IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидравлични елементи и системи АД (HES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре дошла на борда на ХЕС за ДВИ София Аргирова-Атанасова!
    С пожелания да не преставате да обявявате ръстове в продажби и, и Нетни печалби!

-" Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол
    Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета15:24

Хидравлични елементи и системи АД отчита продажби за месец януари 2021 година в размер на 5974 хил. лева, което представлява ръст от 8,92 % в сравнение с първия месец на 2020 година.
    Неокончателният финансов резултат за януари 2021 година е брутна печалба в размер 905 хил. лева.
    Хидравлични елементи и системи АД обявява прогнози за продажбите през месец февруари 2021 година в размер на 5860 хил. лева, при което ръстът на продажбите с натрупване от началото на годината ще достигне 13,27 % в сравнение със същия период на миналата година."

Коментар

• Това е акцията, която всеки инвеститор на БФБ трябва да има в портфейла си. С нея замених преди 3 години Планината и не съжалявам за това.

Коментар

• Оценките Ви не се съобразяват с това ,че компанията е давала десетилетие редовен дивидент..Когато Доверие плати поне пет последователни дивидента цената му ще е съвсем друга..

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Мда, признавам че не разбирам този ентусиазъм. Годишния отчет показва 30 ст. печалба на акция, като над половината идва от субсидията на правителството във връзка с Ковид.
          Р/Е над 15 ми се вижда множко на фона на не особено големите перспективи за ръст на бизнеса и алтернативните възможности на БФБ.
          Батя, според последните отчети от преди час Хеса ми изглежда по-подценен от М+ц. Дори хидропневмо-нещото трябва да е около 30 кинт за папир, за да е горе-долу толкова оценен като хеса, а е хидрото 3 пъти повече от 30 Шегувам се със сравненията, но и не гледам само п/е. Дори си мисля, че това е сравнително подценено спрямо доста други към момента.
          без препоръка

Коментар

Мда, признавам че не разбирам този ентусиазъм. Годишния отчет показва 30 ст. печалба на акция, като над половината идва от субсидията на правителството във връзка с Ковид.
            Р/Е над 15 ми се вижда множко на фона на не особено големите перспективи за ръст на бизнеса и алтернативните възможности на БФБ.

Тука нещата са по добри и от АДСИЦ от 5 660 ~5070 са за дивиденти или ~0,27лв./акц.

Коментар

Инвестиралите тук едва ли очакват някакъв голям ръст на бизнеса, но пък поне се радваме на добър и редовен дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                Всички очакваме хубав дивидент ! Гледам цената само за 10тина дена се изтреля от 3,80 до 4,70лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Тук съм много доволен..Имам доста акции..
                  Ако така продължават и за напред човек спокойно може да ги завещае на децата

Коментар

• Тук съм много доволен..Имам доста акции..

Коментар

• Всички очакваме хубав дивидент ! Гледам цената само за 10тина дена се изтреля от 3,80 до 4,70лв.

Коментар

• Ще си позволя малко сравнителни сметки през минали години, но без "кръчмар" та и препоръка никаква!
                        -очакван рекорден дивидент от 0,2?/акц. - ето и сравнението;-

за 2018г.
                        ХЕС =18 193 752акц.
                        Бруто до ~ 5 821х.
                        ,2018г.нето+5 274х.
                        очакв.див-т =0,26
                        нет-н див-т = 0,247
                        5 273x./4 731х.л.д-т

за 2019г.
                        ХЕС =18 193 752акц.
                        Бруто до ~ 4 834х.
                        ,2019г.нето+4 340х.
                        очакв.див-т =0,21
                        нет-н див-т = 0,199
                        4 340x./3 821х.л.д-т
                        и сега на база бруто печалба следва да е~0,27/акц.
                        ХЕС =18 193 752акц.
                        Бруто до ~ 6 238х.
                        ,2020г.нето~+5 570х.
                        очакв.див-т~ =0,275
                        нет-н див-т = 0,26
                        5 570x./4 980х.л.д-т
                        може още утре да търпят промени предполагаемата печалба и от там и дивидента за 20г.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Това си е труден занаят и не си заслужава за млади хора, но да поглеждат през рамо и влизат на време им показвам, а в семейство една жертва стига на този фронт!
                          Разбирам ! Благодаря за отговора и успех ! Един от малкото стойностни участници тук си и ценя мненията ти !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Акция, която спокойно човек може да остави в наследство !
                            inta53, успял ли си да запалиш някой от родата по този вид инвестиции ?

Това си е труден занаят и не си заслужава за млади хора, но да поглеждат през рамо и влизат на време им показвам, а в семейство една жертва стига на този фронт!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Ха добре дошъл!
                              На мен пък ми останаха 20кила -напълно безплатни и си чакам 4200 приблизително пенсия
                              Акция, която спокойно човек може да остави в наследство !
                              inta53, успял ли си да запалиш някой от родата по този вид инвестиции ?

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

От тия съм взел най-много дивидент като процент от вкараните пари за последните 3.5 години...

Ха добре дошъл!
                                На мен пък ми останаха 20кила -напълно безплатни и си чакам 4200 приблизително пенсия

Коментар

Working...
                                X