If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Pisna mi ot gluposti na hora, kojto ne sa se vredili na IPO-to. Ako akziata padne pod 14, az lichno ste ja izkupuvam neogranicheno, taka che tova nivo moje da si go otbelejite kato duno! .. ne che ste go dostignem de ...
80% ot portfejla mi e v MONBAT i tova smjatam za poreden put da otbeleja edna ot naj-visokite dohodnosti na mesechno nivo!
Благодаря за съветите! Много високо ги оценявам, особено като знам, че са от човек, който си е турил всички яйца в една кошница. Чакай да позная - останалите 20% са ти кеш. Пък и как не се стърпя да се похвалиш, ей, сладур... Един въпрос имам - какви хапчета вземаш за сърдечните пристъпи, които получаваш като върне Монбат-а с 10 ст.? Пожелавам ти късмет, ще ти е нужен...
Pisna mi ot gluposti na hora, kojto ne sa se vredili na IPO-to. Ako akziata padne pod 14, az lichno ste ja izkupuvam neogranicheno, taka che tova nivo moje da si go otbelejite kato duno! .. ne che ste go dostignem de ...
80% ot portfejla mi e v MONBAT i tova smjatam za poreden put da otbeleja edna ot naj-visokite dohodnosti na mesechno nivo!
Благодаря за съветите! Много високо ги оценявам, особено като знам, че са от човек, който си е турил всички яйца в една кошница. Чакай да позная - останалите 20% са ти кеш. Пък и как не се стърпя да се похвалиш, ей, сладур... Един въпрос имам - какви хапчета вземаш за сърдечните пристъпи, които получаваш като върне Монбат-а с 10 ст.? Пожелавам ти късмет, ще ти е нужен...
В борбата за акционери, големите компании измислят все нови и нови трикове. Защо да не се появи едно радио или телевизия, спонсорирано от голяма компания?
ПП Не твърдя, че Синергон е безрепереспективна компания.
Comentator, относно P/E на Монбат, как ти звучи 90.18?!
На мен ми звучи като честотата на която излъчва радио Монбат.
А, относно п/е-то, мисля, че не е водещия фактор за ръста на цената на акциите. Добрия мениджмънт и инвестициите повлияха повече на цената при тази компания. Ще дам за пример Синергон - има по-добри коефициенти, но по-слаб мениджмънт и инвестиционна политика и изостана доста спрямо Монбат. А, преди няколко месеца бяха на една цена. Убедих се, че е по-добре да инвестирам в скъпи, но переспективни компании, отколкото в евтини, но безпереспективни . Не смятам , че Монбат е скъпа акция в момента . Казвам го на тези, които мислят, че е скъпа. Дори да е така, пак е добър избор, ако не се търси спекула,а хоризонт поне 1 г. Където е текло, пак ще тече. Не препоръка. Имам.[/quote]
Хей,KOSTJUMAR ,това за радио Монбат ми хареса,добро попадение.Иначе си много прав за това което пишеш,все повече и повече ще струват компании,които имат добро корпоративно управление.Понякога някой коефиценти ще изостават,но това е нормално за БФБ,дано само по-бързо се ориентират в обстановката другите компании,защото ако не го направят,цената на акциите им няма да следва най-добрият възможен ход.
Comentator, относно P/E на Монбат, как ти звучи 90.18?!
[/quote]
На мен ми звучи като честотата на която излъчва радио Монбат.
А, относно п/е-то, мисля, че не е водещия фактор за ръста на цената на акциите. Добрия мениджмънт и инвестициите повлияха повече на цената при тази компания. Ще дам за пример Синергон - има по-добри коефициенти, но по-слаб мениджмънт и инвестиционна политика и изостана доста спрямо Монбат. А, преди няколко месеца бяха на една цена. Убедих се, че е по-добре да инвестирам в скъпи, но переспективни компании, отколкото в евтини, но безпереспективни . Не смятам , че Монбат е скъпа акция в момента . Казвам го на тези, които мислят, че е скъпа. Дори да е така, пак е добър избор, ако не се търси спекула,а хоризонт поне 1 г. Където е текло, пак ще тече. Не препоръка. Имам.
Commentator tozi trailing P/E za kakvo ti sluji ))))?
Az moga da ti izchislja i ku-ku P/E i pi-pi P/E, no polzata ot tjah, kakto i analizatorskata im stojnost ste sa kato na trailing P/E ))
хайде стига бе, човекът е чел за СФА, а ти омаловажаш труда му естествено, че за нищо не служи трейлинг Р/Е коефициента, но някой иска да покаже знания
успех!
Това, че някой нещо е чел е много добре . Дано се е сдобил и с прочутото тенеке (някой му викат значка) на CFA и се разхожда крачейки бодро по улиците... така както го правят някой видни CFA .
Commentator tozi trailing P/E za kakvo ti sluji ))))?
Az moga da ti izchislja i ku-ku P/E i pi-pi P/E, no polzata ot tjah, kakto i analizatorskata im stojnost ste sa kato na trailing P/E ))
хайде стига бе, човекът е чел за СФА, а ти омаловажаш труда му естествено, че за нищо не служи трейлинг Р/Е коефициента, но някой иска да покаже знания
Принципно, по-добре е да се изчислява forward P/E, но той вече е субективен, защото включва в себе си прогнозен EPS.
Фактът обаче, че дори trailing P/E (т.е. P/E на база историческата печалба за изминалите 12 мес.) на Монбат е 25, то е ясно, че forward P/E е още по-малък (защото в случая съдържа в себе си прогноза за по-голям EPS).
Коментар