IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee
    Първоначално изпратено от BGN
    Първоначално изпратено от Императорът
    Имам предвид всички - привелигированите най-много разбира се да.
    Какво очакваш от привилигированите - там печалбата си е постоянна (в абсолютна стойност) и затова не е оправдано при тая ниска ликвидност да се качва цената им и съответно да се намалява относителната печалба.

Доколкото изчетох отчетите дивидентът при привилигированите е постоянен и не е предвидено да се увеличава...

Ръстът в печалбата е добре единствено за обикновените акции, поне логиката е такава
    А ако има сплит на превилигированите акции и дивидента остане същият?
    Тогава какво?
    Какъв сплит?! Сигурно имаш предвид Stock dividend, но ако си влязъл в тази позиция единствено с тая цел... Вероятността това да стане е малка - не виждам смисъл да го правят...

По-долу изечетох последните коментари и забелязах, че участниците в тая дискусия посочват сред причините за покупка на привилигированите акции ръста в печалбата?!

Никаква логика не виждам в това. Опровергайте ме

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
      Първоначално изпратено от Императорът
      Какво очакваш от привилигированите - там печалбата си е постоянна (в абсолютна стойност) и затова не е оправдано при тая ниска ликвидност да се качва цената им и съответно да се намалява относителната печалба.

Доколкото изчетох отчетите дивидентът при привилигированите е постоянен и не е предвидено да се увеличава...

Ръстът в печалбата е добре единствено за обикновените акции, поне логиката е такава
      А ако има сплит на превилигированите акции и дивидента остане същият?
      Тогава какво?
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Коментар

• Продаващите до момента са основно двама - Фондовете на Бенчмарк и на Статус, те взеха при ИПО-то и се освобождават от тях, инъче ликвидност липсва, никой не продава. Засега.
          Причините всеки си ги може да си ги измисля, тълкува, омаловажава или преувеличава. Затова сме тук, да имаме различни мнения и доходности.

Коментар

• Ниската ликвидност може да има много причини. Може напримерно да капиталът да е малък, а свободните акции - още по-малко, а и никой да не иска да продава - напримерно такъв е случаят с Медика. Това не прави дружеството по-слабо.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Само вижте скоростта, с която се разраства и с която се увеличават печалбите.
              Да не говорим, че само гарантираният дивидент покрива настоящата цена. Явно вирусов вярва, че само "гиганти" като Кремиковци (примерно) заслужават внимание.

Заложни къщи малко мръсен бизнес, но той, докато има хъхрещи, готови да заложат и чавето си срещу сухо за бутилка шльокавица, ще процъфтява. Обърнете внимание, че заложни къщи има най-вече там, дето има концентрация на кафяви получовеци. И след като ги хрантутим с данъците и осигуровките си, доволен съм, че и кяря нещо от кретинизмът и мързелът им.
              i az ne obicham da vlgam vuv "giganti" poradi prostata pri4ina 4e pri tqh 10-20 % 6te mi e pecalbata za tova az zalagam na malkite drujestva koi-to te purva 6te se ka4vat po stulbi4kata na "gigantite". sofcom sus-to e malka i za tova e intaresno , no niskata likvitnost ako ima takava ... ( e golqm minus), a i ne vijdam bude6te v zalojnite ku6ti predi 6-7 godini bi bilo interesno , ama sega ne e . tova e moi-to mnenie.

Коментар

• В Заложната къща се промъкна мургав и брадясал, дрипав индивид, с глупави и същевременно нагли кривогледи очички. Той влачеше зад себе си за яката нервно дърпащо се окъсано циганче с вързани ръце и запушена уста, въртящо ококорените си очета. Со стронната двойка в тясното и изпъленно с чужди вещи пространство нахлу благовонният аромат на кирливи до краставост тела, лук и евтина ракия-менте. Гледката бе толкова идиотска и неприятна, че дремещият в креслото си дебеловратко от изненада изтърва на подът масивният пръстен, с който си играеше.
                - Чий го дириш тука, бе, сине Гойков?
                - Водим чавето, господине - изхъхри натрапникът - че ми требат 200 лева сухо... брадчедо дошъл со родата от село, па да го водимо по Софията, да черпим, господине-е-е... та водим чавето да го заложим при тебе - подир два-три деня, булката като напечели, ша додем да го откупим...
                - Бе я се махай с това цигане бе, манго - успя да изкара измежду дебелите си и сковани от озадачение челюсти труженикът на частният бизнес, шарейки междувременно с кебапчеподобните си пръсти по подът, в търсене на изтърваният пръстен - какво да го правя тука, а? Пък и да го взема, де ще те знам ще дойдеш ли да го прибереш? Вие изчадията си по кофите ги захвърляте... аре, махай се, стига си ми хъхрил и смърдял тука !!! Земай си чавето и се разкарвай, баси вонливият скункс...
                - Хъъръх... ба как нема си земем чавенцето, бе, госпходине, че то ми е скъпо... ти го не знайш какво е оправно то, какво умее... като го пуснем по улицата без пари се не връща у катуна... знайш как врънка за двайсе стотинки...
                - А що си го вързал така бе, говедо садистично?
                - Как що бе, господине, ти верно го не знайш мойто чаве кво сръчно... ми нали ако е отвързано ша въ очеши тука сичку кът стой тъ гледай, ба-а-а... - разгорещи се получовекът, като от възбуда съвсем удари през просото на и без това доста бедните си Български речник и граматика - кво кериз така? `скаш да го отвържем, па ти затвори очи за две минути не, ми за две секунди, `скаш ли да видим кво ча стане? Тука злата, жисиеми, сахатници - ша ги търсиш, ма нема да видиш - ни чаве ша видиш... Аре кажи ша даваш ли двесто лева, ко не, да одим при коркуренциата ти... или чавето да отвържем, а?
                Тук вече якият момък с ланците ни ездържа, изстреля се от креслото и с рязка атака зарита и чернокракият, и сръчното му чаве. Без да обръща внимание на вече съвсем нечленоразделното, но определено гневно и протестиращо хъхрене, той ги гони с шутове известно разстояние по улицата, дълго псува след тях в спускащият се нежновиолетов вечерен сумрак на отиващият си ранен есенен ден, а после се върна в заложната си къща и започна да гони задушливата смрад, размахвайки ядно спортен ежедневник, без да спира да ругае кафявата раса.

