IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ей наистина не мога да разбера защо хората трябва да се обиждат.

Коментар

• [п.п. съни, напрово ме шашкаш
      уж си опитна инвеститорка, от доста време си в този форум, имаш 1 800 мнения, а още не знаеш какви са тези сделки след 13 ч. [/quote]

моите уважения към съни, ама това е едно потвърждение, че можеш да шляпаш по цял ден из форумите, а да си пълен невежа - нещо, което забелязвам в поне 50 % от пишещите тук

Коментар

• Първоначално изпратено от vesko_stanev
        Първоначално изпратено от съни(тя)
        Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
        гледам сделките в Инвестора след 13ч. - да няма някаква грешка - 9594бр. на 4.54лв....?
        По-добре го изтрии това мнение.
        И как да стане, като ме цитираш))))
        Тъй де, не съм гледала сега, но само споменах една сделка от обедния бюлетин.
        Интересно ми е каква е и защо е такава цената.Ясно е, че не обикновена репо сделка
        Предполагам, че това е приключване на репо от преди няколко месеца, когато цената беше 9 лева.
        Точно:-)))). Браво!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
          Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
          гледам сделките в Инвестора след 13ч. - да няма някаква грешка - 9594бр. на 4.54лв....?
          Интересно ми е каква е и защо е такава цената.Ясно е, че не обикновена репо сделка
          Предполагам, че това е приключване на репо от преди няколко месеца, когато цената беше 9 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Commentator
                Не бе, Батя, не ми е крива позицията. Аз друга така или иначе нямам, заради жестокото балонизиране на всички позиции на БФБ. Регионалните борси коригираха с по 10-15%, а нашата гони рекорди!

Но като гледам какви дребни сделки стават и как със смешни обеми цената рипа и скача нагоре-надолу в големи граници, си мисля, че напоследък куцо и сакато, чуло недочуло нещо за БФБ и за Монбат, се е хванало на хорото. Ама така както смело влязоха, така бързо ще излязат като ги хване шубето. Ако им е толкова ценна акцията защо спяха досега, та не я купуваха на 18 лв., а след това се напъваха на 23+, а П/Е скочи изведнъж от 30 на 40!

Спомням си февруари 2005 г. след излизането на БТК на борсата - куцо и сакато чуло нещо по телевизията се юрна на борсата, цените на повечето акции скочиха 30-40%+ за един месец, но какво последва - корекция в продължение на половин година, при което ръстът през февруари беше неутрализиран. Разбира се през февруари 2005 г. всички бяха специалисти по борсови операции и се кефиха на ежедневните скокове. Но след това нещо позамлъкнаха. Сега не сме никак далече от една здравословна корекция. И колкото повече се отлага, толкова по-голяма и болезнена би била тя!

Кофтито от цялата работа е, че акцията все по-трудно се поддава на анализ и все повече навлиза в сферата на фантазиите, което я прави все по-нестабилна. Ето днес с 20 акции качиха цената от 22 на 22.90! В началото на годината започнахме с някакво смешно П/Е на около 20, качихме го постепенно на 30, сега изведнъж сме на 40 и то когато ръстът на печалбата падна на половина! Отчасти това се дължи и на ниския free-float, който на практика е много по-малък, защото много фондове накупиха здраво и за дребните спекуланти като нас не остана много. Влияние уви оказват и безумията на чужденците, които продаваха под 9 лв, а сега купуват на 23.50! Очевиднто хал хабер си нямат за какво става въпрос!

Ако си толкова уверен, че цената е справедлива, то би ли си купил сега на 23 лв.?! Ама бъди честен
                Не, не бих си купил защото съм бил достатъчно далновиден да се напълня до козирката при цена 9,10 лв.
                Но не бих и продал! Защото знам какво стои зад високото Р/Е в момента и че ако цената стои на едно място Р/Е-то спада сериозно при всеки следват месечен отчет. Ето защо се катери цената, защото инвеститорите смятат форлърд Р/Е, искат да имат в портфейла си акция с бъдеще, която макар и скъпа днес, след няколко месеца вече ще е евтина и цената и ще продължи да ръсте.

