IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпорация за технологии и иновации Съединение (5T3 / KRS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще има, ако въпросните купувачи, които са се набутали, подадат жалби в КФН.

В противен случай защо да има глоби. Все пак не става въпрос за кой знае какви загуби, пък и се случват такива неща, човешко е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
      Гафът с последната дата с право на нови акции е по вина на КТИ Съединение
      17.07.2008 09:44 ( 5T3 / KRS )

Веднага след проведеното на 27 юни Общо събрание на акционерите (ОСА) на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София, съгласно законовите разпоредби, е изпратен по електронен път протокол и материали от събранието до трите институции – Комисията за финансов надзор, Централен депозитар АД и БФБ-София АД, съобщи КТИ Съединение чрез БФБ-София.

По вина на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София не е направена проверка дали трансферът на документи чрез електронния подпис е извършен. Този пропуск налага повторно изпращане на материалите от събранието на БФБ-София АД на 11 юли.

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София се извинява за възникналата ситуация. Създена е организация по изпращането на информация от дружеството, която занапред изключва подобни технически грешки, се казва още в съобщението.

Припомняме, че на 11 юли БФБ-София фиксира датите с право на участие в увеличението на капитала на КТИ Съединение със задна дата, поради постъпване на материалите за проведеното ОСА на КТИ Съединение едва същия ден.

В резултат на това на 10 и 11 юли бяха изтъргувани общо 818 акции на цени между 2,444 и 3 лева, въпреки че реално пазарът би трябвало да коригира цената на акциите на дружеството около четири пъти спрямо цената им на последната дата с право на участие в увеличението (9 юли) или до около 0,892 лева за брой (спрямо цената затваря от 9 юли, която е 3,568 лева).
      Това плаче за солени глоби от КФН!!!!!!

Коментар

• Гафът с последната дата с право на нови акции е по вина на КТИ Съединение
        17.07.2008 09:44 ( 5T3 / KRS )

Веднага след проведеното на 27 юни Общо събрание на акционерите (ОСА) на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София, съгласно законовите разпоредби, е изпратен по електронен път протокол и материали от събранието до трите институции – Комисията за финансов надзор, Централен депозитар АД и БФБ-София АД, съобщи КТИ Съединение чрез БФБ-София.

По вина на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София не е направена проверка дали трансферът на документи чрез електронния подпис е извършен. Този пропуск налага повторно изпращане на материалите от събранието на БФБ-София АД на 11 юли.

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София се извинява за възникналата ситуация. Създена е организация по изпращането на информация от дружеството, която занапред изключва подобни технически грешки, се казва още в съобщението.

Припомняме, че на 11 юли БФБ-София фиксира датите с право на участие в увеличението на капитала на КТИ Съединение със задна дата, поради постъпване на материалите за проведеното ОСА на КТИ Съединение едва същия ден.

В резултат на това на 10 и 11 юли бяха изтъргувани общо 818 акции на цени между 2,444 и 3 лева, въпреки че реално пазарът би трябвало да коригира цената на акциите на дружеството около четири пъти спрямо цената им на последната дата с право на участие в увеличението (9 юли) или до около 0,892 лева за брой (спрямо цената затваря от 9 юли, която е 3,568 лева).

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
          Първоначално изпратено от Aladdin
          Първоначално изпратено от Джуст А Традер
          http://www.investor.bg/?cat=0&id=66363
          Отново гаф с последната дата с право на участие в увеличение на капитала.
          Този гаф е точно за борсовия арбитраж към БФБ.
          Welcome to Bulgaria.
          PS. не очаквай да направят нещо по въпроса - виж както стана с SBS с Дружба, търговото за Шератон или някои други малки гафчета като при арома или момина крепост когато забравиха да махнат ограниченията. Живеем в страна в която не се търси отговорност за щетите.
          Едните казват, че са изпратили документите. Другите казват, че не са ги получили в срок. Но май вероятно второто е вярното. Лошо мой арбитража тъй като е второто няма да вземе мерки. Начи на съд и работата ще си се точи ли точи.
          Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
            Първоначално изпратено от Джуст А Традер
            Welcome to Bulgaria.
            PS. не очаквай да направят нещо по въпроса - виж както стана с SBS с Дружба, търговото за Шератон или някои други малки гафчета като при арома или момина крепост когато забравиха да махнат ограниченията. Живеем в страна в която не се търси отговорност за щетите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Джуст А Традер
              Не е препоръка.

