IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tivanov
    Куре, кога ще пускаш нов DCF model с цена 55 нещо си променят таргетите гледам
    Готов е. Сложил съм новата информация, която Даниела бе толкова отзивчива да даде. Единственото, което липсва е спада в разходите през 2008 - 2009, когато почват да рециклират олово в новите им два завода. Промених и амортизациите, защото се оказа че фирмата амортизира сградите за 25г, а не за 50, а машините за 7, а не за 10.
    Сега цената е около 42лв., но като променя разходите не виждам как да не стигне поне 44-45лв.
    Г-н Бобоков днес ни е дал жокер, че смятатат да ударят и пазара в З. Европа, което означава че влизат в полезрението на Johnson Control и на радара на другите хиени в акумулаторния бизнес. Когато това стане влиза в полезрението на M&A арбитража, хедж фондовете и т.нар. special situations фондове и акцията започва да трейдва с премия, защото фирмата може да бъде придобита от по-голяма в бранша във всеки един момент. Премията в момента в И. Европа е 15%-25%.

.................................................. .................................................. ..............................
    Куроператор е специален представител на Син Сити в Лондон и мненията му не са препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
    __________________________________________________ __
    Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
      Първоначално изпратено от blah blah
      Кур-е да не си собственик на Син Сити? Ква е тая реклама?
      Не съм собственик на Син Сити, селяк с кинти съм. Това ми е амплоато всеки път като съм си в София.
      В България този, който носи анцуг и кара Ауди А8 винаги ще взима връх над мъжа, който "свири на китара", "чете поезия в свободното време", "третира жените с респект" или пък "работи в Морган Стенли и има инвестиции в Химимпорт и Монбат".

.................................................. .................................................. .....................
      Сутрин до вечер - промеждутък от време между две ходения в Син Сити

Eeeх, да, какви времена настанаха - да му е неудобно на човек, че е с дълбока душа и изтънчен вкус. И да те ценят само когато биеш, пърдиш и смърдиш.

Коментар

• Куре, кога ще пускаш нов DCF model с цена 55 нещо си променят таргетите гледам

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
          Кур-е да не си собственик на Син Сити? Ква е тая реклама?
          Не съм собственик на Син Сити, селяк с кинти съм. Това ми е амплоато всеки път като съм си в София.
          В България този, който носи анцуг и кара Ауди А8 винаги ще взима връх над мъжа, който "свири на китара", "чете поезия в свободното време", "третира жените с респект" или пък "работи в Морган Стенли и има инвестиции в Химимпорт и Монбат".

.................................................. .................................................. .....................

Коментар

• Kakвото и да се говори и пише в последно време на нашата мила борса, нивото от 55 лв. тук е просто неизбежно.

Нали знаете, че не е препоръка

Коментар

• Кур-е да не си собственик на Син Сити? Ква е тая реклама?

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
                Първоначално изпратено от ilioo
                ако някой ще изсипва да каже да се наредим
                Az moga da ti izsipia na 55. Iskash li?
                щом и ти вече си тук и ще изсипваш на 55 - спете спокойно деца ;-)
                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от ilioo
                  Az moga da ti izsipia na 55. Iskash li?

Коментар

• Първоначално изпратено от KrisSofia
                    Първоначално изпратено от ilioo
                    Първоначално изпратено от takiteasy
                    Абе тука след лекото следотчетно надървяне, дали няма да последва увисване до под 30 отново?
                    Ха дано, имам още парички за харчене

30 па нека и на 29, имам акции и пак мечтая

не е препоръка
                    36 и после 29 съм съгласен иначе не
                    и на по 10% съм доволен, 10 * 10 = 100 за норматив

не е препоръка
                    Не е препоръка за покупко продажба!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                      Коко, купи си акции тук иначе няма да спиш спокойно следващите месеци Човек с опит ми е споделял. Как се чудил на 15 лв., после на 18 и накрая си купил на 22. Сега е доволен и по цяла нощ спи като пън Знае че парите му са добре инвестирани

Питаш ли ме мен дето съм наврял 55% от портфейла си тук на средна цена 9,17 лв. Спа като пеленаче :lol:
                      Аз съм само 8.7% тука

Коментар

Коко, купи си акции тук иначе няма да спиш спокойно следващите месеци Човек с опит ми е споделял. Как се чудил на 15 лв., после на 18 и накрая си купил на 22. Сега е доволен и по цяла нощ спи като пън Знае че парите му са добре инвестирани

Питаш ли ме мен дето съм наврял 55% от портфейла си тук на средна цена 9,17 лв. Спа като пеленаче :lol:
                        Батя, спомням си един твой пост тука, че цена до 11 лв. е промоция. А същевременно аз се ядосвах, че не успях да купя на 9.40 (заради проблеми на тогавашния ми посредник), а купих на 10.40 - та се ядосвах за 1 лев загуба на акция не по моя вина. Ама като видях какво стана после... Въобще не съм си мислел за такива нива като сегашните, дори за следващата година.

Успех на всички по позицията!

Коментар

Koito ima akcii tuk ne triabva da spi, a da shtraka do 6:00am vseki den v Sin City.

Коментар

• отваряйте шампанското .......

Коментар

• Коко, купи си акции тук иначе няма да спиш спокойно следващите месеци Човек с опит ми е споделял. Как се чудил на 15 лв., после на 18 и накрая си купил на 22. Сега е доволен и по цяла нощ спи като пън Знае че парите му са добре инвестирани

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                                До 15.11 очакваме да излязат прогнозите на големите инвестиционни банки относно цените на оловото, въз основа на които да направим и ние нашите прогнози за печалба и продажби през 2008 и 2009 г.
                                Е това МОНБАТ-а велик какво го бърка. Нали имат СУПЕР ЯК бизнес модел да рециклират и да правят нови батерии???
                                Мнението в никакъв случай не е препоръка за покупка или продажба на акции, права и други ценни книги

Коментар

Working...
                                X