IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химко АД (4CK / HIMKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поздравления,колега!Ти произведе новина,както би казал Бареков.Тогава нищо не пречи до два-три месеца да се забръмчи.Дано приобщят по подобаващ начин и с уважение и г-н Ко-
    вачки,защото в него е ТЕЦ-а - ключа към ефтината еленергия и пара,
    а доколкото знам зад него стои и стабилна банка.Знаете ли коя?
    Май само името и доказва,че нещата ще се движат сериозно. ДАНО.

Коментар

• Драги Лулу ! Общият сбор на задълженията действително са редуцирани на 50% или по оздравителният план е в размер на около 85 млн.лв. със срок на издължаване от 18 год. с тригодишен гратисен период.В този случай разчетите на Лазар ще добият други измерения,ако приемем условно натоварване в размер на не-повече от 50 %

Коментар

• Лазаре, благодаря ти за изчерпателната информация и сметки относно вероятната печалба на Химко. С малки забележки по отношение на цените на някои основни материали съм съгласен с теб.А лично съм чувал от посветени в финансовите дела на Химко от преди години, че дългът от 160 мил.лв се плаща за около 3-4 години. и като знам кой твърди тези неща съм склонен да вярвам в твойте сметки.

Коментар

• ХИМКОФИЛИ ,ЧИСЛАТА МИ ГОВОРЯТ,ГОВОРЯТ..

lulu,на мплбата ти и твоята задача как би стоял Химко днес при следните УСЛОВНИ условия,ако продукцията му се продаваше само като стоков амоняк.(на 100 гр "Троянска" и "Шопска"салата).

ИЗХОДНИ ДАННИ:

- 90% натоварване
          - 1$=1.4823 лв
          - природен газ-цена 203 $ за 1000 м3
          - електроенергия 100 лв за мегават
          - заплати- 650 по 650 лв
          - 5% завишение на разходите за резервни части
          разчети при 510 000 т амоняк(800 000 т карбамид) средногодишно нормално натоварване.
          - осигурена нормална поддръжка и ремонти
          РАЗХОДИ НА ЧАС
          - 41 мегавата еленергия по 100 лв.........................................4100
          - 54 тона процесен и горивен газ по 301лв...........................16250
          - ФРЗ-650 заплати по 650 лвмесечно..................за 1 час......... 620
          -120 тона процесн и горивен въздух.................. от НЕГО..............
          .................................................. .................................................. ..
          РАЗХОДИ НА ЧАС(лв) .. 20970
          С тези суровини на входсе произвеждат на час 58.2 тона амоняк.
          ДНЕС,1 тон амоняк=330$=489 лева .
          ТОВАР 90% ще се произведе не 58.2 а 52.9 тона амоняк на час

52.9*489=25 868 лева приходи на час през амоняк
          20 970 разходи на час
          .................................................. .................................................. ....
          ПЕЧАЛБА НА ЧАС.....4 898 лева на час

Годината има 365*24........8760часа

УСЛОВНА ПЕЧАЛБА ЗА 1 година
          4898*8760=42 906 480 лева.
          Печалбата е условна,защото Химко е проктиран да произвежда от амоняка карбамид и излишъка от стоков амоняк е около 150 тона.През карбамид часовите приходи са 49 960 левана час,но не познавам часовите разходи.Там се включва още еленергия и пара.При всички положения показателите са по добри.

Химко произвеждаше и търгуваше още десетина артикула.

ЗАТОВА МАЖОРИТАРИТЕ НЕ ПРОДАВАТ .Водят съдебни спорове.
          Дай боже да се споразумеят и в скоро време да чуем ТЪТЕНА НА
          ПУСКА. Аз като работник-кредитор и акционер искам това да почне
          още утре.

Коментар

• Лазаре,жалко за провалената не по твоя вина среща.Всички се надявахме на нещо ново от нея, но явно твоят колега(пенсионер) е счел,че всички ние участници във форума, а навярно и ти самият сме твърде ниска топка за него,за да свежда до знанието ни задълбочените си умозаключения.Ала не се къхъри, ще възстановим разходите по биричката му в нашата си кръчма.Надяваме се ,че поне добре си си изкарал с другите си бивши колеги.

