IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе колеги да не търсим под вола теле, защо сега излезна новината, защо тва ,защо онова.
    Трябва да бъдем изключително задоволени от резултатите на дружеството. Освен това невиждам някой друг да е обявил резултати за първите 2 месеца на 2007 г.
    Още веднъж поздравления за Монбат, поздравления и за г-жа Пеева за отличната и работа.
    Поздравления и за всички инвеститори,които повярваха в дружеството и не се поддадоха на евтини провокации.
    Радвам се на успехите на дружеството и защото съм вложил собствени средства и освен това ми е удоволствие да гледам как едно Българско публично дружество постига сериозни успехи !

Коментар

• Извинявам се на всички, които се наложи да чакат отговори на въпросите си.
      Отговори на зададените във форума въпроси:

1.Относно доставката на стационарни батерии за Украйна
      - Доставката е обвързана с дългосрочен договор, като в актуализирания проспект е предоставена информация за обема на продажбите за Украйна.
      2. Относно влизането в експлоатация на мощности от увеличението на капацитета за 2.5 млн. акумулатора . В проспекта и в инвестиционната програма е оповестено, че това ще стане до 2008 г.
      3. Капацитета на Старт АД по данни от годишния му отчет е около 100 000 акумулатора
      4. Относно цените при износ – Цените, на които Монбат продава при експорт са малко под цените на известните марки. Монбат никога не е продавало „на всяка цена”
      5. Планът за допълнителния капацитет през 2007, 2008 и 2009 също е оповестен в инвестиционната програма, а именно 2007 – 1 500 хил.; 2008 – 2000 хил. и 2009 – 2 500 хил.
      6. Относно продажбите в Румъния – По наши данни от реализираните през 2006 г. продажби в Румъния, данни за които сме представили в актуализирания проспект се преследва 10 % пазарен дял, като се залага на цени и качество.
      7. Относно реализиране на продукция за автомобилостроенето – Доставянето на акумулатори за автомобилостроители не може да бъде самоцел. Само когато условията – цени, условия на плащане са изгодни за дружеството, Монбат би доставяло за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от CHEREPA
        Искам Да попитам ДВИ на Монбат а и всички участници във форума защо точно днес бе обявена тази изненадваща информация, изненадваща, защото не присъства в корпоративният календар, дали това е опит за манипулация на пазара и дали КФН не трубва да провери всички сделки по позицията през последните 7 дни например
        Какво означава да присъства в корпоративния календар - да пишем изрично, че ще оповестим данни ли. И още нещо, което бяхме написали в съобщението, но не излезе в сайта на борсата. Данните за продажбите и печалбата излезнаха днес и още днес оповестихме това чрез ЕКСТРИ. Моля като пишете да се запознаете с начините за разкриване на информация. КФН може да прави проверки и не е нужно някой да я сезира. Доколкото знам там си има отдел, който ежедневно следи тези неща.

Ето пълният текст на съобщението, което пуснахме и още веднъж искам да кажа не е нужно да го има в корпоративния календар. Смисъла на корпоративния календар е да се спазват заложените срокове на събитията, ако нещо допълнително се прави това би било от полза за инвеститорите.

С настоящото Ви уведомяваме за следната вътрешна информация относно „Монбат" АД:

“Монбат” АД е реализирало през първите два месеца на 2007 г. – януари и февруари продажби в размер на 17 074 000 лева, което представлява ръст на продажбите от 35 % в сравнение със същия период на 2006 г.

Реализираната печалба на дружеството за месеците януари и февруари 2007 г. е 2 213 000 лева, което представлява ръст на печалбата от 177 %, в сравнение със същия период на 2006 г.

