Първоначално изпратено от Sisqou
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от SisqouХа! Кво стана с тоя Монбат бе..
Коментар
-
ERP e 5.5%, koeto e standartnoto za Bulgaria i Romania. Ne e izchisliavano detailno, prosto e vzeto kato chislo.
Inache triabva da pogledna utre i da vidia terminal value kakav % e. Mislia che beshe okolo 70%.
CAPEX-a v purvite godini sam go vzel spored tiahnia plan 2007 - 2008, posle go svaliam do capex za podrujka, no triabva da proveria i da vidia tochno kakav procent e.
Коментар
-
FA na companiata ne e napraven da otchete faktora Jerome Kerviel.
A Kaolin, kakto i cialata borsa, padna po druga prichina, a ne zaradi lipsa na fundament.
Priemi go taka: Kaolin ima fundament da bude 20 - 21lv, a Monbat da e nad 44lv. Drug vupros e che ima subitia vunshni za firmite, koito im vliaiat i koito analiza ne moje da oceni.
Nedei priema za chista moneta vsichko (i.e. nivoto 13.70lv). Edna akcia teoritichno moje da padne do 0lv.[/quote]
Какъв CAPEX залагаш в DCF модела и terminal value какъв % е от крайната оценка?
Благодарност, ако имаш време да отговориш на въпросите ми?
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarockПо тази логика някой хора казваха, че КАО не може да падне под 14.7, а при 13 се очакваше поява на агресивен хедж фонд. Крайно време е да се разбере, че БФБ трудно подлежи на анализ. Нищо не препоръчвам
A Kaolin, kakto i cialata borsa, padna po druga prichina, a ne zaradi lipsa na fundament.
Priemi go taka: Kaolin ima fundament da bude 20 - 21lv, a Monbat da e nad 44lv. Drug vupros e che ima subitia vunshni za firmite, koito im vliaiat i koito analiza ne moje da oceni.
Nedei priema za chista moneta vsichko (i.e. nivoto 13.70lv). Edna akcia teoritichno moje da padne do 0lv.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БатяПървоначално изпратено от krikIskam da popitam Batq?Razbra se 4e si investitor v Monbat,kakuv ti e targeta?Mnogo mi e lubopitno.PLS
Първоначално изпратено от EquityPrivateБраво на фирмата. Критиците само да видят как Монбат преизпълняват всичките си прогнози.
Бяха прогнозирали оборот от малко на д 131млн лв. за 2007, а направиха 142млн.
......
DCF моделът дава стойности между 44.00лв и 50.00лв като справедлива цена сега, базирано на различни задавани параметри на ръстеж на паричните потоци (2% - 3%)
Направих и бенчмарк анализ на EBITDA и P/E ниво, за да видя дали стойностите са реалистични.
Акцията до края на годината ще започне да търгува на база fwd-looking multiples от 2009, за това базирах анализа за този период (октомври - декември 2008), тъй като тогава се предполага че борсата ще се е стабилизирала и компаниите ще бъдат оценявани на база фундамент, а не на други неикономически фактори като сега.
Заложил съм EV/EBITDA 2009 multiple от 12.5х, който е стандартен за българския пазар (ИПО-то на Каолин беше на такива параметри) и това дава еquity value 918.7 млн. лв и цена на акция 46.50
P/E 2009 17.0x дава еquity value 993.4 млн. лв и цена на акция от 50.95лв.
Отново да повторя - тези цени теоритично трябва да бъдат достигнати до края на годината, според моите изчисления.
Мнението не е препоръка, а само с аналитичен характер.Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от krikIskam da popitam Batq?Razbra se 4e si investitor v Monbat,kakuv ti e targeta?Mnogo mi e lubopitno.PLS
Първоначално изпратено от EquityPrivateБраво на фирмата. Критиците само да видят как Монбат преизпълняват всичките си прогнози.
Бяха прогнозирали оборот от малко на д 131млн лв. за 2007, а направиха 142млн.
......
DCF моделът дава стойности между 44.00лв и 50.00лв като справедлива цена сега, базирано на различни задавани параметри на ръстеж на паричните потоци (2% - 3%)
Направих и бенчмарк анализ на EBITDA и P/E ниво, за да видя дали стойностите са реалистични.
Акцията до края на годината ще започне да търгува на база fwd-looking multiples от 2009, за това базирах анализа за този период (октомври - декември 2008), тъй като тогава се предполага че борсата ще се е стабилизирала и компаниите ще бъдат оценявани на база фундамент, а не на други неикономически фактори като сега.
Заложил съм EV/EBITDA 2009 multiple от 12.5х, който е стандартен за българския пазар (ИПО-то на Каолин беше на такива параметри) и това дава еquity value 918.7 млн. лв и цена на акция 46.50
P/E 2009 17.0x дава еquity value 993.4 млн. лв и цена на акция от 50.95лв.
Отново да повторя - тези цени теоритично трябва да бъдат достигнати до края на годината, според моите изчисления.
Мнението не е препоръка, а само с аналитичен характер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от InvestorrrПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от БатяТака, отчета си е супер, пак ни радват с преизпълнение!
Само да внеса едно малко уточнение да няма после неразбрали, подлъгани и т.н. Обявената печалба от 19,426 млн. лв. е преди данъци! Това го обсъждахме тук преди няколоко месеца, но явно сте забравили. След приспадане на 10% данък, нетната печалба ще е около 17,5 млн. лв. което си е преизпълнение с около 5% от последната подобрена прогноза на мениджмънта (там хората изрично прогнозираха нетната печалба, т.е. след данъци). Данъчните разходи предполагам ще бъдат отразени в одитирания отчет.
п.п. Кур-е, предполагам това недоглеждане не променя таргет цените от анализа те, понеже работиш с ЕБИТДА!?
Приятен уикенд!)) Лично мнение
)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
Коментар