IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това искам да ти кажа, когато едно дружество има добър фундамент, не си крие печалбите (кажи ми колко дружества на БФБ има с печалби над 30 милиона) резултатите идват рано или късно.
    6 000 000 е бил основният капитал преди увеличението през 2003.
    И ако в края на 2002 си купил 1000 акции х 2лв= 2000 лв сега би имал 22000 = 132 000 лв. Много добре даже :-)

Първоначално изпратено от Арго
    Alan - на въпроса - с въпрос, Колко беше основния капитал на Фармата, когато тя беше 20 лв и доколко доходността от това можем да прехвърлим към Хим.... А иначе, разбира се и аз се надявам на добро развитие, но гледам да не прекалявам...
    изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Имах предвид като резултати не като цена. Ставаше дума за преспективите пред самото дружество.

Коментар

• Alan - на въпроса - с въпрос, Колко беше основния капитал на Фармата, когато тя беше 20 лв и доколко доходността от това можем да прехвърлим към Хим.... А иначе, разбира се и аз се надявам на добро развитие, но гледам да не прекалявам...

Коментар

• Пончо, Фармата наистина си дърпа по-трудно от други по-неликвидни, а защо тогава за Хим да очакваме нещо по-различно. Относно Хим - след първоначалния растеж (за себе си) не очаквам по-голямо нарастване от това на Фармата (говорим за растеж, не за нива), но ще видим, каква ще е политиката към акционерите и т.н. За мен спускането на Хим на борсата става в интересен момент, когато дружеството може да се окаже и надценено и предпочитам да не прекалявам с очакванията А между другото погледнах току що, как се е представяла Фармата за 1 г. - че тя изобщо не била толкова тежка гемия колкото изглежда - 60% растеж. Ако и Хим направи такъв растеж в интервала от януари 2006 до януари 2007 ще е чудесно просто. НЕка да има гоолеми дружества, хем са по-сигурни, хем по-лесно и бързо може да се влиза или излиза.

Коментар

• За Арго оставям едно домашно за уикенда:
            1. През кой месец на коя година акциите на СФАРМ са вървяли над 20 лв парчетото?
            2. Ако в края 2002г. си купил 1000 СФАРМ x 2лв = 2000 лв. то колко акции x 6лв = ??? би имал сега.
            За едно си прав - СФАРМ е донесла много радост и печалби за притежателите на нейните акции и дано носи такива и занапред.
            За Химимпорт смятам същото.
            ПП.
            Притежавам акции и на двете дружества и смятам да притежавам такива и за в бъдеще.

Първоначално изпратено от Арго
            Хане, не правя реклама на Фармата, само казах, че дружество с 10 годишна борсова история със съизмерим основен капитал, съизмерима печалба и т.н. , с хиляди сделки през това време, досега е успяло да стигне едва до ... 6лв. Извода сам си прави бате И това го казах, щото гледам, че се чудите колко може да струва, току що спуснатия Хим. Ако Хим стане 8лв., инвестицията във Фармата ще ме привлича - лично мнение (едно пояснение - ЗАСЕГА имам точно 5 пъти повече акции в Хим, отколкото във Фармата. Не манипулирам никого, всеки да си мисли, как ще участва) Успех Хане!
            изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Арго, а как виждаш преспективите пред двете дружества? Според мен Фармата все по-трудно ще дърпа.

Коментар

• Хане, не правя реклама на Фармата, само казах, че дружество с 10 годишна борсова история със съизмерим основен капитал, съизмерима печалба и т.н. , с хиляди сделки през това време, досега е успяло да стигне едва до ... 6лв. Извода сам си прави бате И това го казах, щото гледам, че се чудите колко може да струва, току що спуснатия Хим. Ако Хим стане 8лв., инвестицията във Фармата ще ме привлича - лично мнение (едно пояснение - ЗАСЕГА имам точно 5 пъти повече акции в Хим, отколкото във Фармата. Не манипулирам никого, всеки да си мисли, как ще участва) Успех Хане!

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                  Круме, няма значение, нека да е лято. :-)
                  Бъзикам се , весело да става, че гледам Бай Брадър в момента .....

Коментар

• Круме, няма значение, нека да е лято. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                      Ех, как го изпуснах този Химимпорт, яд ме, ама за едно ли е да извадиш пари, НО са сметка на това си купих GAZ и скоро очаквам газ до ламарината. :-)
                      Така, така Пеньо или ти не си бе ....

Коментар

• Ех, как го изпуснах този Химимпорт, яд ме, ама за едно ли е да извадиш пари, НО са сметка на това си купих GAZ и скоро очаквам газ до ламарината. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Арго
                          Въпреки, че ентусиазма е толкова голям, (по време на макс. на индекса) все пак да внимаваме и да играем малко разумно, че да не го направим 8 лв, може да се окаже голяма грешка на 8 лв. После 1 г. ще върви надолу (подобно БТК) Все пак, това е основен капитал колкото на Фармата, а цената на Фармата след 10 г. борса, и т.н. извоювана с много труд и мъка сега е 6лв. Та да внимаваме, както казва каката да не се разсмърдим после А който иска да купува и на 8, все ще се намери кой да му продаде на 100% печалба А да - и печалбата на Хим-а е колкото на Фармата, така, че умната - от надути цени няма полза!
                          Ами купувай Фарма, ние Хим-а ще си го тачим доста повече, що ми правиш реклама на Фармата и т.н.

Коментар

• ГАЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ!!!

Коментар

• Въпреки, че ентусиазма е толкова голям, (по време на макс. на индекса) все пак да внимаваме и да играем малко разумно, че да не го направим 8 лв, може да се окаже голяма грешка на 8 лв. После 1 г. ще върви надолу (подобно БТК) Все пак, това е основен капитал колкото на Фармата, а цената на Фармата след 10 г. борса, и т.н. извоювана с много труд и мъка сега е 6лв. Та да внимаваме, както казва каката да не се разсмърдим после А който иска да купува и на 8, все ще се намери кой да му продаде на 100% печалба А да - и печалбата на Хим-а е колкото на Фармата, така, че умната - от надути цени няма полза!

Коментар

• Отлично проведено и организирано IPO .

Коментар

Working...
                                X