Коментар

• Линк към протокола от ОСА-то:

http://download.bse-sofia.bg/prospek...%2027.06.2008/

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=0&id=66363

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                    Първоначално изпратено от noko6
                    Аз изкупих няколко,а на родата показах къде да запишат и сега са ми благодарниАма той е събирал-в смисъл хората са ставали акционери в тяхния ПФ и какво са получили до сега?!Едва ли са доволни от избора си
                    Е как да не са доволни бе човек???Колко пъти им е нараснала цената!!!?Хората ако не знаят какво да правят,си е техен проблем!!!
                    Проблема е че хората са все недоволни да ги е.а !

Казваш избор, е те това е демокрация , можели са да избират но малко хора са знаели коя е книжката с парата !!! Времето е най големия съдник то ще каже кой,кога,къде,защо и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6
                      Аз изкупих няколко,а на родата показах къде да запишат и сега са ми благодарниАма той е събирал-в смисъл хората са ставали акционери в тяхния ПФ и какво са получили до сега?!Едва ли са доволни от избора си
                      Е как да не са доволни бе човек???Колко пъти им е нараснала цената!!!?Хората ако не знаят какво да правят,си е техен проблем!!!

Коментар

• Аз изкупих няколко,а на родата показах къде да запишат и сега са ми благодарниАма той е събирал-в смисъл хората са ставали акционери в тяхния ПФ и какво са получили до сега?!Едва ли са доволни от избора си

Коментар

• Мани го него!!!Аз що не купувах,да се.....!!!!????

Коментар

Вярно че имало разпален диспут по темата Ама и този -малкия Нейчев големи заслуги е имал:Събирал боновите книжки от наивните граждани пред пощитеНа времето имаше една фирма-"Опаковъчна техника" в Пловдив,която стана част от КРС 98год.(мисля),ама не я виждам в дъщерните дружества,а си мисля че Стефан Гълъбов Стефанов Управителен съвет Изпълнителен директор беше негов директор(може и да бъркам)
                            Ми ти що не събира ?

п.с. Знаеш ли колко хора "купуваха" бонови книжки ?

Отговор : Поне над 1000 !!!

Коментар

• Вярно че имало разпален диспут по темата Ама и този -малкия Нейчев големи заслуги е имал:Събирал боновите книжки от наивните граждани пред пощите
                              На времето имаше една фирма-"Опаковъчна техника" в Пловдив,която стана част от КРС 98год.(мисля),ама не я виждам в дъщерните дружества,а си мисля че Стефан Гълъбов Стефанов Управителен съвет Изпълнителен директор беше негов директор(може и да бъркам)

Коментар

Ако четат нашите медии едва ли ще си дадат парите точно на този човек:
                                "Четирима бивши директори на фалиралата "Агробизнесбанк" вчера получиха ефективни присъди за източването на 22 млрд. стари лева от трезора. Петият бе оправдан, защото раздадените от него кредити на предприятия от военната индустрия са били върнати на банката.
                                14 години след извършеното престъпление Христо Александров получи 3 г. и 6 м. затвор при първоначален общ режим и за 6 г. и половина бе лишен от правото да заема отговорни постове във финансови институции. Той бе признат за виновен в отпускането на 13 необезпечени заема. За Александров това е четвърта присъда.
                                Гинко Ализотов, Петър Нейчев и Деню Каназирски получиха по 4 г. затвор и 6 г. няма да могат да заемат висши постове във финансови институции. Ализотов в момента е на ръководна длъжност в Пощенска банка, а Нейчев оглавява надзорния съвет на ИП "Популярна каса 95". Тримата бивши банкови директори бяха признати за виновни, че от 1993 до 1995 г. са сключили неизгодни сделки - отпускали са необезпечени кредити на група фирми, свързани с Александров и Данов. Сред тях са "Стад" на Христо Данов, "Юнион Алком" и "Телерпрес" на Христо Александров и Финансово-брокерска къща "Пловдив" на Данов и Александров. Ализотов е отпуснал 60 "лоши" кредита, Каназирски - 37, а Нейчев - 35. .....Гражданските искове, които финансовото министерство внесе срещу бившите банкери, бяха частично уважени, като Александров ще трябва да плати 14 164 лв., Нейчев - 12 000 лв. , Каназирски - 27 000 лв. , а Ализотов - 61 593 лв. Отделно Нейчев, Каназирски и Ализотов ще трябва да заплатят солидарно на държавата сумата от 6,9 милиона лева. http://www.segabg.com/online/article...d=2&id=0000402
                                Ето и друга статия http://news.plovdiv24.com/28580.html не знам за апелативния съд и не ми се и търси,а може и още да не се е произнесъл,ама и това ми стига.

Написаното(и цитираното) не е препоръка!Всеки си решава сам,може да се е променил човека или да става въпрос за друг Петър Нейчев.
                                О, я стига! За това се знае вече повече от година и се писа и за него и в форума и дори самия господин нейчев говори по въпроса ако върнеш няколко страници назад в темата.

Коментар

Working...
                                X