IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• в съседни теми /при адсицовете/ - едно приповдигнато настроение, относно евентуално раздаване на бъдещ дивидент, .....в което няма лошо

при нас евентуалното и еднократното липсват, дивидентите са ясни за привилигированите за следващите 5г, а и за близка до нашата доходност, бая трябва се по напънат

Коментар

• - Защото емблемата им е Жабок, Златен - защото е печеливш, стабилен и с коректни мажоритари, а и защото имам подарък от тях - Златен жабок с изумрудено очо - който стои на реверът на любимият ми костюм.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        М+С (=ВНЛ).

Кой вторият Жабок - или имаш предвид двата вида акции?
        Да, привилегировани и непривилегировани имах предвид от Софком, ако това е Жабокът.
        А защо си го кръстил точно "Жабок" ? Защото все изплува над водата ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
          Кое е любовното послание, бе Императоре. Говори нормално да можем да се ориентираме. И за кой жабок говориш. Има 2 жабока. Дано са над водата.
          М+С (=ВНЛ).

Кой вторият Жабок - или имаш предвид двата вида акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Те ви темата за Жабокът.... стига сме писали за него в темите за Любовното послание, Честната игра и де ли още не...

Не ви ли прави впечатление глуповато ниската цена на непривилегированите в моментът, а също и неочакваната стабилност, даже лек ръст след избирането на Ирен за директорка? Мнозина очакваха обратното, ама странно - никой не тръгна да бяга, и да подбие цената...

...не`а да ви са сръдим, ако се поподплашите, та да си допълня още малко... нива от около 5.28 щи ми допаднат....
            Кое е любовното послание, бе Императоре. Говори нормално да можем да се ориентираме. И за кой жабок говориш. Има 2 жабока. Дано са над водата.

Коментар

• Те ви темата за Жабокът.... стига сме писали за него в темите за Любовното послание, Честната игра и де ли още не...

Не ви ли прави впечатление глуповато ниската цена на непривилегированите в моментът, а също и неочакваната стабилност, даже лек ръст след избирането на Ирен за директорка? Мнозина очакваха обратното, ама странно - никой не тръгна да бяга, и да подбие цената...

...не`а да ви са сръдим, ако се поподплашите, та да си допълня още малко... нива от около 5.28 ще ми допаднат....
              Last edited by Императорът; 25.01.2012, 15:50.

Коментар

• Айде де... тоя продавач няма ли кой да го отърве от мъките...
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  мсимов,
                  не искам да ти развалям розовата представа за софкомчето, но ако не си запознат въпросните обратни изкупувания се случват, когато някой от 'големите' иска да преструктурира или продаде част от портфейла си. Миналото до колкото си спомням мина в договорена сделка и не си мисли, че някой има за цел да купува по пазар до 8 .

успех
                  Софком не е благотворително дружество и няма лошо да се прави обратно изкупуване в договорени предварително сделки, които естествено са одобрени от основните акционери.Предполагам има причина, да не се допускат случайни инвеститори на по-големите пакети, иначе буди недоумение, защо фондовете на Родина примерно, като едни от по-големите дългогодишни акционери, не прибират тези пакети или друг основен акционер - явно държат статуквото да се запази.

Най-хубавото е, че софкома е дивидентно снасяща компания и доходът на големите е обвързан с печалбите и от там с дивидентите - няма тук обичайните шмекерии, изразени в бонуси, премии, заплати и др източващи елементи

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    мсимов,
                    не искам да ти развалям розовата представа за софкомчето, но ако не си запознат въпросните обратни изкупувания се случват, когато някой от 'големите' иска да преструктурира или продаде част от портфейла си. Миналото до колкото си спомням мина в договорена сделка и не си мисли, че някой има за цел да купува по пазар до 8 .

успех
                    +1 bertram

Благодаря за информацията.

Ето за това е хубав форума, защото си обменяме информация.

Жалко а го наредих това дружество редом с компании като Трейс и Монбат.

Ето отново благодаря за информацията която е важна. Аз като напиша нещо ценно нема благодаря ама хич. Народа се е научил само да получава и го приема за даденост.
                    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                      Имайте предвид, че Борисов си е много точно по темата. Той е типичен пример за сравнение.

Ако Борисов беше мажоритар тук никога нямаше да има обратни изкупувания ама никога и освен всичкото това съм убеден, че с времето щеше да остави дружеството само като една обвивка.

Наистина съм впечатлен, че собственици на Заложна къща се държат изключително коректно за разлика от един куп други мажоритари които се почудиха как да окрадат нещастните малки акционери.

За мен всяка компания която прави обратни изкупувания е сериозна компания със собственици на които може да се има някакво доверие.

Компаниите които си правят обратни изкупувания заслужават уважение.
                      мсимов,

успех
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Да, мажоритарите са ного готини. Идвайте на сборища бе - хората много се радват, стига радвали само на мене !!!
                        Мечке - ще изкупуваме от каквито падне обратно, доколкото разбрах - затова турихме по-голям ценови диапазон - от 4 до 8 кинта. А е ясно, че Ирен няма да управлява еднолично, но имайте и доверие при това условие - ного е амбициозна и умна.

Коментар

• Имайте предвид, че Борисов си е много точно по темата. Той е типичен пример за сравнение.

Ако Борисов беше мажоритар тук никога нямаше да има обратни изкупувания ама никога и освен всичкото това съм убеден, че с времето щеше да остави дружеството само като една обвивка.

Наистина съм впечатлен, че собственици на Заложна къща се държат изключително коректно за разлика от един куп други мажоритари които се почудиха как да окрадат нещастните малки акционери.

За мен всяка компания която прави обратни изкупувания е сериозна компания със собственици на които може да се има някакво доверие.

Компаниите които си правят обратни изкупувания заслужават уважение.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                            Виж в коя тема спамиш ..
                            Поддръжниците не дават и думичка да се обели за техния обичан Винету.

Коментар

• Виж в коя тема спамиш ..

Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                              Така е, те и поддръжниците на Герб все се правят, че не разбират за какво става дума а истината е, че май наистина от нищо и не разбират.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                                Абе човек ,кво спамиш по темата ,за какъв другар ,за какъв Борисов пишеш ,тия медии направо са ви изпили мозъка ,гледайте по- малко ТВ и ще сте по-добре ...
                                Не се заяждам ,ама я по-сериозно ...
                                Така е, те и поддръжниците на Герб все се правят, че не разбират за какво става дума а истината е, че май наистина от нищо и не разбират.

Коментар

Working...
                                X