If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ха, още един брат на Фактс, VS i Фактс2, тръгнал да пише глупости и да се прави на голям играч.
Борисчо, объркал си се нещо.
Пиша там, където имам интереси.
А дали съм новобранец - питай баба си.
Ха, още един брат на Фактс, VS i Фактс2, тръгнал да пише глупости и да се прави на голям играч.
Борисчо, объркал си се нещо.
Пиша там, където имам интереси.
А дали съм новобранец - питай баба си.
това не е манипулиране, това е изхвърляне на новобранец!
човек който беше писал че според нещо 15 лв. цена за ИХЛБЛ са абсолютен минимум и джафка по абсолютно всички теми не бива да се взима насериозно от форумците!
нека и 20 да е
аз съм ок с 10 а другото ми е бонус
обичам да се оказвам песимист
А по отношение на рентабилността - едва ли са свили маржа си предвид последното интервю на А. Бобоков, но и разходите по втория кредит едва ли ще изядат толкова голяма част от печалбата.
Остава да са се презапасили в Разходи за материали или незавършено производство... но пика в цената на оловото беще през октомври а не през ноември и декември
Не мисля че е в интерес на инвеститорите или пък на акцията въобще да се правят нереалистични очаквания (20 млн. печалба).
Мениджмънта на няколко пъти потвърди последната си прогноза - 16,7 млн. и след изнесените днес данни се вижда че тя е съвсем реалистична. Въпреки силно нарастналите месечни приходи от продажби за окт. спрямо септ., печалбата е по-ниска. Явно затова си има основателна причина. Зададох вече въпрос на Даниела по тази тема.
Монбат е страхотна компания, развива се чудесно, има голямо бъдеще. Но не го натоварвайте с непосилни очаквания, нищо няма да спечелите от това!
и аз предпочитам да съм малко по-черноглед
За да изпълнят прогнозата си ще трябва през ноември и част от декември (заради малкото работни дни) да направят над 4 млн лева печалба което ми се струва пресилено.
Залагам на нетна печалба около и под 16.5 предвид намаляването на рентабилността на продажбите.
Но понеже за 2008 очаквам 10 лева капиталова печалба плюс 16 стотинки дивидент на акция за мен Монбатя си е ок
Е, чак толкова черноглед няма нужда
Нека не отиваме в другата крайност. Мисля че без проблем ще си изпълнят прогнозата, а и не можем да говорим за рентабилност само с тези данни с които разполагаме (може този месец да е имало някакъв нетекущ разход или нещо свързано с инвестициите).
Колкото за очакваната капиталова печалба за 2008 г., ако говорим за края на годината аз очаквам поне 15-16 лв. над сегашните нива. Ще видим, засега постоянно надхвърлят очакванията ми
Не мисля че е в интерес на инвеститорите или пък на акцията въобще да се правят нереалистични очаквания (20 млн. печалба).
Мениджмънта на няколко пъти потвърди последната си прогноза - 16,7 млн. и след изнесените днес данни се вижда че тя е съвсем реалистична. Въпреки силно нарастналите месечни приходи от продажби за окт. спрямо септ., печалбата е по-ниска. Явно затова си има основателна причина. Зададох вече въпрос на Даниела по тази тема.
Монбат е страхотна компания, развива се чудесно, има голямо бъдеще. Но не го натоварвайте с непосилни очаквания, нищо няма да спечелите от това!
и аз предпочитам да съм малко по-черноглед
За да изпълнят прогнозата си ще трябва през ноември и част от декември (заради малкото работни дни) да направят над 4 млн лева печалба което ми се струва пресилено.
Залагам на нетна печалба около и под 16.5 предвид намаляването на рентабилността на продажбите.
Но понеже за 2008 очаквам 10 лева капиталова печалба плюс 16 стотинки дивидент на акция за мен Монбатя си е ок
Facts, искам да ти помогна.
Ако имаш все пак някакви акции предлагам да ти ги купя по сегашните цени. А после като падне Софикс (нали така твърдиш) ще си ги купиш по-евтино и така ще спечелиш.
Съгласен ли си многознайко?
Коментар