IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидравлични елементи и системи АД (HES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

В момента нищо не правя, от ексдивидента ми обраха над 6х./бр. , а преди това купувах разбира се. Отчет Q1 не ми хареса, общо взето завоалират нещата и не само в групата. Предстоят трудни времена, а съблазни много!
    Ясно, благодаря !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

inta53 един два въпроса ако може ? Реинвестираш ли дивидента и каква ти е стратегията по принцип по отношение на получавания дивидент ? И още нещо, купува ли по време на спада Март- Април месец ? То не, че от тогава много сме възстановили, но все пак !

В момента нищо не правя, от ексдивидента ми обраха над 6х./бр. , а преди това купувах разбира се. Отчет Q1 не ми хареса, общо взето завоалират нещата и не само в групата. Предстоят трудни времена, а съблазни много!

Коментар

Уаау почти 8кила преведени!
        Учетесе бре,- така се прави, ден по рано за по сигорно и по двете позиции!
        inta53 един два въпроса ако може ? Реинвестираш ли дивидента и каква ти е стратегията по принцип по отношение на получавания дивидент ? И още нещо, купува ли по време на спада Март- Април месец ? То не, че от тогава много сме възстановили, но все пак !

Коментар

• Аз това правя.. Тегля кеша и чакам.. Всички ИП вдигнаха такси и комисиони..

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Явно не си с Елана. Там идват последни. А и от както увеличиха таксата за "попечителство" със 100% по-рано тази година, сериозно се замислям дали да не ги сменям. Ама с кой?
            Отделно сложиха такса и за платформата си за международна търговия. Аз засега няма да ги сменям, но решенеито ми е да тегля целия кеш които получавам като дивиденти.

Коментар

Уаау почти 8кила преведени!
              Явно не си с Елана. Там идват последни. А и от както увеличиха таксата за "попечителство" със 100% по-рано тази година, сериозно се замислям дали да не ги сменям. Ама с кой?

Коментар

• Уаау почти 8кила преведени!

Коментар

• Сега на 19,05 чакаме МЦХ..Елхим и Розата тази година май нямат..

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    първия ми дивидент е гласуван - чакам още !

Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол

Уведомление за паричен дивидент 14:36
                    Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол представи уведомление за паричен дивидент.
                    Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 14-05-2020 г. в Ямбол 8600. На ОСА е гласуван дивидент за 2019 г. в общ размер на 3820687.92 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.21 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.1995 (само за акционери физчески лица) лв.
                    Екстра е, 6% дивидентна доходност към днешна дата никак не е зле !

Коментар

• първия ми дивидент е гласуван - чакам още !

Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол

Уведомление за паричен дивидент 14:36
                      Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол представи уведомление за паричен дивидент.
                      Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 14-05-2020 г. в Ямбол 8600. На ОСА е гласуван дивидент за 2019 г. в общ размер на 3820687.92 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.21 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.1995 (само за акционери физчески лица) лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Тук мисля че сме на едно мнение. Но мисля че групата на Стара планина е една от най-коректните към миноритарните акционери, откъм комуникация, дивидентни плащания и т.н. Разбира се че не всичко е идеално, и като имате забележки трябва да си ги казвате, и да отстоявате позиция. Друг е въпроса че в 90% от компаниите на БФБ, никой няма да ви обърне внимание - за съжаление.
                        Благодаря за оценката! Винаги коректен!
                        За съжаление Интата пак е объркал круши с ламбени шишета. Едно е непотърсен дивидент до края на финансовата година, който се прехвърля като задължение през следващата година, а съвсем друго е дивидент, отписан по давност. Първият пример е за дивидент, дължим при поискване в рамките на 5-годишния давностен срок. Това е таблицата му и там няма какво да се добави, нито има какво да се обяснява. А вторият пример е дивидентът, отписан по давност. Сумата се отнася към приходи, облага се (за трети път!) с данък и като част от печалбата пак отива за дивидент през следващата финансова година. Ясно е, че акционерите от регистър Б си получават дивидента по подсметка още на втория ден. В регистър А са около 3% от акциите.
                        Предполагам четете междинните публикации на ХЕС. Когато ни обвиняват в некоректност (и то с главни букви) - едва ли има дружество извън Софикс, което е толкова прозрачно към инвеститорите. Колко са дружествата извън Софикс, които обявяват прогнози всеки месец? И които развеждат из фабриката акционерите, дошли на общо събрание? Ето, един от тях се интересува какъв е размерът на дребната сумичка, която след 5-те години давност ще бъде прибавена към приходите. ОК, обещах да предложа. Не зная по кой текст това е "задължително", както твърди по-долу, но вероятно се е засегнал от предложението на финансовата дирекция по-рано днес, към което и аз бях принуден да се присъединя. А ако раздразнението на господина е свързано с падащата цена на акцията, според мен адресатът на неговото недоволство не е мениджмънта на компанията, нито неуместните шеги с булката и червения карамфил.
                        Успех!
                        Last edited by Дядо Кольо; 01.05.2020, 00:50.

