IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ne mi hvali stoka, a mi hvali pazar ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
      Първоначално изпратено от Han Krum
      По тъпо нещо не бях чувал..., абе пич знаеш ли въобще за какво става дума, щото Монбат остана единственият балон на БФБ(Между другото знам доста неща от кухнята на фирмата, който разбира се няма да споделя, но лелелелеле, не би искал ти да ги знаеш)
      Ей голяма болка ти е този Монбат. Още не си преживял издънката си от близо година да го продадеш на 9,30 и да си набуташ парите в КАО. Къде си ти, къде съм аз от тогава
      Един приятелски съвет: Със злоба нищо няма да постигнеш. Грешки правят и най-добрите инвеститори (т.е. като мен) , просто махаш с ръка и продължаваш напред, миналото е зад гърба ни.
      А това дето го знаеш от кухнята го плямпаш вече цяла година и.... нищо. Много си смешен Но пък е хубаво да започнем деня с усмивка
      Като развален грамофон си, ама щом така ги разбираш нещата....

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
        По тъпо нещо не бях чувал..., абе пич знаеш ли въобще за какво става дума, щото Монбат остана единственият балон на БФБ(Между другото знам доста неща от кухнята на фирмата, който разбира се няма да споделя, но лелелелеле, не би искал ти да ги знаеш)
        Ей голяма болка ти е този Монбат. Още не си преживял издънката си от близо година да го продадеш на 9,30 и да си набуташ парите в КАО. Къде си ти, къде съм аз от тогава
        Един приятелски съвет: Със злоба нищо няма да постигнеш. Грешки правят и най-добрите инвеститори (т.е. като мен) , просто махаш с ръка и продължаваш напред, миналото е зад гърба ни.
        А това дето го знаеш от кухнята го плямпаш вече цяла година и.... нищо. Много си смешен Но пък е хубаво да започнем деня с усмивка

Коментар

• Батя, аз продукция на Монбат не бих купил повече...НИКОГА.
          Но Метро винаги си е бил магазин за евтини л...на.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
            Ходили ли сте скоро да пазарите в Метро?
            Аз преди малко се върнах от там. Гледам един хубав, голям щанд с акумулатори Монбат са изтопосали А на излизане си купих торбички и на тях реклама на Монбат.
            Вика си човек, що за постна новина, ама като се позамислих малко ми дойде на акъл че топлите отношения с Метро БГ може да се разрастнат и ..... знаем Метро колко магазини има из Европата, та ако се получи нещо в тази посока, става.... страшно Ще трябва да строим още един завод с капацитета на монтанския. Абе знае ли човек откъде ще изкочи заека, с такъв кадърен мениджмънт всичко може да се очаква Пък нека си е криза

Коментар

• Ходили ли сте скоро да пазарите в Метро?
              Аз преди малко се върнах от там. Гледам един хубав, голям щанд с акумулатори Монбат са изтопосали А на излизане си купих торбички и на тях реклама на Монбат.
              Вика си човек, що за постна новина, ама като се позамислих малко ми дойде на акъл че топлите отношения с Метро БГ може да се разрастнат и ..... знаем Метро колко магазини има из Европата, та ако се получи нещо в тази посока, става.... страшно Ще трябва да строим още един завод с капацитета на монтанския. Абе знае ли човек откъде ще изкочи заека, с такъв кадърен мениджмънт всичко може да се очаква Пък нека си е криза

Коментар

• "Монбат" спечели поръчка за 647 хил. лв. от МВР
                от Дневник [45 прочитания]

Производителят на акумулатори "Монбат" спечели обществена поръчка от Министерството на вътрешните работи за доставка на стартерни акумулаторни батерии. Съвкупната стойност на поръчката е близо 647 хил. лв. с ДДС, като критерият на търга е бил най-ниска предложена цена.

Коментар

• Клиентите на ПФБК си купуват ли купуват. Е, след няколко месеца ще продават на същата цена само че след сплита А някой "инвеститорчета" ще се хапят по дупетата
                  Това е борсовия живот - кръговрат.

Коментар

• Коментаторе, с какъв ebitda margin си правиш анализа занапред. От сегашните 17% и нещо, колко ъпсайд даваш следващите години?

Интересно ми е да чуя същото и от Батя, Хосе и други фенове на акцията

Поздрави

Коментар

• Тук тапите са през 50 ст.
                      Мъчат се да оказват контрол върху растежа.

Коментар

• Тук стана интересно ... айде да видим на кой пръв няма да му издържат нервите ... ;-)

Коментар

• ЗАРЕ , БРАТИ ПИЧ И ПОЛОВИНА СИ
                          ТАПА , ДАНО НЯКОЙ НИ ПРОДАДЕ ПОД 25.80 И СИ
                          ПЪЛНИМ
                          ЕВАЛА Е ТОВА Е ТЪРГОВИЯ
                          Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                            Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                            В периодичния отчет на дружеството за първо тримесечие на 2008 г. ще представим информация за инвестициите, като например коментар по средства, които са планирани да бъдат вложени през 2008 г. за новите заводи, информация за различията между първоначално обявените стойности в инвестиционната програма и тези в актуализираната инвестиционна програма за 2008 – 2009 г. При всички случаи инвеститорите ще имат коректни данни от къде произтичат разликите.

