IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това за реинджа за обратно изкупуване е много добра новина и други фирми трябва да го правят като имат свободен кеш а не да се ослушват

на пазара има оферти продава: 114 420 акции; средна цена 27.386

да видим до каде ще е реинджа за обратно изкупуване освен другите бонуси

не е препоръка
    Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
      днес го караме вяло и пак само кобосчета бласкат позицията под 25
      Споко, същите ще я блъскат в обратна посока и на 40.
      Само след седмица е ОСА - а там знаем какво ни очаква - сплитче, дивидентче и най-интересното - определяне на диапазона за обратно изкупуване. Някой момченца продали акцийките си на 24-25 лв. после да не хленчат във форума че са били прецакани. Сами се прецакват.
      Според мен е напълно обосновано икономически, Монбат да вложи част от положителния си паричен поток (14 млн. лв. на + за 3 месеца) в подценените си акции. И към края на годината да ги върне на поумнелите "инвеститори" на по 35-40-45 лв. за бройка. Хем компанията ще реализира добра допълнителна, необлагаема печалба към тази от основната си дейност, хем ще стабилизира цената и ще вдъхне допълнително доверие у дългосрочните си, стабилни акционери.

Коментар

• Добра акция е МонБатя,ама май не са много тези които го разбират това

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
          Първоначално изпратено от blah blah
          Айде и аз да си дам мнението. Каквото и да си говорим истина е, че Монбат не е евтина.
          Ооо, ама вие търсите евтиното. Ами вижте колко евтини има на пазара, кеф ти ОЦК, кеф ти КАО, кеф ти БРП. Защо гледате тук тая скъпа акция бе момци. Купувайте от евтиното. Само да не излизе че то било най-скъпо Доста хора вече изгоряха от евтинии
          Разбира се, че търсят евтиното, всеки търси евтиното. И ти го търсиш нали така? Иначе нямаше да си купил евтино.
          Нали знаеш, че печалбата се прави в момента на покупката. Ще търсят, как няма да търсят евтино, като виждат, че пазара е несигурен и както сам казваш, всичко поевтинява. ???
          не е препоръка за покупки или продажби.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
            Айде и аз да си дам мнението. Каквото и да си говорим истина е, че Монбат не е евтина.
            Ооо, ама вие търсите евтиното. Ами вижте колко евтини има на пазара, кеф ти ОЦК, кеф ти КАО, кеф ти БРП. Защо гледате тук тая скъпа акция бе момци. Купувайте от евтиното. Само да не излизе че то било най-скъпо Доста хора вече изгоряха от евтинии

Коментар

• Голям страх

Коментар

• днес го караме вяло и пак само кобосчета бласкат позицията под 25
                Business as Usual

Коментар

• Така така ...айде днеска последна ПРОМОЦИЯ които "напълни" под 25 да пълни .....щото после промоцията свършва ...пък зимата верно ....обечете се здраво и си купете дърва и въглища и чакайте 25 лева Може и да видите падаща звезда .....и си вземете бинокъла за да виждате по ясно.Ама да не се окаче после че не сте свалили предпазните пластмаси и нищо не се вижда
                  Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale
                    Oste li komentirate tazi akcia bokluk?
                    qko Martingale,
                    kak smqtash, dali ima zalojen nqkakyw kurkapan ?

Коментар

• Oste li komentirate tazi akcia bokluk?

Коментар

• .........

", има вероятност да си постъпил добре, като си се отървал от излишен стрес към момента.
                        P.S. мнението не е препоръка за покупка или продажба"
                        ...
                        e da de ama moje i da e obarkal che e prodal...
                        W obstija sluchaj werojatnostta e 50/50
                        Ne e preporuka.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                          .........
                          ПС. От известно време нямам акции на Монбат.
                          blah-blah, има вероятност да си постъпил добре, като си се отървал от излишен стрес към момента.
                          P.S. мнението не е препоръка за покупка или продажба

Коментар

• Айде и аз да си дам мнението. Каквото и да си говорим истина е, че Монбат не е евтина. Ако обаче сме обективни и ако приемем, че двамата братя не правят счетоводни ИЗМАМИ (не допустими трикове като тези с амортизациите, а измами), то с фенер да търсим на БФБ по-добра компания, много трудно ще намерим. Поне такова е моето виждане. Сравнете Монбат с други ликвидни компании и вижте какво би останало от резултатите им ако махнете преоценки и сделки със свързани лица.
                            Лично за мен е изненада, че акцията не загуби повече, аз лично очаквах по-голям спад, имайки предвид многото маймуни накачени на клона и това, че ПФБК не направи редовното си обиране миналия месец.

ПС. От известно време нямам акции на Монбат.

Коментар

• Не се прави на по-луд от бай Тошо! Нали сам каза че цената е като за две години напред!?!? При 55-60 млн. годишна печалба след 2 г. Р/Е не идва ли на 8 !?!?! Както ти казах плувай както си знаеш, няма нужда да се обясняваме повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                                Първоначално изпратено от Bai Tosho
                                Първоначално изпратено от Батя
                                Първоначално изпратено от Bai Tosho
                                ...Също така, едва ли ще могат и да увеличат цената на стоката си много, защото се доближава до цените на западните стоки вече.
                                Къде отиде бе тошоко Кой говори че ще увеличават цената на стоката?! Я порадвижи мозъчните клетки по следните въпроси:
                                Какво става когато при една и съща продажна цена ти спада себестойността на стоката с да кажем 10-15%?
                                След като любимото ти Р/Е пада само за едно тримесечие от 28 на 20, и то при все че още не са влезли в експлоатация новите рециклиращи заводи, какво ще се случва с Р/Е-то през следващите тримесечия?
                                Има ли по-прозрачна, публична и точна към инвеститорите компания на БФБ - София?
                                Има ли на БФБ - София ликвидна компания с Р/Е 20 чиято печалба расте с темпове като на Монбат през последните 2-3 г.?

Айде като си напишеш допашното пак драскай в инвестиционен форум.
                                Цената расте с по-бързи темпове. Това ми беше идеята. А тези добри резултати, които Монбат показаха отдавна са в цената вече. Даже за една, две години напред, при условие, че си запазят темпа на растеж.
                                Хе, хе, ама ти сериозно си решил че нормалното Р/Е е около 8. Явно си тежък случай, мисля че няма повече какво да си кажем. Плувай си както си знаеш
                                Не ми слагай думи в устата, които не съм казал. Искам да кажа, че трябва да се прави разлика между хубава компания и хубава акция. Монбат е хубава компания, обаче акцията е скъпа на тази цена. Не ме разбирай погрешно. Пожелавам ви 100 лв. да стане. Обаче според мен има по-атрактивни акции с доста по-добри показатели.

Коментар

Working...
                                X