IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• abe pi4ove i tuka li za P/B govorite ???? Sani ti kakvo 6te kaje6

Коментар

• тя....статията е ярък пример за безпристрастната журналистика...някой се разчувствал и клекнал да плаче, пък охраната го набила....а друг без да иска си бутнал чашата и пак едва не го пребили....направо страх да те хване да ходиш по барове))
      Иначе, акцията ще е много добре да падне и под 9....там някъде може и аз да си взема))

Коментар

• Та това като го четох се сетих за прекрасния мениджмънт на компанията, която контролира тези дискотеки. Да видим как ще минат от едното ниво на другото, защото сега гледам, че се отървават скорострелно от пакетите си.

Коментар

• E, OK аз нещо не схванах какво е общото между акциите на Химимпорт и среднощния кръчмарски кютек. То си е в реда на нещата по малките часове пред дискотеките да има емоции. Ама щом затуй си продал... Хехехееее! :-) Чудя се какво те е накарало да купиш. :-P

Коментар

• МСАТ е на ТИМ , така че репортерката сигурно ще бъде посъветвана да си мълчи, най-малкото за да си запази работата.

Коментар

• http://www.dnes.bg/article.php?id=35952

Ей това ни чака ако много питаме на общи събрания. Затова аз гласувах по най-добрия начин - продадох си акциите.

Коментар

• Mi niama smisal sega da si govorim naprazno.
                Sled okolo mesec shte vidim koi prav koi kriv s cifri.
                __________________________________________________ __
                Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• [quote="Куроператор"]Ако ще си говорим на теория, могат. Ама на практика им трябва някаква страхотна новина, за да изтреля акцията повече от 20%.
                  При ИПО-то качването си е закономерно заради дискаунта.
                  И защо 1.4млрд. ти се вижда много? На БФБ не става въпрос за нормални фирми, а главно за балони. Номера е да не си глупака на пазара и да излезеш преди да се е спукал.
                  И аз на нормална борса никога няма да влеза в позиция, която трейдва на над 6.0х P/B (говоря за ПИБ) след като пиър групата е в диапазона 4.0х до 5.0х (PKO, BZ, Bank BPH, Sberbank), обаче съм се убедил че на БФБ всичко е възможно защото голяма част от "инвеститорите" тепърва се учат как и в какво да инвестират, твърде емоционални са и много се литкат.

та ) значи ти не би купил на нормална търговия всичко Балонесто :)))))) ... обаче ако то е на ИПО. .... за теб Печалбата е гарантирана ............... ))) наистина голям смях )) и то не за друго а защото половината Спекуланти и Новобранци мислят като теб ... важното е купон да става )))) а не котировки след ИПО като Тодоровото )))))

Успехи ти желая ))
                  Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Ако ще си говорим на теория, могат. Ама на практика им трябва някаква страхотна новина, за да изтреля акцията повече от 20%.
                    При ИПО-то качването си е закономерно заради дискаунта.
                    И защо 1.4млрд. ти се вижда много? На БФБ не става въпрос за нормални фирми, а главно за балони. Номера е да не си глупака на пазара и да излезеш преди да се е спукал.
                    И аз на нормална борса никога няма да влеза в позиция, която трейдва на над 6.0х P/B (говоря за ПИБ) след като пиър групата е в диапазона 4.0х до 5.0х (PKO, BZ, Bank BPH, Sberbank), обаче съм се убедил че на БФБ всичко е възможно защото голяма част от "инвеститорите" тепърва се учат как и в какво да инвестират, твърде емоционални са и много се литкат.

Коментар

• А може ли , през това време добрите стари качественни акции с доказани Мажоритари да качат с доста повече )) ????

)) аз имам чувството, че с таз лакомия на някой да вземат максимума от борсата чрез ИПО - голяма заблуда за сигурна печалба ))
                      май повечето нови ще вървят по пътя на Свилозата и Тодоровата измама ))

за за ПИБ 15% на 11лв е 12.70 и капитализация на 1.40 милиярда при CHIM на 9.60 на. ....1.25 милиярда ))))))))))). Супер ))

Коментар

• )) Та ако мога да попитам Куре ) . къде видя 15% сигурен дисконт при ),
                        Тодоровоата измама ли )
                        При Златните Грънци ли ))
                        При КТБ на 58 .. ли )
                        При ПИБ на 11 ли )

Докажи ми кой от тях има Фундамент съпоставен с CHIM на 9.60 и MONBAT на 9.40 ))..........

Това че на теб ти се виждат скъпи не е аршин за това дали други няма да си купят. Всички ИПО-та са с дискаунт поради две прости причини - първо, букрънера не иска курса да тръгне надолу веднага след листването, защото институционалните инвеститори ще му отрежат главата. Второ, нали трябва да подкепя в продължение на един месец минимум емисионната цена. Ако курса тръгне надолу, то букрънера поема удар, защото трябва да купува акции, за да качи цената.
                        Мога да се басирам, че ПИБ ще качи поне 15% една седмица след ИПО-то.

Коментар

• А и не си прав за другите IPO-та. Те винаги са с 15% дискаунт, така че още първите няколко дни ще си на 15% до 20% в плюс.
                          За такова нещо има смисъл да излезеш от Хима.
                          Пък ако толкова те кефи позицията, после можеш пак да влезеш.[/quote]

)) Та ако мога да попитам Куре ) . къде видя 15% сигурен дисконт при ),
                          Тодоровоата измама ли )
                          При Златните Грънци ли ))
                          При КТБ на 58 .. ли )
                          При ПИБ на 11 ли )

Докажи ми кой от тях има Фундамент съпоставен с CHIM на 9.60 и MONBAT на 9.40 ))..........

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
                            Първоначално изпратено от devils
                            Като гледам новоизлюпени публични компании на какви нива стартират и кандидатите за такива на каква цена предлагат акциите си се успокоявам абсолютно за инвестицията си тук. Ами вижте показателите на Химимпорт и на другите .. просто няма място за коментар. Знам ,че с това си мнение не откривам Америка, но не мога да разбера логиката на продавачите, приличат ми на стадо овце- едната тръгнала напред и цялото стадо след нея. Никаква логика и здрав разум не виждам по позицията в изминалите месеци. Стова не искам да обиждам никого, но защо се лишаваш от най-добрата позиция ? За какво ? За да участваш в нещо което нито носи същия заряд, нито потенциала на Химимпорт., и то на какви цени влизаш ??
                            С удоволствие ще изчакам, разумът ще надделее много,много скоро.
                            Повечето от колегите отлично знаят,че това не е нивото, цената искуствено се натиска, но когато експлоадира - единственото,което ще остане на жертвите е да злорадстват и да плюят ..
                            Това не е препоръка - лично мнение.
                            УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!
                            Devils,

малка корекция - Химимпорт ИМАШЕ голям потенциал. Както виждаш позицията почна от 4.00лв и стигна до към 11.50лв за три месеца. Спред мен обаче големия и потенциал беше до тук.
                            Това е борса все пак и всички сме тук, за да правим пари. Няма място за сантиментални изказвания от рода на "защо всички излизат". Една позиция трябва да я яздиш (съвсем буквално казано) докато ти носи пари и след това я изхвърляш като мръсна гъба. Ако падне и отново има потенциал, пак почваш да я яздиш.

А и не си прав за другите IPO-та. Те винаги са с 15% дискаунт, така че още първите няколко дни ще си на 15% до 20% в плюс.
                            Пък ако толкова те кефи позицията, после можеш пак да влезеш.
                            Куроператоре, казах,че не желая да обиждам продавачите по позицията, не съм съгласен, че потенциала тук е изчерпан - той тепърва ще бъде развит, и времето ще покаже кой е бил прав - аз или ти. С други неща от поста ти бих се съгласил, - в крайна сметка всичко е въпрос на стратегия, и всеки решава сам как да управлява парите си. Аз съм решил така.
                            Жив и здрав и успехи !!

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
                              Първоначално изпратено от devils
                              Като гледам новоизлюпени публични компании на какви нива стартират и кандидатите за такива на каква цена предлагат акциите си се успокоявам абсолютно за инвестицията си тук. Ами вижте показателите на Химимпорт и на другите .. просто няма място за коментар. Знам ,че с това си мнение не откривам Америка, но не мога да разбера логиката на продавачите, приличат ми на стадо овце- едната тръгнала напред и цялото стадо след нея. Никаква логика и здрав разум не виждам по позицията в изминалите месеци. Стова не искам да обиждам никого, но защо се лишаваш от най-добрата позиция ? За какво ? За да участваш в нещо което нито носи същия заряд, нито потенциала на Химимпорт., и то на какви цени влизаш ??
                              Повечето от колегите отлично знаят,че това не е нивото, цената искуствено се натиска, но когато експлоадира - единственото,което ще остане на жертвите е да злорадстват и да плюят ..
                              УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!
                              Devils,

малка корекция - Химимпорт ИМАШЕ голям потенциал. Както виждаш позицията почна от 4.00лв и стигна до към 11.50лв за три месеца. Спред мен обаче големия и потенциал беше до тук.
                              Това е борса все пак и всички сме тук, за да правим пари. Няма място за сантиментални изказвания от рода на "защо всички излизат". Една позиция трябва да я яздиш (съвсем буквално казано) докато ти носи пари и след това я изхвърляш като мръсна гъба. Ако падне и отново има потенциал, пак почваш да я яздиш.

А и не си прав за другите IPO-та. Те винаги са с 15% дискаунт, така че още първите няколко дни ще си на 15% до 20% в плюс.
                              vupros na borsova strtegia. njama smi da se spori.
                              vuprosut oba4e e sled tova koi 6te se ka4i navreme obratno.

Коментар

• Първоначално изпратено от devils
                                УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!
                                Devils,

Коментар

Working...
                                X