Първоначално изпратено от Каммен
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от h.petrov Разгледай мнениеНе знам каква ви е играта, но всичките ви мнения целенасочено негативизират представата за компанията.
Недоволен бивш служител ли сте, от конкуренцията ли, която ласкаво споменавате, пишете ли в други форуми, не знам. Ако съм уцелил, браво, добре го правите, регулярни коментари, не крайни и просташки, но достатъчно язвителни, за да постигнете целта си.
Ако вашите мнения бяха и на 1/2 съдържателни, от 2012 г., от която пишете, до сега компанията да е приключила. Печалбата, която реализират и споделят с акционерите си е повече от задоволителна, независимо от кое перо идва. Факт е че работят от много години и остават най - голямата верига в страната.
С някои неща и аз не съм съгласен, възможности за подобрение има винаги.
Не е препоръка за покупко-продажба на ЦК.
Чудно как компанията плаща дивиденти, плаща лихви и има достатъчно сухо в запас, щом бизнесът и е - според писалият по-долу - направо умрял?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kacov Разгледай мнениеАбсолютно нищо не разбирам от акции и от борси, чета тези коментари от чисто любопитство, защото работя в заложна къща от 12 година. Още преди 4-5 години написах , че тази фирма за мен е някакъв огромен балон. Заложните къщи на София комерс (с малки изключения) са едни и същи -или абсолютно празни с едно бюро и някакъв служител , който гледа телевизия по цял ден, или са оборудвани със техника втора употреба от Западна Европа.Пак според мен това е една игра на акции пари и борси-не че има нещо лошо в това , но в никакъв случай София комерс не е нормално работеща верига от заложни къщи , много лесно може да се убедите в това като се разходите и видите 2-3 заложни къщи на София комерс и 2-3 заложни къщи на другите големи вериги (едната е с почти същите зелени реклами а другата е на хора от Пазарджик или Велинград)
Когато преди няколко години написах почти същото тук , няколко човека ме убеждаваха , че заложните къщи са им празни ,защото всичко е в злато и те не се занимават с техника и т.н. Пак казвам това е поглед на един човек , който работи в заложна къща а не на борсов играч
Недоволен бивш служител ли сте, от конкуренцията ли, която ласкаво споменавате, пишете ли в други форуми, не знам. Ако съм уцелил, браво, добре го правите, регулярни коментари, не крайни и просташки, но достатъчно язвителни, за да постигнете целта си.
Ако вашите мнения бяха и на 1/2 съдържателни, от 2012 г., от която пишете, до сега компанията да е приключила. Печалбата, която реализират и споделят с акционерите си е повече от задоволителна, независимо от кое перо идва. Факт е че работят от много години и остават най - голямата верига в страната.
С някои неща и аз не съм съгласен, възможности за подобрение има винаги.
Не е препоръка за покупко-продажба на ЦК.Last edited by h.petrov; 17.12.2015, 00:44.
Коментар
-
Абсолютно нищо не разбирам от акции и от борси, чета тези коментари от чисто любопитство, защото работя в заложна къща от 12 година. Още преди 4-5 години написах , че тази фирма за мен е някакъв огромен балон. Заложните къщи на София комерс (с малки изключения) са едни и същи -или абсолютно празни с едно бюро и някакъв служител , който гледа телевизия по цял ден, или са оборудвани със техника втора употреба от Западна Европа.Пак според мен това е една игра на акции пари и борси-не че има нещо лошо в това , но в никакъв случай София комерс не е нормално работеща верига от заложни къщи , много лесно може да се убедите в това като се разходите и видите 2-3 заложни къщи на София комерс и 2-3 заложни къщи на другите големи вериги (едната е с почти същите зелени реклами а другата е на хора от Пазарджик или Велинград)
Когато преди няколко години написах почти същото тук , няколко човека ме убеждаваха , че заложните къщи са им празни ,защото всичко е в злато и те не се занимават с техника и т.н. Пак казвам това е поглед на един човек , който работи в заложна къща а не на борсов играч
Коментар
-
Мажо му трябва 50% + 1, за да си прави каквото си реши. Навремето ги нямаше. Не можеше да се взима еднолично решение. Преди години/4-5/ в един отчет се появи драстично увеличение на перото работни заплати с 1 милка. Питахме ДВИ еднократен акт ли е или.....Отговори с "или-то". И него май го няма отдавна. Беше си явен сигнал, че някой командва парада и на документи.
