IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Valuator
    Няма нужда да се обиждат хората, че били първобитни и не разбирали какво и защо купуват - всеки, който харчи своите пари, има правото да греши и да печели както намери за добре. Мисля, че с подобни коментари не само не помагаш, а настройваш негативно хората.
    Valuator, точно затова започвам сериозно да се замислям дали си заслужава компания като Монбат да се търгува на БФБ! Все пак не съм безразличен дали цената отразява фундамента или не, независимо какъв е инвестиционният ми хоризонт. На нормален пазар човек може да си направи сметка при какви условия какви цени може да очаква и сам да прецени какво да прави. Не е все едно дали 10 год. акцията ще се тъгува на 13 лв. и след това на 11 г. ще скочи изведжъж на 100 лв. (примерно)! Как можеш да разчиташ на такива инвестиции, сиреч на такъв пазар?! За повечето други компании го разбирам, но за компания като Монбат ми се струва леко обидно да се сравнява с тях!

А колкото до това, че
    Първоначално изпратено от Valuator
    В момента по пазара има достатъчно други подценени акции и за инвестиции и за спекулации, а и живеем в демократична държава, където не е задължително всички да мислят по един и същ начин и да купуват едни и същи акции.
    бих искал да те помоля да ми посочиш такива, че като им гледам фундамента, ми се повръща (с извинение). Достатъчно е да видиш дори отчетите им само за първото тримесечие - пълна пародия!

P.S. (1) Освен това, постингът ми не е адресиран лично към някого, така че ако някой се е разпознал с описанието, то си е за негова сметка. Както се казва, всяка прилика с действителността е случайна! Нищо лично, честно!

P.S. (2) Ако преди P/E = 30+ на конс. база беше ОК за пазара, то сега при същия коефициент цената трябва да е 17+ лв.!!! Или вече не гледаме показатели, а абсолютна цена! Ами какво да направя, че докато Монбат прави умопомрачителни печалби и кеш, другите компании са полу-умрели след главоболните скокове в цената на петрола, тока, заплатите и т.н. Бобоков ясно си го каза на срещата - Монбат съумя навреме да си оптимизира разходите и сега тези разходни пера са минимални и измененията им не оказват съществено влияние върху финансовите резултати! Но това пак се вписва в силните характеристики на компанията и мениджмънта й и заслужава да бъде отчетено от пазара. Ако ли не, по-добре да я листнат на някой нормален пазар!

Коментар

• Първоначално изпратено от Commentator
      Дали който е искал вече е напазарил и няма накъде повече?
      Ето. Виждаш че отговорите на сложни въпроси могат да са прости... Що трябва да се пишат дълги обяснения, да се обиждаме на прост народ, да се вайкаме и да се тюхкаме, как никой не ще да купува тая върховна акция?
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Commentator
        Ето и резултатите:

http://www.investor.bg/?id=64668

Дължа ви извинение, че съм ви подвел: При цена от 13.20 лв. P/E на Монбат на конс. база не е 23, а само 22.3! А след изкупуването от ПФБК до близо 14 лв. е вече 23.7!

Интересно, ако пазарът отново подмине тези резултати, то това на какво ще се дължи?

Дали който е искал вече е напазарил и няма накъде повече? Дали пък чака първо пазарът да реагира, да вдигне цената и чак тогава да тръгне да купува с добре познатата стратегия "след дъжд качулка"?

Колко трябва да падне P/E или какви трябва да бъдат паричните потоци, за да се върне интересът към акцията?!

Ако преди излизането на тримесечните резултати Монбат се търгуваше дълго при P/E = 30+ на консолидирана база, то при същия коефициент сега би трябвало цената да е 17+ лв.!

Уви, за местния първобитен инвеститор Монбат не е удобна акция, защото не става за търговия с вътрешна информация, няма слухове, трудно се манипулира - егати, за какво ти е да купуваш тогава акции на Монбат?! Та на борсата бол компании, които отговарят на горните характеристики с обратен знак!

Дано XETRA да въведе малко здрав разум и пазарна логика. Иначе няма смисъл компании като Монбат да се търгуват на родна почва. По-добре да я качат директно на Deutsche Boerse примерно, така мениджмънтът няма да се хаби за разни полуграмотни инвеститори и анализатори. А хвърлят толкова усилия за тази пуста прозрачност, която по мои опит и наблюдения е вече сравнима с тази в САЩ!

Или може би както миналата година Монбат ще се търгува дълго на никакви нива, а след това ще юрнат акцията изведнъж, защото някак си изведнъж показателите му скочили!?!

Успех!

Абсолютно вярно!

Коментар

• Valuatore, то верно тука некои искат от Monbat да го направат на Combat
          ама спокойно бе хора, както казва Valuatora, има си демокрация, който иска да ръга на депозит - прав му път, какво се бута да анализира неща в които смисъл не намира, да бута на депозит щом това му е играта то и без това сега банките имат нужда от освежаване на форекс-мастерските кешови наличности, това е един вид да се подпомогнат банките, тия ще субсидират после целата икономика, инфраструктури и прочее, а форекс-мастера ще се радва на % нека има радост за всички
          /ауу, забравих да кажа че имам акцийки и не препоръчвам как да се търгува /

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
            , цената запазва нивата си, фундаментът постепенно я настига.

