.00

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от atanasvidev Разгледай мнение
                            Балониада, колко да е куха една позиция, която генерира 6млн приходи годишно? и с 1 акция можеш да свалиш пазарната ѝ капитализация с 30%
                            "Можеш" да я "свалиш" и с 60% ако е набалончена. Пазарът решава този казус, мисля
                            Понятието пазарна капитализация точно тук не е никак устойчива величина!

                            Коментар


                            • Продължаваме промяната на БФБ !!

                              Аз ще направя дисекция и анализ на отговора и най- вече на това което НЕ казва Атанасчо алиас Атанас Видев!

                              първо ви моля да се придържате към едно по-цивилизовано поведение

                              Това че се отнасям пренебрежително е следствие на твоето и поведението на Николай Петков Ялъмов !! Нека съфорумниците си изградят собствено мнение, кой е цивилизован и кой не !! след края на постинга ми ..

                              Казвам се Атанас Видев, не Атанасчо и съм застанал тук с името си, което малко или много ме прави различен от трол участник във форума

                              Аз да не би да се крия, зад моят аватар ? Просто такива са условията във форума - аз дори не си спомням как реших да сложа този. Но типичното за хора като теб и като НИКОЛАЙ ПЕТКОВ ЯЛЪМОВ, че са винаги спецялни. Щом си толкова спецялен, защо не откликна на желанието за диалог с мен - аз се обадих няколко пъти в Капман и ПО СЪВЕТ ОТ КАПМАН направих дори писмено предложение на 70/ акция с цел да се свържем. Но нищо. Да нито ти Атанасчо, нито НИКОЛАЙ ПЕТКОВ ЯЛЪМОВ сте длъжни да ми отговаряте и имменно заради това аз реших да покажа публично какъв е подхода на КАПМАН & cie - задкулисен и винаги само с облага за НИКОЛАЙ ПЕТКОВ ЯЛЪМОВ.

                              защо няма графика на възвращаемостта на фондовете, ами вероятно няма такова нормативно изискване. мисля обаче, че ако се разтърсите, ще намерите данни за цената на фондовете и възвръщаемостта им, и смятам, че за финансово грамотен човек, за какъвто се представяте, ще можете да си направите една графика в ексел. същото се отнася и за фондовте на юг маркет.

                              Атанасчо, нито аз имам желание да смятам несъществуващата възвръщаемост на фондове, нито пък ще влеза в полемика колко съм финансово грамотен- познато ти е нали?? Пък и да взимам съвет от теб как се смята възвъщаемост - тук дискусията е за теб и за НИКОЛАЙ ПЕТКОВ ЯЛЪМОВ. Щом сте толкова грамотни и знаещи как се смята - ами направете си една графика !!!! Това със сигурност е по силите на НИКОЛАЙ ПЕТКОВ ЯЛЪМОВ ?? Този успял български бизнесмен, който желае да продаде губещо предприятие на 2,5 над счетоводна стойност на МАНЮ МОРАВЕНОВ!!! тък на всичкото отгоре и да си запази контрола върху него..

                              според различни оценки вероятно се движи в маржа на бида/аска, който е в момента. аз лично смятам, че е по-близо до аска или около последна борсова цена. забележете, че позицията е с малък фрифлот и голям спред между офертите купува и продава

                              Дай - нещо конкретно, щом си толкова спецялен Атансчо !!! Направо зашеметяващи виждания - оценката се "движи" между бида/аска !!! Изказвания в такъв диапазон са меко казано несериозни. Покажи както ти все съветваш и повеляваш 3 метода - АТАНАС ВИДЕВ ОТ ИФГ 2004 ГЕНЕРИРАМ ПЕЧАЛБИ ЗА НИКОЛАЙ ПЕТКОВ ЯЛЪМОВ - ОЦЕНЯВАЙКИ ЦЕНАТА НА Д-ТО ХИДРОПНВМОТЕХНИКА ...

