IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Вълните" на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поне два-три източника имат тези талази напред-назад:
    1. Манипулацията на пазара от спретнати и оправни другарчета;
    2. Психологическото предразположение на тълпата към грейнали излъскани книжа, които може само хартийки да останат;
    3. Нормалното вълнообразно движение на цените, може би по завихрянията и увъртанията на Фибоначи. Некой математик може и графика да ни представи, ама тя ще е пост, а не пред, инак щеше да е милиардер.

Коментар

• Отн.: Ирационалността на финансовите пазари

Тази ирационалност идва от Съвременната механика на парите, и от представата, че най-великата 'борсова' търговия е високочестотната борсова търговия (high frequency trading) на базата на борсови спекулации, чейндж, суап, рок-енд-рол ... и манипулации до безкрайност - секс маст го он. Проблемът обаче е, че не може да излъжеш всички - все някъде от някого може да си намериш майстора ... и о тогаз майко юнашка, о либе мило хубаво.
      Финансовите пазари по замисъл са ирационални, но в BG се превръщат в шедьовър на ирационалността - и то защо? Защото нещата са прости, ясни и елементарни - ако направиш обективен електронен търг ще спечелиш и ти и светът около теб, обаче ако се правиш на отворен и интересен - губиш и ти и светът. Толкова е просто, ясно и елементарно.
      Защо например в BG организирането на търг на картини и на произведения на изкуството е мисията невъзможна - защото селскостопански деятели и различните фолк-певачици, които се представят за арт-фактори от седма звездна величина, със своята селяния, порстотия и безкрайна арогантност и селскостопански изпълнения заемат цялото арт пространство и е'ават майката на нещата превантивно и безпроблемно за десетилетия наред.
      Същото се отнася и до финансите - не може да надхитриш пазара, и не може да прецакаш всички ... особено ако тези всички имат някаква криптографска задна вратичка откъм операционната система и/или откъм криптографските комуникационни стандаррти за кибер-сигурност. Няма как да спечелиш битката срещу разработчиците - независимо дали става въпрос на финанси или за нещо друго.
      Last edited by бай Промо; 12.05.2015, 00:18.

Коментар

• SPLIT na HDPAT i cenata v nebesata

Коментар

• И аз подкрепям мнението, че иде ред на холдингите.

Коментар

• Първоначално изпратено от algo
            И аз мисля, че иде ред на холдингите.
            И на холдинигите ще им дойде реда, и на АДСИЦ-тата - също. Но едва ли ще е скоро.

Ще има доста по-апетитни хапки за спекулантите в следващите няколко месеца. А кеша откъде ще се осигури - от холдингите разбира се! И от АДСИЦ-тата!

Успех :-)

Коментар

• Мисля, че разни ИП почват да разиграват едни или други дружества. Не е особено трудно при ликвидността на БФБ. Пък и се пускат едва статии и става още по-лесно. Още повече, че по-големите си направиха фондове дето трябва да преоценяват начесто и имат интерес да показват високи доходности защото печелят основно от таксите върху активите, които управляват.

И аз мисля, че иде ред на холдингите.

Коментар

• ...имам предвид овче Бе-е-е, не козешко...
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Има вярно, Костюмаров. Просто и на борсата, както където и да е, властва стадната психология. Пълно е со "играчи", които обаче най-много мислят, ама не могат да разсъждават - те просто казват "бе-е-е-е" и се юрват там, където се тъпче цялото стадо.

Коментар

• Re: "Вълните" на БФБ

Първоначално изпратено от mojo
                    Прави ми впечатление, че има някаква стихийност на нашата любима борса. основната маса инвеститори се насочват към точно определен вид дружества в един и същи момент, което води до рязко покачване на цените, след което акциите на тези дружества спират да се търгуват за дълго време или се търгуват с нищожни обеми.
                    бяхме свидетели на вълната от адсици. разби се и потъна - причини много.
                    сега сме свидетели на вълната от предприятия в реалния сектор.
                    мисля, че вече се разбива - спряха да се търгуват дружества като ОДЕС, ХЕС, МЦХ,КДН - останаха съвсем малко подценени, но скоро и те ще спрат.
                    идва ред отново на холдингите, създадени по време на масовата приватизация, които коригираха доста и би следвало да изравнят
                    частично общия ръст..
                    така мисля аз.
                    И на мен ми прави впечатление същото нещо. Бих добавил, че сякаш дружествата се избират на ротационен принцип.

Коментар

• Ти им казваш вълни, а аз - ОВЧА РАБОТА.

Коментар

• I az sum na sustoto mnenie. Spored men kato stane qsno, che sme unetre (razbirai v EC) ste chakame jump koito da ni kompensira za dulgoto chakane, posle oste edin i oste edin i tn.

Коментар

• според мен акциите на АДСИЦ в момента се намират в корекция, каквато видяхме при другите дружества през пролетта на 2005.виждаме че цените на някои от тях паднаха под емисионната стойност от последните им увеличения на капитала.лично аз смятам ,че нивата за влизане са доста изгодни,но възможностите за растеж ще трябва да бъдат потвърдени от фундамента.

Коментар

• Какво чудно виждаш в това , финансовите пазари по същество са ирационални. Движат се от слухове , психологията на тълпата и много по-малко от фундаментални причини.....
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• "Вълните" на БФБ

Прави ми впечатление, че има някаква стихийност на нашата любима борса. основната маса инвеститори се насочват към точно определен вид дружества в един и същи момент, което води до рязко покачване на цените, след което акциите на тези дружества спират да се търгуват за дълго време или се търгуват с нищожни обеми.
                              бяхме свидетели на вълната от адсици. разби се и потъна - причини много.
                              сега сме свидетели на вълната от предприятия в реалния сектор.
                              мисля, че вече се разбива - спряха да се търгуват дружества като ОДЕС, ХЕС, МЦХ,КДН - останаха съвсем малко подценени, но скоро и те ще спрат.
                              идва ред отново на холдингите, създадени по време на масовата приватизация, които коригираха доста и би следвало да изравнят частично общия ръст.
                              така мисля аз.
                            Working...
                            X