Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКакво пише в ЗППЦК?
Аз вярвам само на официална информация. Картички, плакати и брошури не ме вълнуват
(2) Капиталът на дружеството не може да бъде намаляван чрез принудително обезсилване на акциите.
(3) Акциите на дружеството по ал. 1 са безналични. Член 185, ал. 2, изречение второ от Търговския закон не се прилага.
(4) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Публично дружество не може да издава привилегировани акции, даващи право на повече от един глас или на допълнителен ликвидационен дял.
(5) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Публично дружество може да придобива през една календарна година повече от 3 на сто собствени акции с право на глас в случаите на намаляване на капитала чрез обезсилване на акции и обратно изкупуване само при условията и по реда на търгово предлагане по чл. 149б. В този случай изискванията относно притежаване на най-малко 5 на сто и минимален размер на изкупуване повече от 1/3 от акциите с право на глас не се прилагат.
..........
Чл. 149б. (Нов - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., в сила от 01.03.2003 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Лице, което притежава най-малко 5 на сто от гласовете в общото събрание на публично дружество и иска да придобие пряко, чрез свързани лица или непряко в случаите по чл. 149, ал. 2 повече от 1/3 от гласовете в общото събрание на това дружество, може да публикува търгово предложение за закупуване или за замяна на акции към всички акционери с право на глас след предварително потвърждаване на проект за търгово предложение от комисията. Член 149, ал. 3, 4 и 12 се прилагат съответно.
(2) Предложителят по ал. 1 е длъжен да закупи, съответно да замени, всички акции с право на глас на приелия предложението акционер. Ако броят на депозираните акции с право на глас от страна на всички акционери, приели предложението, надвишава общото количество акции по търговото предложение, предложителят закупува или заменя акции от всеки от приелите акционери съразмерно на депозираните от тях акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЧестно да ти кажа, не мога да разбера част от вас - хората с опит и знания за БФБ! Казвам част, защото сред вас има и свестни хора /няма да ги споменавам поименно, защото не съм оторизиран за това/! Какво пречи на теб и на Чичо /в частния случай/ да обясните това, което имате предвид? Правите реплики, с които да засегнете начинаещ-любител колко той е зле, а вие напред и до там. Защо не си давате сметка, че тези начинаещи-любители са всъщност генератори на тази борса? Иначе всички плюете БФБ, плюете КФН и всички институции, че нищо не правят /с право/, но вие не давате по-добър пример, повярвай ми!
Абсолютно си прав за това което си написал го подкрепям напълно!!!"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЧестно да ти кажа, не мога да разбера част от вас - хората с опит и знания за БФБ! Казвам част, защото сред вас има и свестни хора /няма да ги споменавам поименно, защото не съм оторизиран за това/! Какво пречи на теб и на Чичо /в частния случай/ да обясните това, което имате предвид? Правите реплики, с които да засегнете начинаещ-любител колко той е зле, а вие напред и до там. Защо не си давате сметка, че тези начинаещи-любители са всъщност генератори на тази борса? Иначе всички плюете БФБ, плюете КФН и всички институции, че нищо не правят /с право/, но вие не давате по-добър пример, повярвай ми!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеТи знаеш ли как се отправя търгово?Last edited by 15%; 12.01.2016, 22:19.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКакво пише в ЗППЦК?
Аз вярвам само на официална информация. Картички, плакати и брошури не ме вълнуватLast edited by 15%; 12.01.2016, 21:45.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеДо преди тази покана смятах че знам, но сега съм объркан.... говоря сериозно. Кажи може ли да се отправя търгово за определена сума
Софикс, преди време ми каза, че съм наивен, че вярвам на пожелания в картички - ето пожеланията са вече факт
Аз вярвам само на официална информация. Картички, плакати и брошури не ме вълнуват
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЦелта очевидно е сегашните акции да бъдат изтеглени от обръщение и заменени с нови акции - една единствена емисия - привилегировани. Вместо 2 милиона прости и 400 000 привилегировани, ще има само до 5 милиона привилегировани.
За мен тази покана не е изпипана докрай юридически и е много вероятно КФН да наложи ПАМ по някои точки.
Така или иначе увеличението е необходимо между лятото и декември ,така че има време.
Засега първо да видим годишния отчет ,как върви дружеството и кой какви акции е продал/купил ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеТи знаеш ли как се отправя търгово?
Софикс, преди време ми каза, че съм наивен, че вярвам на пожелания в картички - ето пожеланията са вече фактПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеТи знаеш ли как се отправя търгово?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЗащото в проспекта пише, че ще се отправят търгови до 2 млн. лв, каквото и да значи това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗащо: срещу 2 КБ?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеАбе Импе, така както го смяташ излиза, че срещу 2 млн. лева хората ще изкупят 2,4 млн. акцииИзлиза по 83 ст./ папир, без да броим досега изкупените, но те са май 7-8%. Еми аз примерно няма да им ги дам на толкова
Тони - облизвациите не са те привличали, ама ний си земаме по 12% лихва.
Чичов - не зная какво ще решим на сборището, но дребните кога са били до стената? Жабокът - винаги - коректно. то и шеста година казваха: мошшшшеници, ама никога не измамиха акционерите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар