If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес гледам,всичкото акции зИлено,само МонБат(я) се зачервил.И то при такова рали, при целия тоз оптимизъм и еуфория завладяла инвеститорската мисъл по наште земи.Що ли ???
Ами чакат на 2,70лв. както пророкуваш , ама да не стане като като оня където чакаше земетръса в Хасково!
2.70 не е ли неразумно висока цена за такава компания??
Извинявай, вярно, че ти я чакаш на един лев.
Нека да видим отчета днес или в понеделник и тогава пак ще говорим.
И като го видя, до какви изводи стигна ?
Ами , че скоро няма да видим твоята цена от 2,70лв., а още по-малко вероятно 1лв.
По скоро 6-7лв ми се струва по-вероятният сценарии в близко бъдеще, но тук все много разбирачи станаха. Всеки може да си направи някакви изводи и очаквания спрямо цената.
P.S. Ти под два ника ли пишеш- ПК и е$trade?
Днес гледам,всичкото акции зИлено,само МонБат(я) се зачервил.И то при такова рали, при целия тоз оптимизъм и еуфория завладяла инвеститорската мисъл по наште земи.Що ли ???
Ами чакат на 2,70лв. както пророкуваш , ама да не стане като като оня където чакаше земетръса в Хасково!
2.70 не е ли неразумно висока цена за такава компания??
Извинявай, вярно, че ти я чакаш на един лев.
Нека да видим отчета днес или в понеделник и тогава пак ще говорим.
Това е една от фирмите, който не мога да оценя ....190млн. капитализция не ми се връзва....сори за акционерите, не ги плюя, ама на този спад на БФБ и перспективите , може пък да съм в голяма грешка
Страх ли ? За кво ? Нали знаете кои не ходи в гората нощем при мецаните ? Затова се безстрашковци сме се събрали тука все.Аз лично продадох и купих цените ги оставям на вас
МОНБАТ АД (5MB) източник: X3News 25 Април 2009 11:15
Продажбите на Монбат паднаха с 60.26% г./г.
До Комисия за финансов надзор
До Българска фондова борса – София АД
До Обществеността
Уважаеми Дами и Господа,
“Монбат” АД е реализирало през месец март на 2009 г. нетни приходи от продажби в размер на 6365 хил. лева, което представлява намаление от 60.26 % в сравнение с месец март на 2008 г.
Обобщените данни за първите три месеца на 2009 г. сочат, че дружеството е реализирало приходи от продажби в размер на 25 774 хил. лева, което представлява намаление от 53.47 % в сравнение със същия период на 2008 г.
Реализираните през първите три месеца на 2009 г. нетни приходи от продажби в размер на 25 774 хил. лева са разпределени както следва:
Продукция 22 935 хил. лева
Стоки 33 хил. лева
Услуги 225 хил. лева
Други, от които
- материали (основно олово и сплави за Старт АД, гр. София )
- активи
- други 2581 хил. лева
1995 хил. лева
21 хил. лева
565 хил. лева
Реализираната печалба преди облагане с данъци на Монбат АД за месец март 2009 г. е 759 хил. лева, което представлява намаление от 71.36 %, в сравнение с месец март на 2008 г.
Обобщените данни за първите три месеца на 2009 г. сочат, че дружеството е реализирало печалба в размер на 3 680 хил. лева, което представлява намаление на печалбата от 63.44 % в сравнение със същия период на 2008 г.
Ръководството на дружеството е прогнозирало на индивидуална база за първото тримесечие на 2009 г. нетни приходи от продажби в размер на 25 500 хил. лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 3550 хил. лева.
За “Монбат” АД
/Атанас Бобоков – Председател на УС/
63,44 ..доста голям спад в печалбата, но все пак сме на печалба ...ето това ни крепи Лошото е че това се случва в традиционен период на "жътва" за този вид бизнес - Януари - Март.Не ми се мисли какво ще е Q2, Q3
Ако си очаквал друго значи си голям оптимист ;-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
63,44 ..доста голям спад в печалбата, но все пак сме на печалба ...ето това ни крепи Лошото е че това се случва в традиционен период на "жътва" за този вид бизнес - Януари - Март.Не ми се мисли какво ще е Q2, Q3
Обобщените данни за първите три месеца на 2009 г. сочат, че дружеството е реализирало печалба в размер на 3,680 млн. лв., което представлява намаление на печалбата от 63,44 % в сравнение със същия период на 2008 г.
Наскоро ръководството на дружеството прогнозира на индивидуална база за първото тримесечие на 2009 г. нетни приходи от продажби в размер на 25,5 млн. лв. и печалба преди облагане с данъци в размер на 3,55 млн. лв. По отдавнашните прогнози за продажбите бяха коригирани с 33,5%.
Малко съм разочарован като акционер след тази новина .....а вие ?
Защо?
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Обобщените данни за първите три месеца на 2009 г. сочат, че дружеството е реализирало печалба в размер на 3,680 млн. лв., което представлява намаление на печалбата от 63,44 % в сравнение със същия период на 2008 г.
Наскоро ръководството на дружеството прогнозира на индивидуална база за първото тримесечие на 2009 г. нетни приходи от продажби в размер на 25,5 млн. лв. и печалба преди облагане с данъци в размер на 3,55 млн. лв. По отдавнашните прогнози за продажбите бяха коригирани с 33,5%.
Малко съм разочарован като акционер след тази новина .....а вие ?
Какво има да му гледаш....ами ако я напудрен и не реално представя действителността?......а действителността всеки я вижда и може и сам да я усети...тоя бизнес а кумулатрите няма как да върви добре, Монбат не е позициониран добре като компания и т.н....недоумявам, как все още се търгува на такива нива??
недоумяваш,а?недоумявай си!не се сърди,ако пазара не мисли като теб......
Какво има да му гледаш....ами ако я напудрен и не реално представя действителността?......а действителността всеки я вижда и може и сам да я усети...тоя бизнес а кумулатрите няма как да върви добре, Монбат не е позициониран добре като компания и т.н....недоумявам, как все още се търгува на такива нива??
Не мога да разбера, като не ти харесва компанията и не вярваш на отчета, мениджмънта , развитието , позоционирането и бизнаса им -чии го дириш тука!
Коментар