IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Явор АД - Варна (3YR / YAVOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• няма да е зле КФН да инициира забрана за търгови предложения при такива "корекции, кризи или спадове наречени по друг начин".
    мисля, че така ще се защити интереса и на миноритарните акционери.
    я вижте и колко планирани ИПО-та се отложиха !!!
    и как точно при 150 лв печалба на акция търговото е на 134 ?

подозирам манипулация, която рано или късно ще излезе наяве.

имам акции и не е съвет за търговия!

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
      очаквам КФН да глоби всички отговорни за "ТУКА ИМА ДИВИДЕНТ-ТУКА НЕМА". все пак това, че си чакахме 80 лв на акция си има и своите щети за нас - да го бяха отписали!!! при този пазар надолу какво ще се случи след седмица?
      Колега ти беше ли на събранието?

Предложението за дивидент беше на УС. На събранието акционерите са гласували "против". За какви глоби за става дума.

Който иска да му е защитен интереса- ходи на общи събрания. Аз лично винаги ходя. Поне черпят по кафе

Коментар

• очаквам КФН да глоби всички отговорни за "ТУКА ИМА ДИВИДЕНТ-ТУКА НЕМА". все пак това, че си чакахме 80 лв на акция си има и своите щети за нас - да го бяха отписали!!! при този пазар надолу какво ще се случи след седмица?

Коментар

нито предложението за дивидент е дошло от форума, нито търговото.
          така че съм/сме очаквали.
          за мен това е доста лош ПР. мисля, че и този мажоритар е подведен от бездарни и некомпетентни съветници ... а тук ИНВЕСТОРА пише колко е дяловото участие на мажоритаря ту пряко, ту ... неяснота!
          решението е взето в някое луксозно заведение и най-добре КФН да внесе промени и направо там и да ги гласуват - що да бият път за едно голо гласуване, събрание/я, уведомления...

Бахти и мошенниците!!!

Коментар

• нито предложението за дивидент е дошло от форума, нито търговото.
            така че съм/сме очаквали.
            за мен това е доста лош ПР. мисля, че и този мажоритар е подведен от бездарни и некомпетентни съветници ... а тук ИНВЕСТОРА пише колко е дяловото участие на мажоритаря ту пряко, ту ... неяснота!
            решението е взето в някое луксозно заведение и най-добре КФН да внесе промени и направо там и да ги гласуват - що да бият път за едно голо гласуване, събрание/я, уведомления...

Коментар

• Доколкото разбрах, събранието е приключило нормално в дух на разбирателство между акционерите

Вие да не би да сте чакали хем дивидент, хем търгово?

Коментар

• това не се очакваше, а е интересно накъде се отива? а другите точки и предложения от дневния ред за следобед ли са оставили за разглеждане!?

Коментар

• На проведеното днес Общо събрание на акционерите (ОСА) на Явор АД не е взето решение за разпределяне на дивидент от печалбата за 2007 г., въпреки че една от точките в дневния ред предвиждаше възнаграждаване на акционерите на дружеството с дивидент на акция от 80 лева.

Това става ясно от публикувано съобщение на дружеството в „Бюлетин Investor.bg“.

Мажоритарният собственик на Явор АД - Интерком груп ООД – Варна, отправи търгово предложение към останалите акционери в дружеството при цена за акция от 134,2 лева, което впоследствие беше одобрено от КФН.

Интерком груп притежава пряко и чрез свързани лица 101 423 акции на Явор АД, представляващи 90,12% от капитала на дружеството.

Търговият предложител не възнамерява да иска отписване на Явор АД от регистъра на публичните дружества.

От началото на сесията до момента няма сделки с книжата на Явор АД-Варна.

Това май се нарича прецакване

Коментар

...............
                    внимавай, че мирише на слух- а те са по 20 000...има и от 50 000!
                    и няма значение дали си с 1000 лв капитал или 5 000 000
                    Ако нещо ти мирише
                    то е хубаво да се избърсваш по-внимателно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това тук е въпрос, а не разпространение на информация!
                    АМАН от разбирачи бе!

Коментар

• а знае ли някой тези 1000 кой на кого ги продава- ще стане ли ясно?

а за сплитове е хубаво всички над трицифрени акции да го направят! има и чисто психически предимство - едно е да кажеш днес купих една акция за 1190 лв(примерно!) и съвсем друго е звученето и усещането да си купиш 1000 акции х 1,20 лв. - но кой ли го е "еня" за нашите чувства ...освен - КФН, някои от ИП-тата и шепа дружества?!

МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ И СОФТУЕР, ПРИ КОЙТО КАТО СЕ МИНЕ НА ЕДНА ЦИФРА ПОВЕЧЕ В ЦЕНАТА И АВТОМАТИЧНО ДА СЛЕДВА СПЛИТ- ЩОТО СЕГА СИ Е ЕГАТИ ПРОЦЕДУРИТЕ И ПРЕЦАКВАНЕТО НА ВЪЗРАСТНИТЕ АКЦИОНЕРИ - като за начало поне тези с три цифри - нали всички искаме по-висока ликвидност е това е един от начините.

а относно сплит - няма такава информация от КФН, БФБ, ЯВОР АД!
                      внимавай, че мирише на слух- а те са по 20 000...има и от 50 000!
                      и няма значение дали си с 1000 лв капитал или 5 000 000

Коментар

• Някой знае ли
                        дружеството като остава публично дали ще сплитва капитала?
                        все пак сега акцията е над 100 лв. пък ако го сплитнат ще е по-лесна за търгуване.

Коментар

• Нека да има и такива дружества на БФБ - където се бият за ликвидационния си дял, понеже много като гледам, оценяват компаниите само на база дисконираните парични потоци, а те са най-лесни за манипулиране от мажоритарите и платените анализари )) В един анализ на една компания, трябва да се отчита и един евентуален ликвидационен дял - при един Монбат, някой отчита ли такъв ликвидационен дял, примерно ))

Коментар

• Продадох малко на 159
                            Вашето мнение?

Коментар

• това е най-доброто търгово в Източна Европа!
                              не мога да повярвам плюс 1 цял бг лев и 20 стотинки!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нека Бог да благослови Комисията...защото и нея ще я разследват...някой ден! няма да пиша повече за да не нарушавам добруването на чиновниците.
                              Явно са нужни яки промени в методите за определяне на цена на акция при търгово!
                              все пак при добър дивидент и ясни перспективи за развитие - може и да си запазя и разширя участието

запазвам си правото да информирам Европейската комисия по ценни книжа, чийто адрес почвам точно сега да търся!
                              ЕКЦК – Европейски комитет по ценни книжа (ESC – European Securities Committee)
                              имам и не съветвам за търговия!

Коментар

• Търговото ще го видим ли на cobosa. Просто не ми е ясно.

Коментар

Working...
                                X