IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 22 това е номера който му отива най много

Коментар

• Първоначално изпратено от наблюдаваща
      Значи този модел на Куроператор, който толкова време обсъждате и стигате до изводи че е точен дава към днешна дата справедлива цена на акция от 45,68 лв., а тя се търгува на пазара по 30 лв.???
      Та защо тогава големите инвеститори с добри анализаторски екипи не и се нахвълят като на топъл хляб?
      Niama tochen ili greshen model. Vseki sam si predceniava dali edni ochakvania sa realni ili ne.
      Modelat vzima net debt poziciata za 31.12.2007, taka che teoritichno cenata togava triabva da e BGN 45, ako pazara vijda neshtata taka kakto gi vijdam az.
      Tova i e hubavoto na borsata, che vseki vijda neshtata razlichno i zatova i ima fluctuacia v cenite.
      __________________________________________________ __
      Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• [/quote] По данни от деветмесечния неконсолидиран отчет, дружеството има коефициент цена/печалба на акция за последните 12 месеца (P/E) от 29,35, цена/приходи от продажби (P/S) – 3,61 и цена/счетоводна стойност (Р/В) – 7,13. [/quote]

Хайде да проверим пак тези цифри Защото на мен ми се струва, че данните са натрупани за последните 21 месеца що се касае до P/E -то А ние нали говорим за 12m trailing P/E

Коментар

• Наблюдаващата, много причини може да има на пазара за да се отклонява една акция от нейната справедлива стойност. Външни фактори, кризи, обща ликвидност на пазара и прочие. Обаче рано или късно нещата ще си дойдат на място.
          Хубавото е че тук става една малко или много добра дискусия (да не казвам професионална) с аргументи, с числа и анализи какви то се правят по широкия свят.
          Това е хубаво за разлика от други теми където има само бля бля, up, up или down, down.

Коментар

• Ами те се нахвьрлиха не видя ли на 30,50-31,80

Коментар

• Нещо ми намирисва на сплит не е препорька за нищо просто хвьрлих един БОБ ,,,,,,,,,,,,

Коментар

• Значи този модел на Куроператор, който толкова време обсъждате и стигате до изводи че е точен дава към днешна дата справедлива цена на акция от 45,68 лв., а тя се търгува на пазара по 30 лв.???
                Та защо тогава големите инвеститори с добри анализаторски екипи не и се нахвълят като на топъл хляб?

Коментар

• Coolio, taka kato gledam v modela si Kuroperator izpolzva za WC (CA-CL).

Moze da se izpozlva i Change in Non-Cash WC, no sled tova ste trqbva da addnesh cash-a to the Firm Value, than substract debt in order to state the value of equity.

Коментар

• я ми обяснете термина "рентабилност на продажбите" и ако може някои да даде методика или формула за изчисляване на този термин или коефицент ! Интересува ме какво точно измерва този показател

Коментар

• ako ne e mnogo nahalno, bih pomolil Kuroperatora sledwashtia pyt oswen dcf outputa da dobawi i balansa, cf i income statementa, ei taka s obrazowatelna cel
                      syshto mi e interesno promianata w nwc za 2007 naprimer dali e samo razlika mejdu (current assets - current liabilities) spriamo 2006 ili ima i drug detail, koito izpuskam

Коментар

• Да така е, Куроператоре, аз просто съм останал отвлечен от дискусията и приех, че това е ръст в приходите от продажби. Сори дето се вика

Коментар

• Първоначално изпратено от QUANTUM
                          Ми той Куроператора така и не отговаря дали 2% ръст са номинални или реални. Къде остава инфлацията? Да речем, че през 2012 година приемем еврото, в Еврозоната инфлацията на годишната инфлация е около 2% (поне това е таргета), какво ще рече това, че Монбата няма да има реален ръст в продукцията си ли? Ами докато влезем в Еврозоната? Така, че тези 2% ми се струват занижени, примерно едни 4% биха свършили по-добра работа.

Ако е 4% ръста колко е стойността на акция според модела ти Куре?
                          Значи, може би трябва малко уточнение. Тези 2% са за ръстеж на нетните парични потоци след 10-та година. Това не ръст на продукция, оборот или каквото и да било друго.
                          Обикновенно човек трябва да е по-консервативен и да слага 1%, но съм виждал за определени фирми и до 2.5% (което е страшно високо). Преди месец подготвяхме ИПО на една румънска фирма и ръстежа на НПП беше в този диапазон, а развитието й беше страхотно. Монбат все пак е в друг тип сектор, затова и реших да е с 2%.
                          4% не може да бъде! Това би означавало TV да е над 90% от стойността на фирмата, т.е. паричните потоци да дават реална оценка само на някаква малко част от фирмата, а всичко друго да е в сферата на фантазията и очаквания, които може и да не се сбъднат.
                          По-консервативно е по-добре, иначе падането много ще боли.
                          __________________________________________________ __
                          Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Ми той Куроператора така и не отговаря дали 2% ръст са номинални или реални. Къде остава инфлацията? Да речем, че през 2012 година приемем еврото, в Еврозоната инфлацията на годишната инфлация е около 2% (поне това е таргета), какво ще рече това, че Монбата няма да има реален ръст в продукцията си ли? Ами докато влезем в Еврозоната? Така, че тези 2% ми се струват занижени, примерно едни 4% биха свършили по-добра работа.

Ако е 4% ръста колко е стойността на акция според модела ти Куре?

Коментар

• Имайте предвид, че DCF модела силно се влияе от показателя Terminal value. Куроператора ползува едва 2%, което е една консервативна стойност.

Коментар

• Първоначално изпратено от TheCliffhanger
                                В скобите отдолу знакът е "-". Това е и логично, тъй като колкото е по-голямо е нарстването на кеша, толкова делителят е по-малък и съответно крайната стойност (TV) е по-голяма!
                                da, minus e, daje i smetkata e naprawena s prawilnata formula
                                prosto sym ia obyrkal pri izpiswaneto dolu

Коментар

Working...
                                X