Коментар

• Информаторе,"колега Химко-пенсионер"!Ти не дойде на срещата в "Тракииската принцеса"(между другото не съм и очаквал ,че ще дойдеш) и аз трябваше да изпия за твое здраве и твоята бира.
              В 17.11 в заведението дойдоха трима твои приятели.Ако беше дошъл,щяхме да се преместим с тяхно разрешение на тяхната маса и щяхме да си изкараме супер.ЖАЛКО!

Коментар

• колега, и аз това пиша от доста време насам.
                Интересното предстои в най кратък срок. Тези срещи са знакови.

Коментар

• Колега,няма и капка ирония в думите ми.Смисъла,който съм вложил в тях е точно този,който се чете и нищо повече.
                  Ще ти бъда благодарен,ако наистина ни осветлиш с информация от кухнята,тъй като аз съм доста далеч от тези среди и до ден-днешен съм изпитвал огромни затруднения с намирането на вярна информация - поздрави!

Коментар

• Цезар, долавям известна доза ирония и закачка във въпроса ти. Ще се опитам да потвърдя информацията ми от т.н.бивш и настоящ работник. В най-скоро време ще станете свидетели на нещо, което се очаква отдавна.Дотогава дерзайте с акцийките си !

Коментар

• Какви са тези огромни обеми тук?
                      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• А какво друго твърди твоят близък/бивш и настоящ служител на Химко и Ново Химко/,колега Колега,по повод на нашите надежди и стремления завода отново да разтърси снага и да заработи на пълен капацитет,внасяйки милиони,че и милиарди долари в Майка България!
                        Дали нашата непреклонна вяра в светлото бъдеще и блестящи перспективи пред Химко е оправдана в действителност?

Коментар

• Моят близък/бивш и настоящ служител съответно в Химко и Ново Химко /прочел полемиката по повод взаимоотношенията между А.С. и В. Д.и твърди ,че въпросният /Дези/ Информатор вероятно е от кликата на тези ,които А.С. е разкарал в името на новоназначените млади специалисти, които са се вписали твърде успешно в работата им като водещи фигури. Вероятно е от тези като бившият производствен директор Ив. Вълев на който А.С. му е взимал на два пъти скалпа.

Коментар

• Информаторе, А.С. никога не е бил протеже на В.Д.
                            по скоро обратно, някъде далеч назад в годините тъкмо той даде в ръцете на "дебелите" Химко

Коментар

• Лазаре,Информаторе - наздраве с биричката на обяд,внимавайте да не прекалите...после чакаме новини относно вашия разговор и постигнатите в него съгласия относно ситуацията с Химко.

Коментар

• Колега Пенсионер от Химко,Информаторе! Не допускаш ли фундаментална грешка,сравнявайки Химко с Плама?ТЕ СА НЕСРАВНИМИ КАТО ОБЕМ,ТЕХНОЛОГИЯ И ДАДЕНОСТИ.
                                АРГУМЕНТИ:
                                На Плама след поизчерпването на околоплевенския нефт го купуваха от далечни пристанища и от Варна до Плевен транспорт с цистерни.Глупаво и неефективно,така се и отчете в МАКРОКОМЕН-
                                ТАРИТЕ И АНАЛИЗИТЕ.

На ХИМКО суровините са:

1. Сто и десет тона(110) въздух на час,въздух дал Господ.

2. Природен газ от Чиренското газахранилище ,най голямото може би в Европа с възможности за гъвкави схеми,както знаеш че се правеше,
                                купуваше се газ лятото в жегите на тънки цени,нагнетяваше се в газохранилището и се осигуряваше работата през зимата.
                                Спомняш ли си за нашенския селячески "лаф", че ХИМКО прави от
                                .ръдня и въздух карбамид и долари?

КАНЯ ТЕ ДНЕС В 17 часа на биричка в ТРАКЙИСКАТА ПРИНЦЕСА .
                                Черпя аз. Надявам се,че ще бъдеш достатъчно смел,смела,смело.

Коментар

Working...
                                X