Коментар

• Имам предвид всички - привелигированите най-много разбира се да.

ВНМ - това е проблем - бамките май вече отпускат потребителски кредити на крастави кафяви получовеци, на които разумен човек не би дал и стинка назаем... и много от тях не ги и връщат. Това трябва да се прекрати. Не може така да се раздават безотговорно кредити на всеки, че ще ни се изпосринат бамките.

Коментар

Това е последната може би бая подценена акция... ще си допълня още, веднага щом мога.
                    За обикновените акции или за привилигированите имаш предвид?

Коментар

• Jet Файнанс също имаха бизнес модел, който не бе разбиран от всички но проработи. Който е чел проспектите при ИПО-то на СОФКОМ, знае че там си има изисквания за не-банковите финансови институции и те са длъжни да ги спазват.
                      Това с пребиванията и изнудванията е съществувало винаги и не съм много сигурен, че банковите институции не прибягват към сходно убеждаващи методи при необходимост. просто скалата и изпълнителите са различни. Примери няма да давам, все пак е публичен форум, следи се, а и както държа още сега да заявя не говоря за БГ, а за страните на Запад, където няма корупция и мафия.

Коментар

• Лихварството си ми е стара тръпка това с чаветата не е много точно дават се пари и на фирми като 20% мес си е добра сума .Допреди 4г някъде това си беше адски печелившо но от момента в който банките взеха да отпускат по лесни кредити не .Местните лихвари няма така лесно да се дадат .Някой ако си мисли че се печели нещо от Драган който си заложил телевизора или пръстенчето се лъже по заложните къщи дребните неща са 99% крадени и никой не си ги потърсва .Добрата печалба идва от заложени апартаменти ,автомобили ,машини,земи клиенти са на най добрият местен адвокат който при проблем веднага дотърчава защото често единствения начин да накараш някого да си плати е като го пребиеш идват роднини познати стават големи мелета .По принцип няма издигнал се човек който да не е корумпиран но ако не се намери правилният подход и се захване с тези заложни къщи не ги виждам .Затова моето мнение тук си е да се рискува малка сума придварително отписана .Трябва да си много наивен да си мислиш че се осчетоводява всичко точно.
                        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• На запад също има компании с сходен бизнес и те са потенциалните
                          купувачи на един готов структуриран бизнес, който познава месния пазар най-добре, така че е добре това разширяване. А само слуха за сделка е достатъчен да взриви цената по тази позиция, разбира се времето е фактор.
                          Всеки ход е грешен!

Коментар

• Само вижте скоростта, с която се разраства и с която се увеличават печалбите.
                            Да не говорим, че само гарантираният дивидент покрива настоящата цена. Явно вирусов вярва, че само "гиганти" като Кремиковци (примерно) заслужават внимание.

Заложни къщи малко мръсен бизнес, но той, докато има хъхрещи, готови да заложат и чавето си срещу сухо за бутилка шльокавица, ще процъфтява. Обърнете внимание, че заложни къщи има най-вече там, дето има концентрация на кафяви получовеци. И след като ги хрантутим с данъците и осигуровките си, доволен съм, че и кяря нещо от кретинизмът и мързелът им.

Коментар

• ,но съм напълно съгласен че акцията е подценена

Коментар

• Аз бях тука доста време но общо взето голяма скука. За последните няколко месеца бяха отворили няколко заложни къщи и мисля че бяха взели един апартамент под наем някаде на бул. Ботев. Дано да се раздвижат нещата, незнам. За мен този тип "квартален" бизнес не представлява интерес.

Коментар

Working...
                                X