                              което прави цената лесно манипулируема. в момента пазарната капитализация няма и 6 млн.лв. относно това, че Капман са успели да купят на цена по-ниска от тази на която купува мажоритаря, ами аз не виждам бид на 60 лв. нито вашият бид е бил на борсата, когато е станала сделката, защото ако беше, хартията нямаше да е в дружеството, което я е закупило

                              Ето тук бих желал да обясня, че аз бях отправил оферта да изкупя акциите на Юг Маркет на 80/ акция и те като преговарящ с мен - АНГЕЛ ДИМИТРОВ ми бяха потвърдили, че ако тръгнат да продават ще ме контактират - а според скалъпените обяснения в прокуратурата на самият АНГЕЛ ДИМИТРОВ се оказва, че той е пуснал офертата. Затова аз не бях сметнал за необходимо да сложа оферта която би блокирала парите в чакаща позиция. Както сам си написал неликвидноста прави тази позиция манипулируема и това ВИЕ ЗАЕДНО В ТАНДЕМ С КРАСИМИР ПАНЕВ ОЩЕТЯВАТЕ ДЯЛОВЕТЕ НА ФОНДА И ПРОФИТА ОТИВА В НИКОЛАЙ ПЕТКОВ ЯЛЪМОВ. Ти сам си изложи подхода и падна в клопката която ти скроих - и то в светлината на прожекторите на форума на инвестора !!! С написаното, че фондовете на КАПМАН КУПУВАТ ПОД ЦЕНАТА НА КОЯТО КУПУВА ПЕХЛИВАНОВ(МАЖОРИТАРЯ) ПОКАЗВА, ЧЕ НИКОЛАЙ ПЕТРКОВ ТАКА СТРУКТУРИРА БИЗНЕСА СИ, ЧЕ НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ФОНД И ИФГ -2004 КОЙТО Е ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ. Да ме поучаваш, когато активно сте подготвили да ме прескочите е смешно, защото аз не съм от вашият тип !!! Моето желание е, чрез излагането на фактите и сИгнали в отговорните институции да изчистя от БФБ задкулисни играчи КАТО ТЕБ И КРАСИМИР ПАНЕВ!!

                              Първоначално мислех, че всичко е оркестрирано от Пехливанов/Христозов, но след натрупаната информация получих друга картина - ощетяване на фондовете за лични облаги - и така забелязах, общото между фондовете на ЮГ МАРКЕТ И КАПМАН !!!! ЖАЛКОТО Е ЧЕ ХОРА КАТО КРАСИМИР ПАНЕВ реално продължават да боравят (нали се изказвам любезно) с активите на фондовете !!! Атансчо - прочети какво си написал и кой купил на по- ниско от мажо -- смях в залата дами и господа - АТАНАС ВИДЕВ САМ СИ ПРИЗНАВА ВЪВ ФОРУМА ... ТИ САМ СПОМЕНАВАШ ФОНДОВЕТЕ НА КАПМАН !!! смяяях ... смяяяхх ..

                              не виждам защо намесвате фондовете на Капман, при положение, че хартията не е във фондовете. защо няма графика на възвращаемостта на фондовете, ами вероятно няма такова нормативно изискване. мисля обаче, че ако се разтърсите, ще намерите данни за цената на фондовете и възвръщаемостта им

                              А това трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПРОМЕНИ - да няма графика на възръщаемоста, което показва, че нормативната база на БФБ е на ниво средновековие и тук такъв успешен бизнесмен от бранша като НИКОЛАЙ ПЕТКОВ ЯЛЪМОВ, такъв успешен трейдър като АТАНАС ВИДЕВ и такъв успешен директор на БФБ в лицето на МАНЮ МОРАВЕНОВ със сигурност ще предприемат стъпки за промяна на това куцо нормативно състояние.
                              Да, ама няма, защото тогава ще има прозрачност, а тези участници печелят най- добре, когато е задкулисно и без светлината на прожекторите !!

                              Скъпи съфорумници - моля прочетете няколко пъти това, което съм написал и ми кажете дали съм цивилизован, дали КРАСИМИР ПАНЕВ е цивилизован, дали АТАНАС ВИДЕВ е цивилизован, дали НИКОЛЙ ПЕТРКОВ ЯЛЪМОВ е цивилизован, дали МАНЮ МОРАВЕНОВ е цивилизован ??

                              И най- вече какво трябва да се промени на БФБ за да остане капитала в Б-я !!??

                              Коментар


                              • Балониада, колко да е куха една позиция, която генерира 6млн приходи годишно? и с 1 акция можеш да свалиш пазарната ѝ капитализация с 30%

                                Коментар

                                Working...
                                X