If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Zdraveite,4esto sledq va6iq forum i re6ih i az da se vklu4a za6toto i az sym zainteresovan ot byde6teto na himko.iskam da popitam imate li nqkakva nova informaciq?i za6to otnovo e vyrnato v okr.syd deloto?
Благодаря за поздравленията, колега Caessar! На теб пожелавам много здраве и успехи през Новата Година и най-вече да те споходи голямо щастие с Химко! Що се отнася до правната помощ - ще я получиш след Ивановден, щото на домашния компютър нямам инсталиран АПИС, а до 8 януари в съм в отпуск. А сега да се връщам да си нагледам капамата - трябва да е готова малко преди полунощ! Наздраве!
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Колеги - относно казуса "Химко"- какво да ви кажа - стана едно мазало...но това се предвиждаше - нали знаете как си заличават следите някои животинки...
А сега сериозно - по въпроса с жалбата на "колегата" Б(и)еренбаум - не съм очаквал ВКС да реши по друг начин делото - потвърждение на решението на ВрОС би означавало автоматично започване на осребряване на имуществото,а това не устройва ни най-малко "Някои хора",(не)пасящи овце,които искат да откраднат Химко просто така.Тънкият момент тук е в мотивите на ВКС - някой може ли да ги пейстне - тъй като новото разглеждане би следвало да започне от порочният момент в старото решение,изнамерен за такъв от ВКС.
За мен - както ви казах преди много време - е много по-интересно развитието с новооткритото вземане за 165 000 000 долара от Нигерия - според мен тогава ИД на Химко АД внесе молба за отмяна на решението на ВрОС за откриване на процедура по несъстоятелност срещу Химко АД,по силата на чл.231"а" от ГПК - да не би да съм се заблудил?Колега netware5,ти ще ме коригираш ли в случая,ако греша?Разчитам на теб за коректив в правната материя и мисля,че няма да ме подведеш.Използвам случая и да те поздравя лично с Коледните и Новогодишни празници,и да ти пожелая много щастливи моменти с твоите жени вкъщи,със Сааб-а и с готварските уреди!
Решение № 844/19,12.2006 на ВКС "Вр.окр. съд вместо да направи преценка,дали са налице посочените в чл.705 ал.1 от ТЗ изисквания за утвърждаване на плана, той отново, в противоречие с диспозитивното начало в гражданския процес, се е произнесъл по въпрос, с което не е сезиран. Решението като недопустимо ще следва да бъде обезсилено, а делото върнато на същият съд за постановяване на решение по чл.705 ал.2 от ТЗ... "
можеш ли да кажеш дали го няма някъде постнат оздравителният план на Ново химко.
За пълния текст не знам. Но съществени извадки, мисля че има назад в темата. Съжалявам, че ги няма тук баш феновете на Химко - те биха могли да ти бъдат по-полезни. Сигурно са запразнили вече
и как ще бъдат 'оздравени' кредиторските джобове ,ако не бъде оздравено самото дружество? аз си имам към 200-300 млн еи така и викам да ги дам на кредиторите пак да си имам активите после,да го правя да работи.
И то да не се прехвърлят току така активи, те тез кредори да не спят.
Ами след като са приели плана на Ново Химко (между другото планът е изготвен от Ново Химко , но е внесен от синдиците), значи не спят кредиторите. Направили са си сметката и са решили, че си заслужава вместо да се занимават да продават на парче и на търг железарията и земята под нея! Така че, оздравяването на дружеството Химко АД въобще не е задължително, за да "оздравеят" джобовете на кредиторите. Заводът Химко - да, но Химко АД - не. При това в ТЗ изрично пише, че оздравителния план може да включва и прехвърляне на собствеността на цялото предприятие или части от него. Тая тема е дъвкана достатъчно, прочетете малко назад преди да философствате. Има и достатъчно цитати от ТЗ и оздравителния план.
Не коментирам качествата на самия оздравителен план и доколко той е изгоден на кредиторите. Важното е, че те са го приели. Не притежавам акции от Химко и не съм кредитор
Коментар