А разликата между тези торове и този на ХИМКО знаеш ли я?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химко АД (4CK / HIMKO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kefalaИнформаторе, кажи какви торове произвеждат НЕОХИМ и АГРОПОЛИХИМ?
" НЕОХИМ"
- амониев нитрат
- натриев нитрат
Това са торовете - но те произвеждат и важни компоненти за:
- хранително-вкусовата промишленност
- медицината
- мебелната промишленност
- производството на ПВС
Предлагат на пазара доста технически газове
"АГРОПОЛИХИМ"
-течен комплексен листен тор ФАСТ +
-стабилизирана амониева селитра
- течен азотен тор УАН
- троен супер фосфат
- натриев три полифосфат НТФ
- дикалциев фосфат ДКФ
Коментар
-
Първоначално изпратено от lazarthe mag,необорим си ,само в една точка мисля ,че бъркаш.Делото до месец приключва.Повече разтакаване,обжалване,връщане е технологично невъзможно.Решението този път мисля ,че ще е окончатено,спорните въпроси изяснени ,последното изречение от
решението на върховния съд ще бъде"РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ"
Коментар
-
Първоначално изпратено от lazarИмпе,Амиго,малограмотен съм на тема растениевъдство,но за обща култура знам,че торовете биват азотни,фосфорни(фосфати),калиеви
и разни смеси от тези три вида(NPK-азот,фосфор,калии).Житото,царевицата ,слънчогледът искат АЗОТНИ
торове(карбамида е най-концентриран-46% азот),лозята приемат добре есенно подхранване със суперфосфат и калиеви торове, и пролетно- с АЗОТНИ. Без азотно наторяване модерно земеделие е невъзможно.Не искам да те засегна,но моля не изказвай мисли от рода,че "в модерните страни хората ограничават пиенето на вода,понеже пият бира и лимонада"
Ходили да купиш китка за жената?
Ти си непоправим оптимист - това е комплимент!
Ако допуснем,че "Химко" тръгне - как мислиш за колко време може да си върне загубените пазари?
Регионалните пазари отдавна са заети от продукцията на "Неохим" и "Агрополихим"!
Тези заводи непрекъснато обновяват продукцията си .
Създават и предлагат нови и нови продукти.
Лошото в случая с " Химко " е ,че хората които съсипаха завода и търговската му репутация отново искат да се върнат но вече под името "Ново Химко "!
Знаеш ли при спирането на завода на колко търговци от Македония, Сърбия и Гърция им завлякоха парите и забравиха да им издължат продукцията.
През 2001 година дружеството бе съдено от европейски съд занимаващ се с дъмпингова търговия на продукция от страни извън ЕU - бяха засекли наша продукция в Италия.
Мисля че от тогава има персонална забрана за търговия в страни от ЕU.
Търговска репутация най-трудно се връща!
А по повод земеделието - колко ли производители ще имат достъп до тези субсидии?
За дребните производители : те нямат пари и отдавна вече не торят или купуват от Румъния.
Коментар
-
the mag,необорим си ,само в една точка мисля ,че бъркаш.Делото до месец приключва.Повече разтакаване,обжалване,връщане е технологично невъзможно.Решението този път мисля ,че ще е окончатено,спорните въпроси изяснени ,последното изречение от
решението на върховния съд ще бъде"РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ"
Коментар
-
Тъй като явно всеки разбира от Химко и футбол ще си позволя и аз да кажа 2 думиНе коментирам дали ще тръгне Химко- поради системата на обжалвания и контраобжалвания поне 6 месеца това няма да е ясно. Най-важното- тук си играем само БГ народ, няма хамериканци които да ни надуят цената купувайки всичко, нито пък да я сринат продавайки панически щото Дау е 300 пункта даун
Иначе нещата са прости- спекулка както и до сега- на 0.15 търсене бол, на 0.40- продавачи бол. Е да, един ден може акциите нищо да не струват (може и лев да са но нека сме мрачни- все пак сме в корекция) ама като завъртиш 10 пъти по 20-30% мисля че можеш да си позволиш риска. А и е ясно че почти никой не играе с повече от 5-10% от портфейла. Така че с повечко разум и по-малко лакомия според мен пак ще има хубави дни за спекулантите
Айде лека ви нощ!
Коментар
-
Импе,Амиго,малограмотен съм на тема растениевъдство,но за обща култура знам,че торовете биват азотни,фосфорни(фосфати),калиеви
и разни смеси от тези три вида(NPK-азот,фосфор,калии).Житото,царевицата ,слънчогледът искат АЗОТНИ
торове(карбамида е най-концентриран-46% азот),лозята приемат добре есенно подхранване със суперфосфат и калиеви торове, и пролетно- с АЗОТНИ. Без азотно наторяване модерно земеделие е невъзможно.Не искам да те засегна,но моля не изказвай мисли от рода,че "в модерните страни хората ограничават пиенето на вода,понеже пият бира и лимонада"
Коментар
-
Първоначално изпратено от lazarНе се впрягай,Л-13,амигото-Императора го знае,че Химко май ще работи.Той просто май се забавлява с Химк-овцете,които си ръсят акцииките.Еее,и Химк-овце да са,някой трябва да ги стриже.
За няколко години няколко милиарда евро субсидии от ЕС за модерно земеделие-включително и за торене.Декарите земеделска земя в БГ май бяха над 6 000 000 декара.Модерно земеделие особено ориентирано към зърнопроизводство като нашето без торене не става.Вече сме в ЕС и вноса отвън вече е ограничен,дъмпига(украинския и руския)невъзможен и се плащат солени ЕС-мита.
като собственост на Химко АД, а вие всички сте като ето това -Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Не се впрягай,Л-13,амигото-Императора го знае,че Химко май ще работи.Той просто май се забавлява с Химк-овците,които си ръсят акцииките.Еее,и Химк-овци да са,някой трябва да ги стриже и дои.
За няколко години няколко милиарда евро субсидии от ЕС за модерно земеделие-включително и за торене.Декарите земеделска земя в БГ май бяха над 6 000 000 декара.Модерно земеделие особено ориентирано към зърнопроизводство като нашето без торене не става.Вече сме в ЕС и вноса отвън вече е ограничен,дъмпига(украинския и руския)невъзможен и се плащат солени ЕС-мита.
Четиридесет и шест процента (46%) от състава на карбамида е азот.
Някой досеща ли се къде го има азота? Поляците и чехите казват на торовите си заводи "dusikarni"-азотарни.Ще стартира АЕЦ-Белене-
необходимост от газови смеси за заварки-аргон.коргон,течен кислород
... Кое ли е логичното?
Коментар
Коментар