Първоначално изпратено от Императорът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Investor.bg, май сте объркали печалбата в долния материал ! Според отчета към полугодието тя е 993 хил.лв при 91 хил.лв към 30 юни 2006г - увеличението е над 10 пъти .......
Приходите на София Комерс Заложни къщи с ръст от 3,3 пъти до 1,6 млн. лв.
30.07.2007 16:52 ( SOFCOM, SOFCOM2 )
Приходите на София Комерс Заложни къщи за шестмесечието отбелязаха ръст от 3,32 пъти на годишна база и достигнаха 1,648 млн. лв., показаха отчетите на дружеството, предадени на БФБ-София.
Основната част от тях се формира от приходи от лихви, които възлизат на 1,643 млн. лв. Общите разходи се увеличават с 40 на сто до 545 хил. лв.
Печалбата на София Комерс възлиза на 603 хил. лв. при 53 хил. лв. положителен резултат година по-рано.
Основният капитал на София комерс Заложни къщи е 2,4 млн. лв., разпределен в 2,4 млн. обикновени акции и 400 хил. привилигировани акции. Собственият капитал към 30 юни възлиза на 5,653 млн. лв.
София Комерс притежава 22% от капитала на София Комерс Кредит Груп, което възнамерява да се листне не БФБ.
Днес нямаше сключена сделка нито с обикновените, нито с привилигированите акции на дружеството
Коментар
-
Васкосов - как ще не носят аванта тия акции - само дивидентът да си цакат, мене мис тига... И що лихварският бизнес да запада - докато има чернокраки и разни други пропаднали типове, ще цъфти !!!! Обърнете внимание, че навсякъде, дето има гето или поне по-голяма концентрация на хъхрещи, има и завишен брой заложни къщи.... само не знам как някой индианец не се е сетил досега да си заложи някое от чаветата... а може би пък са опитвали? ;-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Aleeпри цена на акция от 5,40 (при закупуване сега) и дивидент 0.75 лв, то доходността е 13.88 %.
Позицията засега изостава, поради развихрилият се пазар, нека малко поспре ръста, тогава ще дойде времето на тази акция. Колко ще стане ROE при цена 6,50-7 лв, сами си изчислете.
Коментар
-
при цена на акция от 5,40 (при закупуване сега) и дивидент 0.75 лв, то доходността е 13.88 %.
Позицията засега изостава, поради развихрилият се пазар, нека малко поспре ръста, тогава ще дойде времето на тази акция. Колко ще стане ROE при цена 6,50-7 лв, сами си изчислете.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от vascossИмпе по тази позиция нестанаха нещата
за Импа не знам, но аз съм им голям фен на София комерс - не мисля, че лихварския бизнес ще запада, дори напротив. А коефициентите на дружеството в момента определено са приятни ...
аз мисля, че е въпрос на време да ги забележат инвеститорите и ще съм търпелив тук!
Коментар
-
При достигане на печалба, по-ниска от размера на гарантирания дивидент – печалбата се разпределя пропорционално на броя привилегировани акции до размера на достигнатата печалба. В случай, че няма реализирана печалба за дадена година, кумулативният гарантиран дивидент се кумулира за всяка една година и се дължи, когато дружеството постигне печалба."НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
[/quote]Благодаря за корекцията La Costa. Taka е: за 2006г. обещаха дивидент по 40ст/акция, а за 2007 75ст.[/quote]
[/quote]Чл.19а. (1) Дружеството има издадени два класа акции: обикновени и привилегировани с право на кумулативен гарантиран дивидент.
(2) Обикновените акции предоставят на своите притежатели правата по чл.19, ал.1 по-горе.
(3) Всяка привилегирована акция предоставя на притежателя си и правото да получи кумулативен гарантиран дивидент за 10-годишен период (2006 г. – 2015 г.), като размерът на дивидента за всяка година е, както следва:
- 2006 г. – 0.40 лева за акция; - 2011 г. – 0.75 лева за акция;
- 2007 г. – 0.75 лева за акция; - 2012 г. - 0.75 лева за акция;
- 2008 г. – 0.75 лева за акция; - 2013 г. - 0.75 лева за акция;
- 2009 г. – 0.75 лева за акция; - 2014 г. - 0.75 лева за акция;
- 2010 г. – 0.75 лева за акция; - 2015 г. - 0.75 лева за акция;
При достигане на печалба, по-ниска от размера на гарантирания дивидент – печалбата се разпределя пропорционално на броя привилегировани акции до размера на достигнатата печалба. В случай, че няма реализирана печалба за дадена година, кумулативният гарантиран дивидент се кумулира за всяка една година и се дължи, когато дружеството постигне печалба. При достигане на печалба, по-висока от размера на гарантирания дивидент – остатъкът от печалбата след разпределянето на гарантирания дивидент се разпределя съгласно решението на съответното годишно общо събрание на акционерите.[/quote]"НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
Коментар