След последното дивидентче догодина, не смятам че ще има други такива. Просто е, защо да делим с други. Кой взел взел. Аз съм им много благодарен. Каквото обещаха за привилигированите го направиха и си изиграха през това време перфектно картите.
Горещият картоф винаги остава в нечии ръце.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеок, значи според тебе институц инвеститори купуват префовете, обичат ги осем месеца и после ги продават, като носят ценовия риск.
Не е препоръкаМнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеСпират го, но чак догодина.
В момента привилегированите са дори по-евтини. Биха спичелили първо от ценовата разлика и второ от дивидента който ще получат за около 8 месеца а не година
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениепомисли отново, тъй като в случая префовете стават обикновени догодина и спира т. нар. гарантиран дивидент и по твоите думи ще трябва да продават, тъй като обичат фиксираната доходност, а тя изчезва
В момента привилегированите са дори по-евтини. Биха спичелили първо от ценовата разлика и второ от дивидента който ще получат за около 8 месеца а не годинаМнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеСъгласен съм с мнението напълно.
По - скоро мисля че някой фонд е продал обикновенни и купува привилегии.
Да не забравяме че фондовете обичат инструменти с фиксирана доходност.
Няма да се учудя ако още тази година мине някой голям пакет привилегировани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНе е сигурно дали мажо си е изкупил обикновените акции , но има голяма вероятност.
Мажо нямаше привелигировани акции , може сега да си е купил ?
По - скоро мисля че някой фонд е продал обикновенни и купува привилегии.
Да не забравяме че фондовете обичат инструменти с фиксирана доходност.
Няма да се учудя ако още тази година мине някой голям пакет привилегировани.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеНямам акции, но се колебаех дали да не си вземе префове, заради добрата доходност. Обаче се отказах. Сега гледам - мажо си продава акции обратно на дружеството и най-вероятно мажо ви залива с префове преди те да станат обикновени, което е логично. Обаче си държат облигациите.
Мажо нямаше привелигировани акции , може сега да си е купил ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеИзглежда не си много в час какво се случи.
Обратното изкупуване ,което мина е гласувано на ОСА миналата година и никой (без вътрешните лица ) не знаеше дали ще го има.
То беше обявено в сайта на БФБ - Еxтri около 11,30 сутринта на 4.12 , когато обратното беше свършено
Затова го наричам гавра.
Обратното беше в 2 сделки в 10,16 минути на същия ден.
Сделките бяха за 18000 и 46000 обикновени акции.
Над 60000 акции имат само 8 акционера , 3-ма от които носят фамилия Вачеви.
УПФ ДСК - Родина са имали 57 339 акции ,така ,че най много да са продали само в едната сделка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеГлупостите ,които за трети път прави ръководството с обратното изкупуване водят до тази липса на доверие в компанията.
Може и да не са направили нищо нередно , но липсата на информация на кого от мажовците са изкупили акциите води до такива резултати.
За мен много по добро решение беше тези 300 000 лв употребени за обратното да ги вложат в изкупуване на облигации с голямата дължима лихва .Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеИзглежда не си много в час какво се случи.
Обратното изкупуване ,което мина е гласувано на ОСА миналата година и никой (без вътрешните лица ) не знаеше дали ще го има.
То беше обявено в сайта на БФБ - Еxтri около 11,30 сутринта на 4.12 , когато обратното беше свършено
Затова го наричам гавра.
Обратното беше в 2 сделки в 10,16 минути на същия ден.
Сделките бяха за 18000 и 46000 обикновени акции.
Над 60000 акции имат само 8 акционера , 3-ма от които носят фамилия Вачеви.
УПФ ДСК - Родина са имали 57 339 акции ,така ,че най много да са продали само в едната сделка.
Абсолютно подкрепям. Добра идея за обратно изкупуване, но лошо изпълнение, което буди недоверие.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар