IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• S novite cifri i investicii ot EUR19m (BGN38m) prez 2007, taka kakto sa kazali prez septemvri. EUR12m (BGN24m) ot tezi investicii gi finansirat s dulg (spored website im) i otdelno vzimat BGN16m inache izlizat s negativna cash pozicia za godinata.

Novata cena e 30.42

__________________________________________________ __
    Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
      Първоначално изпратено от ради
      Първоначално изпратено от Borsalino
      Тук големият удар ще стане, когато петролът мине $100 за барел и Европейският съюз се изпълни с малки, безшумни и незамърсяващи електрически и хибридни колички, задвижвани с Монбатки...
      :-) :-) :-)
      По-скоро някой като Exide, Johnson Controls, Valence или Varta ще купят Монбат, преди да му позволят въобще да си покаже носа в Европа и да им взима пазарен дял с евтините си акумулатори.
      Dai verno da vidim kakvo shte izlezne.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ
        Куроператор, сега ми остана малко повече време да гледам модела. Откъде ги вземаш тези Capital expenditures (CAPEX) във пар.поток, по над 20 млн. всяка година ?
        Ot tiahnata presentacia. Sega shte sloja novite cifri i shte go pusna.

Коментар

• Едно нещо е сигурно: в повечето случаи Монбат работят по европейските стандарти, а в останалите ги изпреварват! Само така могат да станат Н3 в Европа!

Коментар

• Ej tova e dobra novina: http://www.investor.bg/?id=55881

Коментар

• Куроператор, сега ми остана малко повече време да гледам модела. Откъде ги вземаш тези Capital expenditures (CAPEX) във пар.поток, по над 20 млн. всяка година ?

Коментар

• Колегата todorov74 явно нищо не разбира от подръжка на автомобили.Интересно ми е коя борса е наблюдавал и в коя държава, че ни залива с такива "мъдри" размисли.Особено това с поевтиняването на имотите беше върхът.

Коментар

• Няма нищо лошо в това всеки да си има мнение, в крайна сметка нали затова е борсата да агрегира информация и очаквания. Вече на няколко пъти писах тук, че съм на БФБ от 2005 година и спомням настроението, пък и постингите в този форум. Според много компаниите бяха надценени (някой казват, че уж имало политическа криза) и като се почна едно разпродаване. Сега цените на някой фирми са 15 пъти повече и темата е същата. Има ли балони или не. Сигурно има. Но според мен фирмите, които се занимават с производство и изнасят имат още място да гонят конкурентите си от вън. Гледайки капитализациите на конкурентите на Монбат се вижда, че има мегдан за още ръст, но наистина въпорсът е дали е здравословно това да стане за един ден. Да видим отчета и тогава да разсъждаваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от vlp
                    Първоначално изпратено от blah blah
                    Куре, посещавай по-често форумът и различните му теми. Ако няма хора като теб, биха се писали твърде много лигавщини и глупости. Кефи ме, че имаш критично мнение и излагаш доводи. Само да напомня на останалите пишещи тук, че е от полза за всички да запазят здравият си разум, а не да се главозамайват от резултатите на позициите си. Погледнете реално на нещата - инвестиралите на БФБ правят пари не поради компетентността си, а защото пазарът е такъв. Балонизиралата се борса е податлива на множество влияния и не е нужно много розовите ни мечти да се изпарят. Едни разочароващи отчети съчетани с намаляване на потокът от пари кам БФБ ще са достатъчни да върнат чувствително цените назад. Това не изглежда скорошна перспектива, но имайте едно наум. И най-добрите компании според мен са надценени, а това а оттук следва, че пазарът е уязвим.
                    Със сигурност са надценени, но според мен ще си останат такива поне още 1-2 години. И тогава пак няма да поевтинеят, а просто реалната цена постепенно ще догони пазарната. Я виж какво става с имотите. Според теб нормално ли е в Плевен 1м2 да струва 1000 евро. Не е, ама е факт.
                    Факт е но той не пречи след една година да струва 700-500 евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                      Куре, посещавай по-често форумът и различните му теми. Ако няма хора като теб, биха се писали твърде много лигавщини и глупости. Кефи ме, че имаш критично мнение и излагаш доводи. Само да напомня на останалите пишещи тук, че е от полза за всички да запазят здравият си разум, а не да се главозамайват от резултатите на позициите си. Погледнете реално на нещата - инвестиралите на БФБ правят пари не поради компетентността си, а защото пазарът е такъв. Балонизиралата се борса е податлива на множество влияния и не е нужно много розовите ни мечти да се изпарят. Едни разочароващи отчети съчетани с намаляване на потокът от пари кам БФБ ще са достатъчни да върнат чувствително цените назад. Това не изглежда скорошна перспектива, но имайте едно наум. И най-добрите компании според мен са надценени, а това а оттук следва, че пазарът е уязвим.
                      Със сигурност са надценени, но според мен ще си останат такива поне още 1-2 години. И тогава пак няма да поевтинеят, а просто реалната цена постепенно ще догони пазарната. Я виж какво става с имотите. Според теб нормално ли е в Плевен 1м2 да струва 1000 евро. Не е, ама е факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman
                        Първоначално изпратено от profix
                        Сега е сезона за активна смяна на акумулаторите. Надявам се, че разбирате поне малко от коли.Следващата корекция ще бъде на 55 лв.
                        на каква база ги слагате тези цифри?????????
                        Няма база бе пич,просто някой докато си дреме след обяд решава да драсне нещо тук.По-горе виждаш резултата.

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                          Сега е сезона за активна смяна на акумулаторите. Надявам се, че разбирате поне малко от коли.Следващата корекция ще бъде на 55 лв.
                          на каква база ги слагате тези цифри?????????
                          мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Куре, посещавай по-често форумът и различните му теми. Ако няма хора като теб, биха се писали твърде много лигавщини и глупости. Кефи ме, че имаш критично мнение и излагаш доводи. Само да напомня на останалите пишещи тук, че е от полза за всички да запазят здравият си разум, а не да се главозамайват от резултатите на позициите си. Погледнете реално на нещата - инвестиралите на БФБ правят пари не поради компетентността си, а защото пазарът е такъв. Балонизиралата се борса е податлива на множество влияния и не е нужно много розовите ни мечти да се изпарят. Едни разочароващи отчети съчетани с намаляване на потокът от пари кам БФБ ще са достатъчни да върнат чувствително цените назад. Това не изглежда скорошна перспектива, но имайте едно наум. И най-добрите компании според мен са надценени, а това а оттук следва, че пазарът е уязвим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale
                              No vuprosa e dali fondovete ste prodadat sled tova kato zavurshek na strategiata ili prosto ste si sedqt praveiki mark to market na po-visoka stoinost.
                              Predpolagam i dvete strategii se izpolzvat.
                              Realno ako si majoritar na listvana naduta compania, ti e iasno che ne mojesh da ia prodadesh na takava cena i triabva da ia dadesh na discount ot borsovata.
                              Inache fondovete izpolzvat maximalno vdiganeto na cenata i si preizchisliavat portfolioto.
                              Spored men Gramercy i Julius Baer sa tochno takiva investitori, koito izpolzvat tochno tova, che hiliadi investitori shte vliazat sled tiah i shte vdignat cenata. Posle malko po malko razprodavat.

Коментар

• Сега е сезона за активна смяна на акумулаторите. Надявам се, че разбирате поне малко от коли.Следващата корекция ще бъде на 55 лв.

Коментар

Working...
                                X