Коментар

Тук мисля че сме на едно мнение. Но мисля че групата на Стара планина е една от най-коректните към миноритарните акционери, откъм комуникация, дивидентни плащания и т.н. Разбира се че не всичко е идеално, и като имате забележки трябва да си ги казвате, и да отстоявате позиция. Друг е въпроса че в 90% от компаниите на БФБ, никой няма да ви обърне внимание - за съжаление.

Виж по долу какво ти дописах и ходи се нареди утре с червения карамфил за плакат и знаме в двете ръце на манифестацията, че не са я отменили нея Генералите - шегувам се!

Коментар

ОТЧЕТНОСТ и КОРЕКТНОСТ се казва Манчев и трябва да я има , а не да я дирим със стара и презастаряла дата!

Коментар

Просто не разбирам това което искате да кажете. Но може и проблема да е в мен. И все пак, ако непотърсените дивиденти остават в дружеството, не е ли това по-добре за вас и мен като акционери, които си "прибираме" дивидента? Предполагам че имате предвид нещо друго, но аз не мога да го разбера. Нищо - важно е че господин Митанкин ви разбра, и имате някаква чуваемост. Поздрави.

ОТЧЕТНОСТ и КОРЕКТНОСТ се казва Манчев и трябва да я има , а не да я дирим със стара и презастаряла дата!

пп. по долу табличката виждаш лия? Тя е показателна колко са различни остатъчните суми по години на изплащане и пренасяне в следващата, като задължения с натрупване! Тя е от 2013г заради увеличения капитал със собствени средства 1+5акц.
                              Сега си представи колко е нарастнала бройката на непотърсените до тази дата- тя става по 6, а като видиш и за какви дивиденти следват ....
                              Сега разбра ли защо е важно да се обявяват приключените изплащания, а те са и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, макар и незначителни!!!
                              Last edited by inta53; 30.04.2020, 23:32.

Коментар

Кое е неясно подМанчев?
                                Ти виждал ли си обява за прекратено изплащане на който и да е годишен дивидент в групата на Стара планина със съответното решение на СД със съответната дата и остатъчна дължима и усвоена стойност в полза на дружеството, на който и да е гласуван дивидент в цялата и история?
                                Аз не! За това иде реч и е по добре да се наредиш от страната на булката, от която съм ази.
                                Просто не разбирам това което искате да кажете. Но може и проблема да е в мен. И все пак, ако непотърсените дивиденти остават в дружеството, не е ли това по-добре за вас и мен като акционери, които си "прибираме" дивидента? Предполагам че имате предвид нещо друго, но аз не мога да го разбера. Нищо - важно е че господин Митанкин ви разбра, и имате някаква чуваемост. Поздрави.

Коментар

Working...
                                X