Тука дали след два няма да кажат че са приключили обратното изкупуване.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от БатяНе знам къде точно бъркаш в модела, но да залагаш нетна печалба от 23 млн. за т.г. при положение че миниджмънта вече няколко пъти потвърди че ще постигне прогнозата си за 31,5 млн.!! За 2009 г. залагаш 28, а прогнозата (също потвърдена въпреки забавянето в Сърбия) е за 46 млн. Е много големи разминавания. Ако се отчетат мисля че справедливата цена ще е доста над изплютата от модела ти 9,33 лв.
От друга страна сега властван емоцията, а не толкова фундаменталния анализ. Но обърне ли се сентимента.... Монбат ще е цар
Inache prognozata im za pechalba prez 2009 e za 55mln BGN, koeto mi e interesno kak sa go smetnali.
Neka vidim Q3 kakvo shte pokaje, prosto v purvata polovina na godinata profitabilnosta im e bila mnogo po-niska ot zalojenata, a tova oznachava do kraia na godinata da navaksvat. Ne znam kak shte uvelichat dohodnostta pri uslovie, che energonositelite v Q3 biaha po-skupi, a i ikonomicheskata koniunktura se vloshi.
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeПървоначално изпратено от МишокПървоначално изпратено от e$tradeIt is recession looming all over the world, with chances to become depression - kakwi sa tezi optimisti4ni o4akwaniq za rezultati na Monbat???
FAIL - garantiran.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БатяНе знам къде точно бъркаш в модела, но да залагаш нетна печалба от 23 млн. за т.г. при положение че миниджмънта вече няколко пъти потвърди че ще постигне прогнозата си за 31,5 млн.!! За 2009 г. залагаш 28, а прогнозата (също потвърдена въпреки забавянето в Сърбия) е за 46 млн. Е много големи разминавания. Ако се отчетат мисля че справедливата цена ще е доста над изплютата от модела ти 9,33 лв.
От друга страна сега властван емоцията, а не толкова фундаменталния анализ. Но обърне ли се сентимента.... Монбат ще е царНе е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!
Коментар
-
Не знам къде точно бъркаш в модела, но да залагаш нетна печалба от 23 млн. за т.г. при положение че миниджмънта вече няколко пъти потвърди че ще постигне прогнозата си за 31,5 млн.!! За 2009 г. залагаш 28, а прогнозата (също потвърдена въпреки забавянето в Сърбия) е за 46 млн. Е много големи разминавания. Ако се отчетат мисля че справедливата цена ще е доста над изплютата от модела ти 9,33 лв.
От друга страна сега властван емоцията, а не толкова фундаменталния анализ. Но обърне ли се сентимента.... Монбат ще е цар
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coilГ-жо Пеева,
Най-учтиво моля и Вас.
Насочете ме към надежден източник на информация относно прогнозните парични потоци на Монбат (за следващите две или три години, а ако може и повече)
Благодаря
Za prodajbite mislia, che shte gi postignat, no razhodite im shte sa po-visoki ot ochakvanoto v nachaloto na godinata. Prez Q1 i Q2, razhodite im za "obichaina deinost" sa 65% ot oborota i prosto ne vijdam kak shte padnat s min 5%, za da postignat margin ot nad 23%. Po-skoro shte napravi okolo BGN 32m (EBITDA margin 18.6%).
Za 2009 prognozata sushto e tvurde optimistichna.
Za 2008 mislia, che shte postignat oborota, koito planirat (BGN 171.6m), no za 2009 ne smiatam, che shte mogat da rastat s 28%, po-skoro optimistichno s okolo 20%.
Kato cialo, mislia che akciata pri normalen pazar bi struvala pone 30-40% po-skupo. Sega obache ne e normalen pazar i cenata e takava kakvato e.
Dinamichno razvivashta se compania kato tazi, makar i da e industrialna, bi triabvalo da turguva kam 10.0x EV/EBITDA.
Ne e preporuka!
Коментар
Коментар