IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химко АД (4CK / HIMKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А разликата между тези торове и този на ХИМКО знаеш ли я?

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
      Информаторе, кажи какви торове произвеждат НЕОХИМ и АГРОПОЛИХИМ?

" НЕОХИМ"
      - амониев нитрат
      - натриев нитрат
      Това са торовете - но те произвеждат и важни компоненти за:
      - хранително-вкусовата промишленност
      - медицината
      - мебелната промишленност
      - производството на ПВС
      Предлагат на пазара доста технически газове

"АГРОПОЛИХИМ"
      -течен комплексен листен тор ФАСТ +
      -стабилизирана амониева селитра
      - течен азотен тор УАН
      - троен супер фосфат
      - натриев три полифосфат НТФ
      - дикалциев фосфат ДКФ

Коментар

• Информаторе, кажи какви торове произвеждат НЕОХИМ и АГРОПОЛИХИМ?

Коментар

• Първоначално изпратено от lazar
          the mag,необорим си ,само в една точка мисля ,че бъркаш.Делото до месец приключва.Повече разтакаване,обжалване,връщане е технологично невъзможно.Решението този път мисля ,че ще е окончатено,спорните въпроси изяснени ,последното изречение от
          решението на върховния съд ще бъде"РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ"
          Що слушаш Р. Кос .........................................?

Коментар

Импе,Амиго,малограмотен съм на тема растениевъдство,но за обща култура знам,че торовете биват азотни,фосфорни(фосфати),калиеви
            и разни смеси от тези три вида(NPK-азот,фосфор,калии).Житото,царевицата ,слънчогледът искат АЗОТНИ
            торове(карбамида е най-концентриран-46% азот),лозята приемат добре есенно подхранване със суперфосфат и калиеви торове, и пролетно- с АЗОТНИ. Без азотно наторяване модерно земеделие е невъзможно.Не искам да те засегна,но моля не изказвай мисли от рода,че "в модерните страни хората ограничават пиенето на вода,понеже пият бира и лимонада"
            Добро утро Наборе !
            Ходили да купиш китка за жената?
            Ти си непоправим оптимист - това е комплимент!
            Ако допуснем,че "Химко" тръгне - как мислиш за колко време може да си върне загубените пазари?
            Регионалните пазари отдавна са заети от продукцията на "Неохим" и "Агрополихим"!
            Тези заводи непрекъснато обновяват продукцията си .
            Създават и предлагат нови и нови продукти.
            Лошото в случая с " Химко " е ,че хората които съсипаха завода и търговската му репутация отново искат да се върнат но вече под името "Ново Химко "!
            Знаеш ли при спирането на завода на колко търговци от Македония, Сърбия и Гърция им завлякоха парите и забравиха да им издължат продукцията.
            През 2001 година дружеството бе съдено от европейски съд занимаващ се с дъмпингова търговия на продукция от страни извън ЕU - бяха засекли наша продукция в Италия.
            Мисля че от тогава има персонална забрана за търговия в страни от ЕU.
            Търговска репутация най-трудно се връща!
            А по повод земеделието - колко ли производители ще имат достъп до тези субсидии?
            За дребните производители : те нямат пари и отдавна вече не торят или купуват от Румъния.

Коментар

• the mag,необорим си ,само в една точка мисля ,че бъркаш.Делото до месец приключва.Повече разтакаване,обжалване,връщане е технологично невъзможно.Решението този път мисля ,че ще е окончатено,спорните въпроси изяснени ,последното изречение от
              решението на върховния съд ще бъде"РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ"

Коментар

• Тъй като явно всеки разбира от Химко и футбол ще си позволя и аз да кажа 2 думи Не коментирам дали ще тръгне Химко- поради системата на обжалвания и контраобжалвания поне 6 месеца това няма да е ясно. Най-важното- тук си играем само БГ народ, няма хамериканци които да ни надуят цената купувайки всичко, нито пък да я сринат продавайки панически щото Дау е 300 пункта даун Иначе нещата са прости- спекулка както и до сега- на 0.15 търсене бол, на 0.40- продавачи бол. Е да, един ден може акциите нищо да не струват (може и лев да са но нека сме мрачни- все пак сме в корекция) ама като завъртиш 10 пъти по 20-30% мисля че можеш да си позволиш риска. А и е ясно че почти никой не играе с повече от 5-10% от портфейла. Така че с повечко разум и по-малко лакомия според мен пак ще има хубави дни за спекулантите
                Айде лека ви нощ!

Коментар

• Импе,Амиго,малограмотен съм на тема растениевъдство,но за обща култура знам,че торовете биват азотни,фосфорни(фосфати),калиеви
                  и разни смеси от тези три вида(NPK-азот,фосфор,калии).Житото,царевицата ,слънчогледът искат АЗОТНИ
                  торове(карбамида е най-концентриран-46% азот),лозята приемат добре есенно подхранване със суперфосфат и калиеви торове, и пролетно- с АЗОТНИ. Без азотно наторяване модерно земеделие е невъзможно.Не искам да те засегна,но моля не изказвай мисли от рода,че "в модерните страни хората ограничават пиенето на вода,понеже пият бира и лимонада"

Коментар

• О, няма нищо - весело да става....
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ще ме извиняваш за малката закачка, ама просто не се сдържах :-)

Коментар

• От какво се страхува Императорът - Розовото бъдеще на Химко!

снимка личен архив на Императорът - imperator.dir.bg

Коментар

Не се впрягай,Л-13,амигото-Императора го знае,че Химко май ще работи.Той просто май се забавлява с Химк-овцете,които си ръсят акцииките.Еее,и Химк-овце да са,някой трябва да ги стриже.
                          За няколко години няколко милиарда евро субсидии от ЕС за модерно земеделие-включително и за торене.Декарите земеделска земя в БГ май бяха над 6 000 000 декара.Модерно земеделие особено ориентирано към зърнопроизводство като нашето без торене не става.Вече сме в ЕС и вноса отвън вече е ограничен,дъмпига(украинския и руския)невъзможен и се плащат солени ЕС-мита.
                          Азотните торове веч се избягват във всички страни с нормално земеделие или поне се прилагат ограничено. Но това без значение - защото е икономически нецелесъобразно Развалината да заработи

като собственост на Химко АД, а вие всички сте като ето това -
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не се впрягай,Л-13,амигото-Императора го знае,че Химко май ще работи.Той просто май се забавлява с Химк-овците,които си ръсят акцииките.Еее,и Химк-овци да са,някой трябва да ги стриже и дои.
                            За няколко години няколко милиарда евро субсидии от ЕС за модерно земеделие-включително и за торене.Декарите земеделска земя в БГ май бяха над 6 000 000 декара.Модерно земеделие особено ориентирано към зърнопроизводство като нашето без торене не става.Вече сме в ЕС и вноса отвън вече е ограничен,дъмпига(украинския и руския)невъзможен и се плащат солени ЕС-мита.
                            Четиридесет и шест процента (46%) от състава на карбамида е азот.
                            Някой досеща ли се къде го има азота? Поляците и чехите казват на торовите си заводи "dusikarni"-азотарни.Ще стартира АЕЦ-Белене-
                            необходимост от газови смеси за заварки-аргон.коргон,течен кислород
                            ... Кое ли е логичното?

Коментар

• Импе, не се бъзикай пак с Химко-то!
                              Туй с некролога няма да го бъде!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Ще има - тип "Некролог".

много го ненавиждаш тоя пуст завод!

Коментар

Working...
                                X