Мисля, че с подобни коментари не само не помагаш, а настройваш негативно хората.
            Сериозно

Коментар

• Супер много съм доволен от Монбатя
              с кеф ще си купя другата седмица акумулатора

НЕ Е ПРЕПОРЪКА

Коментар

• Коментатор, да не би да искаш да продаваш на по-добри цени или ти трябва по-добра виртуална доходност. Не разбрах какъв точно ти е проблемът - ако си инвеститор и интересът ти е дългосрочен, може да си спокоен - интересът към акцията не е спадал, оборотите всеки ден са сериозни, цената запазва нивата си, фундаментът постепенно я настига.

В момента по пазара има достатъчно други подценени акции и за инвестиции и за спекулации, а и живеем в демократична държава, където не е задължително всички да мислят по един и същ начин и да купуват едни и същи акции.

Няма нужда да се обиждат хората, че били първобитни и не разбирали какво и защо купуват - всеки, който харчи своите пари, има правото да греши и да печели както намери за добре. Мисля, че с подобни коментари не само не помагаш, а настройваш негативно хората.

Коментар

• Ето и резултатите:

http://www.investor.bg/?id=64668

Дължа ви извинение, че съм ви подвел: При цена от 13.20 лв. P/E на Монбат на конс. база не е 23, а само 22.3! А след изкупуването от ПФБК до близо 14 лв. е вече 23.7!

Интересно, ако пазарът отново подмине тези резултати, то това на какво ще се дължи?

Дали който е искал вече е напазарил и няма накъде повече? Дали пък чака първо пазарът да реагира, да вдигне цената и чак тогава да тръгне да купува с добре познатата стратегия "след дъжд качулка"?

Колко трябва да падне P/E или какви трябва да бъдат паричните потоци, за да се върне интересът към акцията?!

Ако преди излизането на тримесечните резултати Монбат се търгуваше дълго при P/E = 30+ на консолидирана база, то при същия коефициент сега би трябвало цената да е 17+ лв.!

Уви, за местния първобитен инвеститор Монбат не е удобна акция, защото не става за търговия с вътрешна информация, няма слухове, трудно се манипулира - егати, за какво ти е да купуваш тогава акции на Монбат?! Та на борсата бол компании, които отговарят на горните характеристики с обратен знак!

Дано XETRA да въведе малко здрав разум и пазарна логика. Иначе няма смисъл компании като Монбат да се търгуват на родна почва. По-добре да я качат директно на Deutsche Boerse примерно, така мениджмънтът няма да се хаби за разни полуграмотни инвеститори и анализатори. А хвърлят толкова усилия за тази пуста прозрачност, която по мои опит и наблюдения е вече сравнима с тази в САЩ!

Или може би както миналата година Монбат ще се търгува дълго на никакви нива, а след това ще юрнат акцията изведнъж, защото някак си изведнъж показателите му скочили!?!

Успех!

Коментар

• http://www.investor.bg/?id=64668

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                      Първоначално изпратено от Forex Master
                      И тук както по много други позиции на БФБ. Който се усетил, продал. Другите ще чакат 30-ти Юни.
                      чекай сега, това борсата не е като депозита ти ...
                      Хехе... не ми бе идвало на ум да направя такова сравнение, ама ти май удари десятката?!

Купуваш в началото на месеца акции /даваш си кеша/ и продаваш в края на месеца /теглиш си кеша/, когато фондчетата напъват сетни силици да изкупуват... Тва си е направо депозит! Само къде при този "депозит" лихвата в повечето случаи е отрицателна, ама карай да върви... Важното е да се правим на инвеститори и разбирачи.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                        И тук както по много други позиции на БФБ. Който се усетил, продал. Другите ще чакат 30-ти Юни.
                        чекай сега, това борсата не е като депозита ти ...

като се хванеш на хорото можеш да го развалиш само като загубиш лихвата ...

колко дават за месечен депозит от твоята банка? 2%, 3% ?

голяма далавера!!!!

Коментар

• И тук както по много други позиции на БФБ. Който се усетил, продал. Другите ще чакат 30-ти Юни.

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
                            аз пак да попитам Кои послуша форекса и си продаде най-евтино монбата за тази седмица

106 добре купиха
                            ами затва нека играчите да не слушат манипулаторите, щото на манипулаторите тва им е работата, а на другите им е да им се вързват

Коментар

• Първоначално изпратено от wolfdog
                              Първоначално изпратено от Forex Master
                              Напоследък няма почти никаква търговия с тази акция на БФБ. Да не би да обмислят делистване?
                              Не просто всички играчи, са се наклали с акции на тези превъзходна компания, по-голяма част от които, вероятно под 10 лв., сегашни 5 лв., и сега им се повръща, ама едва ли ще има на кого да върнат поръчката
                              Не, няма на кого...

Коментар

• аз пак да попитам Кои послуша форекса и си продаде най-евтино монбата за тази седмица

106 добре купиха
                                Business as Usual

Коментар

Working...
                                X