С оглед постигане на по-голяма прозрачност относно дейността на компанията ръководството на дружеството ще оповестява информация на месечна база относно размера на реализираните продажби и достигнатия размер на печалба. По този начин настоящите и бъдещите инвститори ще бъдат улеснени при взимането на мотивирано инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
          да си кажа честната, оня ден съм се млатнал, без да се усета тука на около 9.13 ама гледам то било за късмет жалко, жалко, че с малко пробни бройки, нищо, па ше сложиме некоя бройка отдоле па покрай тея индекс-нагласации взехме да усвояваме некои тънкости доживях да са вида монбатец, мани, мани ей затва разкеширването при корекция има некои полезни функции - да се прелее примерно капитала тук-там, да се вдигат по малко и другите акции

Ееее Ветре, много се радвам. Ти винаги си ми на късмет и ценни съвети си ми давал. Спомняш ли си, с тебе тази тема я обсъждахме още ноември декември.....

Коментар

• Искам Да попитам ДВИ на Монбат а и всички участници във форума защо точно днес бе обявена тази изненадваща информация, изненадваща, защото не присъства в корпоративният календар, дали това е опит за манипулация на пазара и дали КФН не трубва да провери всички сделки по позицията през последните 7 дни например

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
              Коментар на новината:
              1. Рециклираците заводи в Румъния и Сърбия не са изградени
              2. Ръстът на печалбата и продажбите се дължи на повишения експорт и въведените в експлоатация нови машини, който са описани в проспекта при IPO
              Супер ! Особено за точка 2 !

Коментар

• Коментар на новината:
                1. Рециклираците заводи в Румъния и Сърбия не са изградени
                2. Ръстът на печалбата и продажбите се дължи на повишения експорт и въведените в експлоатация нови машини, който са описани в проспекта при IPO

Коментар

• Наистина чудесна новина!
                  Дано само утре обемите да са по големи в същата посока, защото 18 хил акции не могат да са сериозно мерило за тренда.

Коментар

• да си кажа честната, оня ден съм се млатнал, без да се усета тука на около 9.13 ама гледам то било за късмет жалко, жалко, че с малко пробни бройки, нищо, па ше сложиме некоя бройка отдоле па покрай тея индекс-нагласации взехме да усвояваме некои тънкости доживях да са вида монбатец, мани, мани ей затва разкеширването при корекция има некои полезни функции - да се прелее примерно капитала тук-там, да се вдигат по малко и другите акции

Коментар

• ако през топлите зимни месеци са направили такъв ръст в продажбите може само да сме щастливи от добрата инвестиция

Даниела, на базата на пуубликуваните данни дали ще има подобряване на прогнозата 2007- 2009?

при ръст на продажбите 35% ръст на печалбата със 177% изглежда доста по-добре от записаното там

а тези данни са преди в отчета да бъде включен Старт
                      http://imoti.start.bg
                      http://pravo.start.bg
                      [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Ами съни те и сега си имат рецеклиращ завод в Монтана, който им осигурява евтино олово и полипропилен.
                        Този новия който се изгражда е в Сърбия и неговата задача е да осигури още евтино олово за нарастващото производство на акумулатори. Отделно се планира изграждането на такъв и в Румъния.

Коментар

• Хосе, аз ли бъркам, че рециклиращия завод още е в етап на реконструкция?
                          И знае ли някой, какъв процент от полученото там олово ще се използва в новите акумулатори, съответно с колко ще се намали себестойността на продукцията?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                            Ръст на печалбата с 177% при ръст на продажбите с 35%, браво!
                            Може ли някой да ми обясни какво коренно се е променило в този период, има ли реализирани инвестиционни проекти, които са довели до рязка промяна и намаляване на себестойност или промяна на пазари...
                            Предварително благодаря)
                            Мисля че г-жа(ца) Пеева най-добре ще ни отговори на тези въпроси.
                            Аз само предполагам че високата цена на оловото е качила цената на акумулаторите на западните пазара, а тъй като Монбат си добива 50% от нужното олово от рециклиращия си завод, себестойността на продукцията му не се е повишила съществено и тя става все по-конкурентоспособна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Billy
                              Дам....и както знаем нервите на БИОХИМ не са от най-железните .....не ка чакат....
                              Честно вече не ме е грижа за Биохима, при такъв ръст на печалбата и за 12 лева на акция не продавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                                Ами това и аз им говорех, ама те ми разправяха мача да съм гледал
                                Абе колега споко бе човек, сипи си една биричка и само гледай кво става ..

Коментар

Working...
                                X