If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Другото е, че дерат кожите не толкова на нормалните хора, а на хъхряците, които са готови и чавето си да заложат за шише ракия - това в някаква степен ми носи удовлетворение. След като тия същества плюскат от моите пари, от моите данъци, аз пък отидох на море тая година благодарение на тях... ;-)
Колко бели хора са окрали мангалите-крадци, за да го заложат, лихварите да го приберат и да ти пробутат малка част, като дивидент за да лапнеш въдицата и да идеш на море?
Не стопляш ли, че рекламираш "организирането" на "дейността" на мангала?
Това веднага ме прави подозрителен. Вярно е бизнеса им е доходен и древен - да свалят по три кожи от нещастните си клиенти или жертви, въпрос на терминология.
Тука трябва да се калкулира и един сериозен риск - да се ограничи, да се забрани лихварството в сегашната си супер доходна за лихварите форма от държавата, Брюксел и пр.
Това е нещо като форсмажор и лихварите веднага ще се измъкнат, а набуталите се щаранчета ще отидат при другите им жертви-клиенти.
Не е препоръка, а констатация.
А,ти отказваш ли да купиш и свалиш по три кожи от нещастните закъсали за мангизи или "жертви",когато продават акциите си почти без пари.Прав си;"въпрос на терминология",но и на много други.....категории.
А лихварството е анатемосано в библията .На мен ми е все през.....какво казва библията
и тези ,които поради некадърност се чудят как да разпродадат останалото от баба и дядо. Проблемът е само в това,че се залагат(продават)крадени вещи.
А "органите" спят!
Коментар
Bobi75
Първоначално изпратено от ЛЕКС
Много ги хвалите тези лихвари!
Това веднага ме прави подозрителен. Вярно е бизнеса им е доходен и древен - да свалят по три кожи от нещастните си клиенти или жертви, въпрос на терминология.
Тука трябва да се калкулира и един сериозен риск - да се ограничи, да се забрани лихварството в сегашната си супер доходна за лихварите форма от държавата, Брюксел и пр.
Това е нещо като форсмажор и лихварите веднага ще се измъкнат, а набуталите се щаранчета ще отидат при другите им жертви-клиенти.
Не е препоръка, а констатация.
хе хе, някой трябва да им помогне на тез момчета да си отработят кармата!!! И работата на заложните къщи си е съвсем нормална
Лексов - те са подготвени, мисля, дори за такъв вариант. Знаеш ли, за мен, какво е общото между София Комерс и Макдонълдс? За тях лихварството и съответно гадните сандвичи са само параван - истинският им бизнес е недвижимите имоти.
Алекс - ами те на непривилегированите акции раздадоха по-голям дивидент тая година - по кинт на бройка.
Другото е, че дерат кожите не толкова на нормалните хора, а на хъхряците, които са готови и чавето си да заложат за шише ракия - това в някаква степен ми носи удовлетворение. След като тия същества плюскат от моите пари, от моите данъци, аз пък отидох на море тая година благодарение на тях... ;-)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ако за теб съотношение цена/ГАРАНТИРАН дивидент = 5.33 НЕ Е атрактивно, ТИ обясни защо...
Атрактивно е и тъкмо такива акции търся и купувам. В тази обаче имам едно съмнение. Дават 0.75 ст. емисионна май дойде 5.80 лв. След няколко години всички акции се обръщат в обикновенни. Тогава този сладък дивидент ще се запази ли? Ако се запази тази акция е много добра. Ако не се запази става така щото през дивидента се избива акцията за няколко години. След това ако няма дивидент се оказва една голяма набутка понеже за тези години е имало сигурен лихвен % който е изпуснат. Още по ясно казано...сам ли си плащам дивидента ?
Ако за теб съотношение цена/ГАРАНТИРАН дивидент = 5.33 НЕ Е атрактивно, ТИ обясни защо... А като се има предвид, че гаринтираният дивидент до 15 година е 6 кинта, а цена на акция - курс продава - 4 кинта, то просто нямам думи...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар