IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lord.among.pawns
    в 5 или 6 (трябва да видя точно)
    може би трябва да "diworsify" малко ...
    говорих си с 1 hedge fund manager наскоро и той ми сподели 1 много очевидна истина, че когато пазара тръгне надолу корелацията на всички акции с него е 1
    Стига общи приказки, без факти. Дайте пачки да правим

Коментар

• Първоначално изпратено от 33 degree
      Брей че чудо- дадохте ми да си сваля средната цена от 11.45 на 10 и сега нагоре. Вие сте златни бебета!!! Обичам ви. Давайте все така...
      Не е препоръка...
      Бързаш и то много с байряка....

Коментар

• Брей че чудо- дадохте ми да си сваля средната цена от 11.45 на 10 и сега нагоре. Вие сте златни бебета!!! Обичам ви. Давайте все така...
        Не е препоръка...

Коментар

• Дано утре да има някаква пресконференция или изявление от страна на мениджмънта на цялата група, за да се вдъхне оптимизъм на инвеститорите за стойността на дружествата от групата и перспективите пред бизнеса им. Мисля, че на запад, при такива спадове на акциите на дадена компания следват изказвания от страна на изпълнителните директори или други авторитетни в компанията личности...все пак бизнеса на всяко едно от дружествата в групата върви повече от добре и това трябва да се каже официално според мен....успех утре на по позициите CHIM, CCB и GAZ...

Коментар

• 5 или 6 позиции могат да са дори прекалена диверсификация - просто зависи от размера на портфейла
            съгласи се, че с портфейл от 1000 лева 6 позиции са си направо прекалени

Коментар

• в 5 или 6 (трябва да видя точно)
              може би трябва да "diworsify" малко ...
              говорих си с 1 hedge fund manager наскоро и той ми сподели 1 много очевидна истина, че когато пазара тръгне надолу корелацията на всички акции с него е 1
              I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Защо, на теб всичко в една позиция ли ти е натъпкано

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечка
                  Първоначално изпратено от pana_bg
                  Всичко това не е препоръка за нищо.
                  Нищо не си изпуснал. Цената на ТСН се "направлява" и ако не си "вътре в нещата" ще станеш като оня дето реве, че е купувал Хим-а на 11,45.

Но най-добре се замисли дали хората, които са измислили диверсификацията са чак толкова тъпи.
                  тва последното беше хубаво ... всъщност според някои инвеститори диверсификацията е за хора, които нямат идея какво правят и как да инвестират, но личното ми мнение е, че в малки дози действа здравословно
                  I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• рано е още за количката...

Коментар

• аз ги продадох но ви 4акам на 9 ) не ме разо4аровайте.. нямам акций в момента

Коментар

• Товаря

Аз започвам да товаря количката :-) Продвай народе, който разбира тук се спира

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                          Всичко това не е препоръка за нищо.
                          Нищо не си изпуснал. Цената на ТСН се "направлява" и ако не си "вътре в нещата" ще станеш като оня дето реве, че е купувал Хим-а на 11,45.

Но най-добре се замисли дали хората, които са измислили диверсификацията са чак толкова тъпи.
                          Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Всичко това не е препоръка за нищо.
                            * think positive * think simple * think big *
                            * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• А колкото до основната тема: още преди дни се уплаших и излязох от Хим с основния си дял някъде около 10.50 още преди голямото политане нагоре до 11.50. И след това вкарах мощно в ... ТК Холд. Не бързайте да ме поздравявате. Стоях, стоя там дни наред, нещата не мърдаха особено, бях болен от яд и реших дългосрочно да се преструктурирам отново, този път в save heaven - IHLBL и да се поукротя. Това по принцип не беше неправилно решение според мен. Тъй като бурята не ги засегна особено. Но пък с ТК знете какво се случи. Тъй че дали съм балък или тарикат не мога да кажа. По-скоро съм абсолютен тъпак, замисляйки се какво изпуснах!...

Коментар

• Първоначално изпратено от WASP
                                Първоначално изпратено от lynx
                                Не я обичам аз тази дума "балък" :-( И "тарикат" не обичам.
                                Едната дума е турска, другата е циганска. И аз не харесвам такива думи...
                                Тарикат не е циганска. И тя е турска, влязла през арабския. И означава "посветен" в някаква информация или далаверка, за която друугите извън кръга на посветените поне на този етап не знаят. Демек - insider.

Коментар

Working...
                                X