If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А има още една седмица до последнтата дата с дивидент...
Прибраха акцийките на спекулантчета и сега ще останат без дивидент. Те си въобразиха, че ще си правят номерцата като при табаците. Да ама не. Очаквай да им видиш офертите за купува с някоя стинка под 7 лв, след някой ден, като вдянат, че са се изгърбили ))))
Не е препоръка
естеството на биснеса е такова, че няма смисъл от инвестиции в офиси и сгради. Виж в какви 'тараби' са масово обектите. Ако тръгнат да ги купуват това са вързани луди пари, които за година могат да се дублират от оперативна дейност. Понеже на практика не се инвестира в лъскави ремонти и екстри заложната къща е максимално мобила - пример в люлин ти вдигат наема..писва ти ..местиш се през 20 метра в друга тараба и си готов. Ако тръгнеш да купуваш тарабата ти искат 200К евраци...няма сми.
Една от теориите защо евреите са толкова навътре във финансите е, че са се занимавали с лихварство, защото са били гонени и е трябвало да са максимално мобилни, а не обременени с имоти.
поздрави и успех
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Е, ного ясно, че ще питам - все пак това е логически въпрос, но всъщност той бе защо не се ЗАКУПУВАТ част от настоящите обекти.
Но получих отговор (и мисля с основание), че на пазарът има ного сериозно мутрозапушване и повечето собственици на имоти искат майка си и баща си, когато кандидат-купувачът е сериозна компания с финансови възможности... но и че подобен вариант често се разглежда при тези обекти, които са се доказали и утвърдили.
А за РАЗКРИВАНЕТО на нови обекти, това се прави непрестанно - поне по един месечно.
И ти - акционер ли? Ми вярно - що не пъкна?
Отскоро има нова заложна къща на Христо Ботев до 5-те кьошета и доста лъскава изглежда... , дано и оборотите са прилични. Яд ме е че не дойдох на събранието, но посрещах първоюлското слънце на морето.
Пък и без това щях да гласувам "за" на всички точки.
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Е, ного ясно, че ще питам - все пак това е логически въпрос, но всъщност той бе защо не се ЗАКУПУВАТ част от настоящите обекти.
Но получих отговор (и мисля с основание), че на пазарът има ного сериозно мутрозапушване и повечето собственици на имоти искат майка си и баща си, когато кандидат-купувачът е сериозна компания с финансови възможности... но и че подобен вариант често се разглежда при тези обекти, които са се доказали и утвърдили.
А за РАЗКРИВАНЕТО на нови обекти, това се прави непрестанно - поне по един месечно.
И ти - акционер ли? Ми вярно - що не пъкна?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Останалата част от печалбата за 2010 година бе отнесена към „Неразпределена печалба“. На въпрос на акционера Д.Неков защо сумата, която се отнася към „Неразпределена печалба“ не се използва за разкриването на нови обекти, директорът връзки с инвеститорите пояснява, че „дейността по търсенето на нови обекти никога не е приключвала и огледи се правят, но моментът е труден за покупка“
Аз лично изтеглих решенията на ОСА от фирмения сайт и там си го пише черно на бяло, че дивидента по обикнвенните е 1 лев, а в уведомлението пише, че ще бъде изплатен на 2 части по 50 стотинки...
Кликам върху съобщенията, чета и не става ясно, кой е по привилегированите и кой е по обикновените.
Отварям файлът "Условие и ред за изплащане на дивидентите" към съобщението с дивидент от 0,75 лв. и виждам, че това е по привилегированите.
Сещам, се че предложението за обикновените беше 1 лв.
Не мога да повярвам, че е паднал на 0,5 лв. и отварям файла "Условие и ред за изплащане на дивидентите" към съобщението за 0,5 лв. дивидент.
Започвам да чета и виждам следното цитирам "Дивидент на акционерите, притежаващи обикновени акции. Дивидентът е в размер на 0,50 лева за една обикновена акция (общото събрание е гласувало общият ......" За мен това препотвърждава съобщението и нататък не чета.
След сигнала под статаията прегледах и виждам, че в този файл на 6 места се споменава 0,5 лв., на едно място "вторите" и на две места 1 лв..........
Никога не съм виждал разделяне на уведомление за дивидент в две съобщения, за по 0,5 лв., вместо едно за 1 лв.
Например Софарма трейдинг или Каолин да пуснат по 3 съобщения, всяко за по 5 стотинки, общо по 15 стотинки дивидент за 2010 г.
Също така бланката е "уведомление за дивидент", а не уведомление за части от дивиденти.
По тази логика можеше Софарма АД днес да пусне 8 съобщения за 7 дивидента по 1 ст. и последния по 1,5 ст.
Или да има 5 финансови отчета към 31 март 2011 г., всеки с по 2 млн. лв. печалба, общо 10 млн. лв. печалба. Във всяко ще пише, че общата печалба е 2 млн. лв., а в прикачен файл ще пише 10 млн. лв.
Или Монбат да обяви изкупените през юни 2011 г. собствени акции, не в едно съобщение, а в 3. И то ако са изкупени 9 000 акции, във всяко ще пише, че общият размер е 3 000 акции.
Днешният случай на оповестяване е уникален.
Очаквам скоро Гърция да обяви дълга си на 5 части по 20 млрд. евро., като разбира се във всяко ще пише "общият ни дълг е 20 млрд. евро". Някъде в прикачените файлове ще пише, че той е 100 млрд.евро, а 20 млн. евро е например третата част от него.
Впечатлен съм.
цитирам:
гласуван дивидент за 2010 г. в общ размер на 1000000 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.50 лв.
Как от думата ОБЩ и от думата 0,5 лв. човек може да извлече, че това е ЧАСТ от дивидент в размер на 1 лв.
Тоест аз вярвам на това което пише, а не продължавам да чета, докато не се убедя, че никъде пише нещо различно.
Хубаво е да започнеш да го правиш.
Извинявай, но статута ти не предполага, че ако не го правиш си е твоя работа!
Като цяло, не те бива да признаеш грешка на член от екипа и да я поправите, а грешките спрямо уникалните Ви попадения са много малко, все пак!
Поздрави!
ПС горното е принципно мнение. Така или иначе няма никакво отражение за пазара случката, а и не се присъединявам към щастливите да видят че и други недоглеждат.
Да уточня и защо не може в съобщението да пише нещо, а в прикачените файлове друго.
А именно защото според:
ЗАКОН срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти
Разкриване на информация от емитентите
Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Емитентът на финансови инструменти,
които са допуснати до търговия на регулиран пазар, или за които емитентът е поискал допускане до търговия на такъв пазар, е длъжен да разкрива публично по реда на чл. 100т от Закона за публичното предлагане на ценни книжа вътрешната информация,
която пряко се отнася до него.
(2) Информацията по ал. 1 не може да съдържа неверни, подвеждащи или
непълни данни.
Тоест аз вярвам на това което пише, а не продължавам да чета, докато не се убедя, че никъде пише нещо различно.
Коментар