IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тука дали след два няма да кажат че са приключили обратното изкупуване.

Коментар

• до човека с модела

Много ти е нисък WACC при това debt/equity дето си го заложил, а от монбат някой да е дал таргет debt/equity

Коментар

• Хаде, бе, като дойде 3тата световна 2010г, танковете и бтр-ите без акумулатори ли ще карат, или какво?

Вие все едно за края на света се готвите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
          Не знам къде точно бъркаш в модела, но да залагаш нетна печалба от 23 млн. за т.г. при положение че миниджмънта вече няколко пъти потвърди че ще постигне прогнозата си за 31,5 млн.!! За 2009 г. залагаш 28, а прогнозата (също потвърдена въпреки забавянето в Сърбия) е за 46 млн. Е много големи разминавания. Ако се отчетат мисля че справедливата цена ще е доста над изплютата от модела ти 9,33 лв.
          От друга страна сега властван емоцията, а не толкова фундаменталния анализ. Но обърне ли се сентимента.... Монбат ще е цар
          Ami az sam pisal, che ne smiatam che managementa shte moje da izpulni ochakvaniata za EBITDA i pechalba. Za oborot moje bi po-skoro da za 2008 i malko po-malko za 2009.
          Inache prognozata im za pechalba prez 2009 e za 55mln BGN, koeto mi e interesno kak sa go smetnali.
          Neka vidim Q3 kakvo shte pokaje, prosto v purvata polovina na godinata profitabilnosta im e bila mnogo po-niska ot zalojenata, a tova oznachava do kraia na godinata da navaksvat. Ne znam kak shte uvelichat dohodnostta pri uslovie, che energonositelite v Q3 biaha po-skupi, a i ikonomicheskata koniunktura se vloshi.

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade
            Първоначално изпратено от Мишок
            Първоначално изпратено от e$trade
            It is recession looming all over the world, with chances to become depression - kakwi sa tezi optimisti4ni o4akwaniq za rezultati na Monbat???

FAIL - garantiran.
            И с какво гарантираш?
            poogledaj se malko okolo teb :lol:
            Оглеждам се доста. Не поставям под съмнение думите ти, нито пък се съгласявам с тях. Просто "garantiran" е доста силна думичка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мишок
              Първоначално изпратено от e$trade
              It is recession looming all over the world, with chances to become depression - kakwi sa tezi optimisti4ni o4akwaniq za rezultati na Monbat???

FAIL - garantiran.
              И с какво гарантираш?
              poogledaj se malko okolo teb :lol:

Коментар

Не знам къде точно бъркаш в модела, но да залагаш нетна печалба от 23 млн. за т.г. при положение че миниджмънта вече няколко пъти потвърди че ще постигне прогнозата си за 31,5 млн.!! За 2009 г. залагаш 28, а прогнозата (също потвърдена въпреки забавянето в Сърбия) е за 46 млн. Е много големи разминавания. Ако се отчетат мисля че справедливата цена ще е доста над изплютата от модела ти 9,33 лв.
                От друга страна сега властван емоцията, а не толкова фундаменталния анализ. Но обърне ли се сентимента.... Монбат ще е цар
                Ne vzimaite taka bezrezervno prognozite na managment-a, a i pe4albata kum koiqto e guidance-q e before tax.
                Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade

FAIL - garantiran.
                  И с какво гарантираш?

Коментар

• It is recession looming all over the world, with chances to become depression - kakwi sa tezi optimisti4ni o4akwaniq za rezultati na Monbat???

FAIL - garantiran.

Коментар

Но обърне ли се сентимента.... Монбат ще е цар
                      Не знам като как ще е след това, но сега царят е гол!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Не знам къде точно бъркаш в модела, но да залагаш нетна печалба от 23 млн. за т.г. при положение че миниджмънта вече няколко пъти потвърди че ще постигне прогнозата си за 31,5 млн.!! За 2009 г. залагаш 28, а прогнозата (също потвърдена въпреки забавянето в Сърбия) е за 46 млн. Е много големи разминавания. Ако се отчетат мисля че справедливата цена ще е доста над изплютата от модела ти 9,33 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil
                          Г-жо Пеева,
                          Най-учтиво моля и Вас.
                          Насочете ме към надежден източник на информация относно прогнозните парични потоци на Монбат (за следващите две или три години, а ако може и повече)

Благодаря
                          Ami kato gledam Q1 i Q2, prosto ne znam kak shte si izpulniat prognozata za godinata otkam EBITDA. V business plan-a im e BGN 39.7m za 2008 (margin 23.2% kam netto oborot i 21.4% kam obshtia oborot), a do Q2 sa napravili samo BGN 17.7m (margin 18.8% kam netto prodajbi kato dori prez Q2 tozi margin e 17.2%). Kato gledam kakva e bila sezonnosta prez 2007, Q3 i Q4 obiknovenno sa s po-slabi marjove ot Q1 i zatova smiatam, che firmata niama da moje da stigne do EBITDA ot BGN 39.7m.
                          Za prodajbite mislia, che shte gi postignat, no razhodite im shte sa po-visoki ot ochakvanoto v nachaloto na godinata. Prez Q1 i Q2, razhodite im za "obichaina deinost" sa 65% ot oborota i prosto ne vijdam kak shte padnat s min 5%, za da postignat margin ot nad 23%. Po-skoro shte napravi okolo BGN 32m (EBITDA margin 18.6%).
                          Za 2009 prognozata sushto e tvurde optimistichna.
                          Za 2008 mislia, che shte postignat oborota, koito planirat (BGN 171.6m), no za 2009 ne smiatam, che shte mogat da rastat s 28%, po-skoro optimistichno s okolo 20%.

Kato cialo, mislia che akciata pri normalen pazar bi struvala pone 30-40% po-skupo. Sega obache ne e normalen pazar i cenata e takava kakvato e.
                          Dinamichno razvivashta se compania kato tazi, makar i da e industrialna, bi triabvalo da turguva kam 10.0x EV/EBITDA.

Ne e preporuka!

Коментар

• Batq o6te li dyrji6 towa dyrwo?

Коментар

• Ех тролчета, тролчета и днес ви остана празна торбичката. Карай ще наваксате безпаричието с дуене във форумите

Коментар

• Първоначално изпратено от tandem
                                Мастъре ако ти кацне един бръмбар на главата какво ще направиш бе ?

Коментар

Working...
                                X