Успех на всички!
                            Именно
                            Казах ви че ДВИ-то тук е № 1. Само заради нея компанията заслужава допълнителни 2 точки към Р/Е-то на което се търгува
                            Шегичка!
                            Аз съм за! И то не на шега!

Разговарял съм или поне съм се опитвал да разговарям с ДВИ-та на много дружества и в повечето случаи е такава мъка: или звъниш и никой няма с часове, или е в отпуска една седмица и през това време никой не го е грижа за инвеститорите, или е некомпетентен по отношение на дейността на компанията, или чакаш седмици да ти върнат отговор на елементарен въпрос... Това е една пародия на връзка с инвеститорите. В това отношение Монбат вдигнаха летвата много високо и това се дължи както на Даниела, която се изгради като голям професионалист, така и на откритостта и възприемчивостта на мениджмънта за нуждата от ефективна и гъвкава комуникация с инвеститорите. Но за съжаление не са много компаниите, които последваха този пример

А като казвам, че не е 100% изключено да има някакво източване чрез преразход, много моля да се направи разлика между съмнение и мнение. Аз не твърдя, че това е така. Просто някак си не ми се връзва обяснението с поскъпване на земята и строителните услуги в регион с 30% безработица и очевидно забравен от инвеститорите. А преразходът е значителен!

Моето доверие в мениджмънта не е нарушено, но анализаторската ми природа ме кара да съм по-консервативен, за да съм в състояние да усещам и най-малките, незабележими и безобидни на пръв поглед възможности за нередности, защото днес пукнатина, утре може да стане дупка, а след това яма или капан, в който да попаднем и от който няма излизане. Все пак говорим за пари!

А доверието - доверието трябва да се гради непрекъснато, всеки ден, с всяко действие и да няма поводи за съмнение или ако се появят такива, веднага да се реагира адекватно. Така, например, когато едни казват, че Америка и Европа са в ликвидна криза, други - в икономическа, за мен лично това е криза на доверието между участниците на пазара, а това е по-страшно от първите две! Фед и ЕЦБ наливат десетки, дори стотици милиарди, но никой не ще да дава кредити, защо? Защото няма доверие, няма доверие дори между първокласните банки! И никой не знае какви още кирливи ризи крие отсрещната страна! Това е много по-дълбоко ниво на криза, защото ако беше чисто и просто ликвидна или икономическа, то мерките на централните банки сигурно вече щяха да имат ефект, поне някакъв. Доверието е като маслото в двигателя - без него и най-съвършеният механизъм не може да работи гладко и в крайна сметка се саморазрушава!

В този смисъл на мен ще ми е много интересно да видя как мениджмънтът на Монбат ще реагира и какво ще направи, за да ни убеди, че всичко е наред! Само ще вмъкна, че мениджмънтът на повечето други компании дори няма да си направи труда да отговори на притеснения или опасения на миноритарите.

Що се отнася до амортизациите, мисля че обясних това, че става въпрос за промяна в счетоводната амортизационна норма, която не променя паричните потоци, нито данъците; за последните си се използва данъчна амортизационна норма, която за машините може и да е 30%, само и само да се плащат по-малко данъци, а данъчните разлики, които се генерират, на практика може и да не доведат до плащане на изравнителни данъци в бъдеще. Така че ефективно Монбат и към момента плаща далеч по-малко от 10% данък. Конкретно, при счетоводен данък (т.е. данък от Отчета за доходите) от 2 017 хил. лв. за 2007 г., Монбат е платил едва 1 618 хил. лв. За 2006 г. счетоводният данък е 1 247 хил. лв., а реално са платени 317 хил. лв. Това обикновено се дължи на ускорени амортизации за данъчни цели, при което се формират пасиви по отсрочени данъци, които обаче практически може да не се наложи да се плащат, ако дейността продължи да се разраства, в това число и инвестициите да се увеличават.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                              Казах ви че ДВИ-то тук е № 1. Само заради нея компанията заслужава допълнителни 2 точки към Р/Е-то на което се търгува
                              Шегичка!
                              ами тя (компанията) така се и търгува в момента
                              сериозно

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                                В периодичния отчет на дружеството за първо тримесечие на 2008 г. ще представим информация за инвестициите, като например коментар по средства, които са планирани да бъдат вложени през 2008 г. за новите заводи, информация за различията между първоначално обявените стойности в инвестиционната програма и тези в актуализираната инвестиционна програма за 2008 – 2009 г. При всички случаи инвеститорите ще имат коректни данни от къде произтичат разликите.

Успех на всички!
                                Именно
                                Шегичка!

Коментар

Working...
                                X