If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
п.с. подозирам и цялото това нещо да не е истина, тъй като не си спомням, тези да са обявявали, че ще изнасят информация във фейсбук. Ако са го направили, това не е ли нарушение на закона?
Информацията не е от Фейсбук, а от сайта им. Ти виждаш "share on Facebook", което е доста различно
Поради големия интерес на някои от акционерите, които не успяха да присъстват на ИОС, СД реши да отговори формално на техните въпроси.
Отговори на въпросите на акционерите, които не успяха да присъставт на ИОС:
1. Какво ще правят с обратно изкупените акции?
Очаква се към края на календарната година те да бъдат продадени, което ще засили ликвидността и стабилността на акцията.
2. Конкретика, относно бъдещатата емисия.
За сега се предвижда да бъдат пуснати 1 милион привилигировани акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност от 5 лв., емисията ще бъде за 5 години с 12 % годишна доходност, все още не е решено дали ще имат право на глас
3. Как смятат да организират бъдещи обратни изкупувания и търгови предложения?
На този етап дружеството не предвижда организация на търгови предложения. Най-много да се осъществи вече гласуваното обратно изкупуване до 3%.
4. Какъв прозцент има към момента ДСК Родина?
Под 5 %, до колкото ни е известно ДСК Родина няма желание да инвестира на българския пазар, водени са разговори с ПФ за новата емисия. Този тип информация е поверителна.
5. Какво предстои на дружеството?
Дружеството възнамерява, да проведе редовното годишно ОС, в най-кратки срокове, на което да приеме одитирания ГФО, да изплати последния дивидент на привилигированите акции, след което те автоматично ще бъдат превърнати в обикновени. Право на дивидент от привилигированите акции ще имат акционерите, придобили ги 14 дни след годишното общо събрание на акционерите. След това, ще се входира проспект за новата емисия привилигировани акции.
Share on Facebook
По т.2
Преди - 5лв срещу дивидент за 10г по 0.75лв
Сега - 5лв срещу дивидент за 5г по 0.60лв
Отговора на първия въпрос е маниашки - един вид ще разпродадем акциите, цената ще падне, но пък за сметка на това ще има повече акции в пазара
п.с. подозирам и цялото това нещо да не е истина, тъй като не си спомням, тези да са обявявали, че ще изнасят информация във фейсбук. Ако са го направили, това не е ли нарушение на закона?
Поради големия интерес на някои от акционерите, които не успяха да присъстват на ИОС, СД реши да отговори формално на техните въпроси.
Отговори на въпросите на акционерите, които не успяха да присъставт на ИОС:
1. Какво ще правят с обратно изкупените акции?
Очаква се към края на календарната година те да бъдат продадени, което ще засили ликвидността и стабилността на акцията.
2. Конкретика, относно бъдещатата емисия.
За сега се предвижда да бъдат пуснати 1 милион привилигировани акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност от 5 лв., емисията ще бъде за 5 години с 12 % годишна доходност, все още не е решено дали ще имат право на глас
3. Как смятат да организират бъдещи обратни изкупувания и търгови предложения?
На този етап дружеството не предвижда организация на търгови предложения. Най-много да се осъществи вече гласуваното обратно изкупуване до 3%.
4. Какъв прозцент има към момента ДСК Родина?
Под 5 %, до колкото ни е известно ДСК Родина няма желание да инвестира на българския пазар, водени са разговори с ПФ за новата емисия. Този тип информация е поверителна.
5. Какво предстои на дружеството?
Дружеството възнамерява, да проведе редовното годишно ОС, в най-кратки срокове, на което да приеме одитирания ГФО, да изплати последния дивидент на привилигированите акции, след което те автоматично ще бъдат превърнати в обикновени. Право на дивидент от привилигированите акции ще имат акционерите, придобили ги 14 дни след годишното общо събрание на акционерите. След това, ще се входира проспект за новата емисия привилигировани акции.
няма как да се гласува догодина т.к. догодина вече няма да ги има тези акции.
след изплащане на последния дивидент акциите стават обикновени.
Гласуванията на дивидент се правят за изминал период, в който акциите са съществували.
Примерно 6c4p също няма да ги има през 2017, но догодина на ОСА ще бъдат гласувани последните стотинки дивидент за тези, които са притежавали привилегировани акции на Химимпорт през 2016-а в законово установените срокове около конвертирането.
Няма пречка да бъде гласуван дивидент, но в долния си пост имах предвид гласуване на дивидент по всички видове, ако реши ръководството.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Точно така, според проспекта последният десети дивидент, за 2015 г., е 0.75 лв. Той е за цялата 2015 г. и е пълен. За 2016 г. няма гарантиран дивидент, но няма пречка догодина на събранието да се гласува.
няма как да се гласува догодина т.к. догодина вече няма да ги има тези акции.
след изплащане на последния дивидент акциите стават обикновени.
Няма съмнение, че дивидентът за 2015 г., платим през 2016 е 0,75 лв, освен ако не решат да си нарушат проспекта. Мисълта ми беше за периода от началото на 2016 г. до конверсията, където за половин година няма компенсация, но така е и написано в проспекта.
Точно така, според проспекта последният десети дивидент, за 2015 г., е 0.75 лв. Той е за цялата 2015 г. и е пълен. За 2016 г. няма гарантиран дивидент, но няма пречка догодина на събранието да се гласува.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Той Мариян може би имаше предвид, че дивидента за 2015 /тоест последният и платим тази година/ ще е 35 ст., а не за 2016 г. Ако е така, и аз мисля че бърка, но ще видим.
Няма съмнение, че дивидентът за 2015 г., платим през 2016 е 0,75 лв, освен ако не решат да си нарушат проспекта. Мисълта ми беше за периода от началото на 2016 г. до конверсията, където за половин година няма компенсация, но така е и написано в проспекта.
Сега пак четох проспекта за привилегиите от 2006 г. и там ясно си пише че дивидента за 2015 е 0,75. лв. Иначе щеше да е хубаво (за прив. акционерите) да има дивидент от 0,35 лв за 2016 г., защото това си е половин година, за която не се плаща по никакъв начин.
Той Мариян може би имаше предвид, че дивидента за 2015 /тоест последният и платим тази година/ ще е 35 ст., а не за 2016 г. Ако е така, и аз мисля че бърка, но ще видим.
Сега пак четох проспекта за привилегиите от 2006 г. и там ясно си пише че дивидента за 2015 е 0,75. лв. Иначе щеше да е хубаво (за прив. акционерите) да има дивидент от 0,35 лв за 2016 г., защото това си е половин година, за която не се плаща по никакъв начин.
Колеги с личните нападки спамите темата ! Дайте малко по спокойно и нормално ! Имам въпрос към присъствалите на сборището дали коментирахте с ръководството врътката с акциите на Артанес майнинг груп ?
Целта е била да изкарат 1% лихва на 500к лв за 18 дни. Разходите по репо сделката са за сметка на другата страна.
Колеги с личните нападки спамите темата ! Дайте малко по спокойно и нормално ! Имам въпрос към присъствалите на сборището дали коментирахте с ръководството врътката с акциите на Артанес майнинг груп ?
Ето колко си Трол- за миналата година дивидента ще се разпределя през тази година..Мисли малко преди да пишеш..Ти сам писа за 5 години 2 дивидента..Както виждаш и други ти го обесняват..И спри да тролиш с лични нападки..Значи не си следил, ама даваш акъл кой какво и къде да пише..
Коментар