22 това е номера който му отива най много
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от наблюдаващаЗначи този модел на Куроператор, който толкова време обсъждате и стигате до изводи че е точен дава към днешна дата справедлива цена на акция от 45,68 лв., а тя се търгува на пазара по 30 лв.???
Та защо тогава големите инвеститори с добри анализаторски екипи не и се нахвълят като на топъл хляб?
Modelat vzima net debt poziciata za 31.12.2007, taka che teoritichno cenata togava triabva da e BGN 45, ako pazara vijda neshtata taka kakto gi vijdam az.
Tova i e hubavoto na borsata, che vseki vijda neshtata razlichno i zatova i ima fluctuacia v cenite.__________________________________________________ __
Куроператор - специален представител на Син С
Коментар
-
[/quote] По данни от деветмесечния неконсолидиран отчет, дружеството има коефициент цена/печалба на акция за последните 12 месеца (P/E) от 29,35, цена/приходи от продажби (P/S) – 3,61 и цена/счетоводна стойност (Р/В) – 7,13. [/quote]
Хайде да проверим пак тези цифриЗащото на мен ми се струва, че данните са натрупани за последните 21 месеца що се касае до P/E -то
А ние нали говорим за 12m trailing P/E
Коментар
-
Наблюдаващата, много причини може да има на пазара за да се отклонява една акция от нейната справедлива стойност. Външни фактори, кризи, обща ликвидност на пазара и прочие. Обаче рано или късно нещата ще си дойдат на място.
Хубавото е че тук става една малко или много добра дискусия (да не казвам професионална) с аргументи, с числа и анализи какви то се правят по широкия свят.
Това е хубаво за разлика от други теми където има само бля бля, up, up или down, down.
Коментар
-
Значи този модел на Куроператор, който толкова време обсъждате и стигате до изводи че е точен дава към днешна дата справедлива цена на акция от 45,68 лв., а тя се търгува на пазара по 30 лв.???
Та защо тогава големите инвеститори с добри анализаторски екипи не и се нахвълят като на топъл хляб?
Коментар
-
ako ne e mnogo nahalno, bih pomolil Kuroperatora sledwashtia pyt oswen dcf outputa da dobawi i balansa, cf i income statementa, ei taka s obrazowatelna cel
syshto mi e interesno promianata w nwc za 2007 naprimer dali e samo razlika mejdu (current assets - current liabilities) spriamo 2006 ili ima i drug detail, koito izpuskam
Коментар
-
Първоначално изпратено от QUANTUMМи той Куроператора така и не отговаря дали 2% ръст са номинални или реални. Къде остава инфлацията? Да речем, че през 2012 година приемем еврото, в Еврозоната инфлацията на годишната инфлация е около 2% (поне това е таргета), какво ще рече това, че Монбата няма да има реален ръст в продукцията си ли? Ами докато влезем в Еврозоната? Така, че тези 2% ми се струват занижени, примерно едни 4% биха свършили по-добра работа.
Ако е 4% ръста колко е стойността на акция според модела ти Куре?
Обикновенно човек трябва да е по-консервативен и да слага 1%, но съм виждал за определени фирми и до 2.5% (което е страшно високо). Преди месец подготвяхме ИПО на една румънска фирма и ръстежа на НПП беше в този диапазон, а развитието й беше страхотно. Монбат все пак е в друг тип сектор, затова и реших да е с 2%.
4% не може да бъде! Това би означавало TV да е над 90% от стойността на фирмата, т.е. паричните потоци да дават реална оценка само на някаква малко част от фирмата, а всичко друго да е в сферата на фантазията и очаквания, които може и да не се сбъднат.
По-консервативно е по-добре, иначе падането много ще боли.__________________________________________________ __
Куроператор - специален представител на Син С
Коментар
-
Ми той Куроператора така и не отговаря дали 2% ръст са номинални или реални. Къде остава инфлацията? Да речем, че през 2012 година приемем еврото, в Еврозоната инфлацията на годишната инфлация е около 2% (поне това е таргета), какво ще рече това, че Монбата няма да има реален ръст в продукцията си ли? Ами докато влезем в Еврозоната? Така, че тези 2% ми се струват занижени, примерно едни 4% биха свършили по-добра работа.
Ако е 4% ръста колко е стойността на акция според модела ти Куре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheCliffhangerВ скобите отдолу знакът е "-". Това е и логично, тъй като колкото е по-голямо е нарстването на кеша, толкова делителят е по-малък и съответно крайната стойност (TV) е по-голяма!
prosto sym ia obyrkal pri izpiswaneto dolu
Коментар
Коментар