IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
    .... .
    За мен изхода е в нова емисия прив. акции с доходност 10-12 %.
    ......
    Това ако го направят и с 10 годишен дивидент, съизмерим с досегашния, скачам с двата крака. Ама както някои колеги споменаха "надявам се да продължат да дават дивидент" хич не ме устройва, щото аз не се надявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
      Срока за обратното изкупуване, в който влизат и привилегиите, съгласно решението на ОСА от 2015 г. е за периода на календарните 2016 и 2017 г. В този интервал, след като се публикува решение на Съвета на директорите.
      Тези обратни изкупувания не знам дали си ги следил през годините, никога не са правени, така както си ги представяш. Както последното, така бяха и предишните.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
        Някой продава на 4,5 и като приключи за деня, купува една на 4,8. Вчера го направи този номер, и днес пак същото. Изглежда са някакви фондове, за да може да си направят отчета за деня на високата цена.
        Не мисля това е изкупване от дружеството защото на ОС-а решението беше 5 лева минимална цена за изкупуване.
        Срока за обратното изкупуване, в който влизат и привилегиите, съгласно решението на ОСА от 2015 г. е за периода на календарните 2016 и 2017 г. В този интервал, след като се публикува решение на Съвета на директорите.
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
          Благодаря за поста ти! Тъй като съм нов в тази област, се чудих какви са тези аномалии с продаване/купуване на една, две акции на значително по-висока цена.
          Това е само мое предположение. Не е задължително да е вярно или невярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
            Някой продава на 4,5 и като приключи за деня, купува една на 4,8. Вчера го направи този номер, и днес пак същото. Изглежда са някакви фондове, за да може да си направят отчета за деня на високата цена.
            Не мисля това е изкупване от дружеството защото на ОС-а решението беше 5 лева минимална цена за изкупуване.
            Благодаря за поста ти! Тъй като съм нов в тази област, се чудих какви са тези аномалии с продаване/купуване на една, две акции на значително по-висока цена.

Коментар

• Някой продава на 4,5 и като приключи за деня, купува една на 4,8. Вчера го направи този номер, и днес пак същото. Изглежда са някакви фондове, за да може да си направят отчета за деня на високата цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                Несериозно е да не могат. Едва ли има банка, която ще откаже. И защо? При тези печалби, пазарна капитализация защо да го прави?
                Облигациите са необезпечени. Банките имат доста тромави процедури за оценка на обезпечението и изискват различни коефициенти за покритие в зависимост от типа на кредита и обезпечението. Като знаем какви са активите на дружеството, най - вероятно ръководството е преценило за по - удачно финансиране чрез емитиране на облигации.

Коментар

При емитиране на прив. акции няма връщане на главница.

Вероятно ако можеха да вземат кредит нямаше да пуснат облигациите на 12 %.
                  Несериозно е да не могат. Едва ли има банка, която ще откаже. И защо? При тези печалби, пазарна капитализация защо да го прави?

Коментар

• създава се впечатлението, че щом си плащат всичко дължимо по префовете, могат да си правят каквото си искат с всичко останало

Коментар

И защо да го правят? Лихвите по кредитите са наполовина, ако им трябват пари.
                      Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Също ще вдъхнат сигурност на акционерите, особено големите. Друго си е фиксирания дивидент, те и без това изплащат големи, нови привилегии с 10% за 10 години няма да са проблем. Могат да нарекат емисията 10x10.
                      Last edited by k.o.; 17.12.2015, 13:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от kacov Разгледай мнение
                        Това е форум и всеки може да си изложи мнението си
                        моето е такова. Всички могат да се убедят с очите си това което аз твърдя ,че виждам. И едва ли мога да срина компанията с коментарите си с интерес наблюдавам какво ,ще се случи накрая.Работя в конкурентна верига и не го отричам, но коментарите ми по никакъв начин не облагодетелстват нашата верига и не ощетяват София комерс.
                        Като четох коментарите ти останах впечетление ,че имаш /имал си прив, акции тук ?
                        Предполагам си останал доволен от тях.

Коментар

Коментар

.......
                            За мен изхода е в нова емисия прив. акции с доходност 10-12 %.....

Коментар

• Първоначално изпратено от h.petrov Разгледай мнение
                              Не знам каква ви е играта, но всичките ви мнения целенасочено негативизират представата за компанията.

Недоволен бивш служител ли сте, от конкуренцията ли, която ласкаво споменавате, пишете ли в други форуми, не знам. Ако съм уцелил, браво, добре го правите, регулярни коментари, не крайни и просташки, но достатъчно язвителни, за да постигнете целта си.

Ако вашите мнения бяха и на 1/2 съдържателни, от 2012 г., от която пишете, до сега компанията да е приключила. Печалбата, която реализират и споделят с акционерите си е повече от задоволителна, независимо от кое перо идва. Факт е че работят от много години и остават най - голямата верига в страната.

С някои неща и аз не съм съгласен, възможности за подобрение има винаги.
                              Не е препоръка за покупко-продажба на ЦК.
                              Това е форум и всеки може да си изложи мнението си
                              моето е такова. Всички могат да се убедят с очите си това което аз твърдя ,че виждам. И едва ли мога да срина компанията с коментарите си с интерес наблюдавам какво ,ще се случи накрая.Работя в конкурентна верига и не го отричам, но коментарите ми по никакъв начин не облагодетелстват нашата верига и не ощетяват София комерс.

Коментар

Мажо му трябва 50% + 1, за да си прави каквото си реши. Навремето ги нямаше. Не можеше да се взима еднолично решение. Преди години/4-5/ в един отчет се появи драстично увеличение на перото работни заплати с 1 милка. Питахме ДВИ еднократен акт ли е или.....Отговори с "или-то". И него май го няма отдавна. Беше си явен сигнал, че някой командва парада и на документи.
                                След последното дивидентче догодина, не смятам че ще има други такива. Просто е, защо да делим с други. Кой взел взел. Аз съм им много благодарен. Каквото обещаха за привилигированите го направиха и си изиграха през това време перфектно картите.
                                Горещият картоф винаги остава в нечии ръце.
                                Имам едно предположение за бъдещото развитие .
                                Ключовия момент тука ще е декември 2016 г.при падежа на облигациите.

Не случайно още от емитирането им говорят за конвертирането им в акции на цена 8,15 лв.
                                Едва ли цената на акциите ще се вдигне дотам , при положение ,че броя им ще се увеличи с 400000 .
                                За мен изхода е в нова емисия прив. акции с доходност 10-12 %.
                                Това вероятно ще устройва и държателите на облигации и пенсонния фонд ,който има тук, а може да привлече и нови акционери .
                                Не е препоръка и разсъжденията ми са просто изстрел в пустото.

Коментар

Working...
                                X