Първоначално изпратено от ariman_007
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
-
Director, имах предвид, че като купя акция с фиксиран дивидент, ще получавам само дивидента, и то ако има печалба - напр. /грубо/ 7 години по 15 %=105%. Дружеството не ми дължи номиналната стойност на акцията, точно защото е акция /не дълг/. Излиза, че трябва да разглеждаме тази акция само като "вечна облигация" /има такива/, която носи само лихва. Мога да я продам, но няма да имам /почти/ capital gain, доколкото тази акция няма да отразява развитието на дружеството, а ще се оценява като облигация, цената на която знаеш от какво зависи. Т.е. IPO с облигации не се прави.
Коментар
-
Re: :-D
Първоначално изпратено от pinko-rpПосочи по-голяма издънка от тогава насам и ще ме убедиш!!!Не става само с COBOS, трябва и акъл!
Коментар
-
Re: :-D
Първоначално изпратено от Бай БрокерПинко, през коя година е създадена борсата? А ти откога следиш издънките?
Посочи по-голяма издънка от тогава насам и ще ме убедиш!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ariman_007Та не мога да схвана защо издават акции с гарантиран дивидент, а не напр. облигации? Акциите с фиксиран дивидент се разглеждат именно като дълг, но как да купя, като номиналът ще ми се върне през дивидента, евентуално, едва след 7 години, и няма да имам capital gain?
Коментар
Коментар