п.п. съни, напрово ме шашкаш
                уж си опитна инвеститорка, от доста време си в този форум, имаш 1 800 мнения, а още не знаеш какви са тези сделки след 13 ч.

Коментар

Не, това са Блокови и др. сделки, има ги и на борсата. Най-вероятно са репа.

Коментар

• гледам сделките в Инвестора след 13ч. - да няма някаква грешка - 9594бр. на 4.54лв....?

Коментар

• Факторът special repo effect е много силен по тази позиция. Скоро сме на 30.

Коментар

• ...Започнахме с някакво смешно П/Е на около 20, качихме го постепенно на 30, сега сме на 40!...
                        още, още искаме още

Коментар

• Не бе, Батя, не ми е крива позицията. Аз друга така или иначе нямам, заради жестокото балонизиране на всички позиции на БФБ. Регионалните борси коригираха с по 10-15%, а нашата гони рекорди!

Но като гледам какви дребни сделки стават и как със смешни обеми цената рипа и скача нагоре-надолу в големи граници, си мисля, че напоследък куцо и сакато, чуло недочуло нещо за БФБ и за Монбат, се е хванало на хорото. Ама така както смело влязоха, така бързо ще излязат като ги хване шубето. Ако им е толкова ценна акцията защо спяха досега, та не я купуваха на 18 лв., а след това се напъваха на 23+, а П/Е скочи изведнъж от 30 на 40!

Спомням си февруари 2005 г. след излизането на БТК на борсата - куцо и сакато чуло нещо по телевизията се юрна на борсата, цените на повечето акции скочиха 30-40%+ за един месец, но какво последва - корекция в продължение на половин година, при което ръстът през февруари беше неутрализиран. Разбира се през февруари 2005 г. всички бяха специалисти по борсови операции и се кефиха на ежедневните скокове. Но след това нещо позамлъкнаха. Сега не сме никак далече от една здравословна корекция. И колкото повече се отлага, толкова по-голяма и болезнена би била тя!

Кофтито от цялата работа е, че акцията все по-трудно се поддава на анализ и все повече навлиза в сферата на фантазиите, което я прави все по-нестабилна. Ето днес с 20 акции качиха цената от 22 на 22.90! В началото на годината започнахме с някакво смешно П/Е на около 20, качихме го постепенно на 30, сега изведнъж сме на 40 и то когато ръстът на печалбата падна на половина! Отчасти това се дължи и на ниския free-float, който на практика е много по-малък, защото много фондове накупиха здраво и за дребните спекуланти като нас не остана много. Влияние уви оказват и безумията на чужденците, които продаваха под 9 лв, а сега купуват на 23.50! Очевиднто хал хабер си нямат за какво става въпрос!

Ако си толкова уверен, че цената е справедлива, то би ли си купил сега на 23 лв.?! Ама бъди честен

Коментар

• Коментаторе, нещо ти е крива тази позиция напоследък.
                            Да не би верно да продаде на 20 с цел да си ги върнеш на 19. Признай си бе човек, ще видиш че не боли
                            От мен лично ще получиш съчувствие и съпричастност, но не и насмешка
                            Все пак хора сме, правим грешки. Пък и вярно че малко рязко се двигна последния месец и човек може да се подлъже да продаде.
                            Аз понеже съм патил така с други качествени позиции, тук не си играя на дребни врътки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                              Абе как да им се сърди човек на купувачите на Монбат-ки че се избиват да го купуват на тази промоционална цена. То си е човещинка. Всеки иска да има качество в портфейла си което да му носи ритмична, нискорискова доходност
                              Чак пък да се избиват... Ликвидността при Монбат май никога не е падала толкова ниско. Виж как само с 20 акции изстреляха акцията от 22 на 22.90! Пълна апатия! При толкова ниски обеми и високи нива, съвсем нормално границите на търговия да са толкова широки: 21.555 - 22.90!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                                Абе как да им се сърди човек на купувачите на Монбат-ки че се избиват да го купуват на тази промоционална цена. То си е човещинка. Всеки иска да има качество в портфейла си което да му носи ритмична, нискорискова доходност
                                на някои тук в този форум не им ли стана ясно ,че 25,00 лв. са въпрос на няколко седмици.

Не е препоръка притежавам мнооооооооого Батки

Коментар

Working...
                                X