IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въпроса е за тази седмица - успокояващото е че има още 4 дена и ще разберем.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo
      Струва ми се че 3 лв ще ги минем от раз , по интересно за мен е : каква е вероятноста след това повече да не видим цени под 3 лв ?
      има време и там ще стигнем
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Струва ми се че 3 лв ще ги минем от раз , по интересно за мен е : каква е вероятноста след това повече да не видим цени под 3 лв ?

Коментар

• Re: Химимпорт Експрес

Първоначално изпратено от Scribbler
          Първоначално изпратено от PLP
          Колега, тук никой не се радва на 20%.Края ня февруари влязох на 1.17 и още не съм продал.Всъщност под 7 лв не си е за продаване ама въобще.
          Това което се опитвам да кажа е, че и и двете акции са символични билети за влак със същата дестинация (да допуснем за морето). Само че единият е за първа класа, експрес с включен обяд и наптки, безжичен интернет и бонус- масаж, а другият е за втора класа - пътнически. Двата билета са на една и съща цена. И двамата ще стигнем до същата хипотетична 'гара Варна' - заветните 40-50%+ възвръщаемост, но преживяването ще е различно. А току виж на първата класа им дали и безплатен хотел и лимузина и сертификати за отстъпки при бъдещи пътувания!

Но има и още една поучителна история за разликата в класите на билетите (и не само когато те са на еднаква цена). В този контекст силно препоръчвам, до скоро най-касовия филм на всички времена, на режисйора Джеймс Камърън и с участието на Лионардо Дикаприо и Кейт Уинслет. Музиката със Силийн Дион е покъртителна...
          Добре де днес не трябва ли да имаме отчет(демек разписанието на влака за Варна)?

Коментар

• Химимпорт Експрес

Първоначално изпратено от PLP
            Колега, тук никой не се радва на 20%.Края ня февруари влязох на 1.17 и още не съм продал.Всъщност под 7 лв не си е за продаване ама въобще.
            Това което се опитвам да кажа е, че и и двете акции са символични билети за влак със същата дестинация (да допуснем за морето). Само че единият е за първа класа, експрес с включен обяд и наптки, безжичен интернет и бонус- масаж, а другият е за втора класа - пътнически. Двата билета са на една и съща цена. И двамата ще стигнем до същата хипотетична 'гара Варна' - заветните 40-50%+ възвръщаемост, но преживяването ще е различно. А току виж на първата класа им дали и безплатен хотел и лимузина и сертификати за отстъпки при бъдещи пътувания!

Но има и още една поучителна история за разликата в класите на билетите (и не само когато те са на еднаква цена). В този контекст силно препоръчвам, до скоро най-касовия филм на всички времена, на режисйора Джеймс Камърън и с участието на Лионардо Дикаприо и Кейт Уинслет. Музиката със Силийн Дион е покъртителна...

Коментар

• Прав си , обаче при нас понякога логиката е твърде странна... Дано нещата се променят към по - добро.

Коментар

• Привилигировани срещу обикновенни

Зщо привилигированите акции на химимпорт не би трябвало в рационален пазар да търгуват на една цена с обикновенните.

Ако оценката на химимпорт се повиши (акциите се вдигнат), тогава привилигированите акции ще бъдат равни на обикновенните. Ако акциите паднат привилигированите ще паднат много по-малко заради гарантирания дивидент. Ако акциите останат на тези нива, държателите на привилигировани акции ще получат дивидент за разлика от тези на обикновенни. Единственият вариант е ако пазарните играчи очакват обикновенните акции да изплатят дивидент равен или по голям от 20 ст. на акция. Това е просто нелепо предположение! В България всяка компания, включително и АДСИЦовете, се счита за Гугъл и не иска да изплаща дивиденти - хипотезата 'Вие сега не знаето какво да ги правите парите...'. В такава конюнктура на перманентна дивидентна недостатъчност, най разумната позиция е барбел ('щангова' позиция) от привилигировани акции и варанти срещу обикновенни акции. С други думи 'Вие ми дайте парите, а пък ще видим какво ще ги правя...'!
                Но най-старнното е, че със сравнителната оценка на привилигированите и обикновенните акции, отговорът на инвеститорите май е 'Вярно, глупави сме, не знаем... Вие ги въртете парите.' Имали наистина такива хора?!... Защото аз знам какво да правя...

Коментар

• Колега PLP,
                  Недей им се връзва на тези крайно изнервени индивиди. Кучетата си лаят -кервана (БФБ) си върви. В крайна сметка не е важно, кой кого е затапил тук във форума, а какво е салдото по банковите ни сметки. Тук да се плюем или прегръщаме.. по никакъв начин няма да се отрази на сметките ни. Играй си играта и споделяй с нас ако искаш как ги виждаш нещата - едно различно мнение никога не е в повече. А въпросните форумни тролове няма как да изчезнат ...е освен ако Мариян и компания не решат да вдигнат нивото като направят по-сериозен контрол на регистрациите.

Има едн група изнервени индивиди, които в лакомията си се вкараха в голяма дупка 2007 и светът от тогава насам им е от черен по-черен. Ако 02.2009 се окаже дъно ще се формира една нова група тролове, които ще се усетят на софикс 600,че май са изпуснали да изкарат едни добри доходности и ще почнат да ни бомбардират тук.

Аз от вчера съм заявил , че повече никакви цитати и никакво обръщане към конкретни форумни тролове и комплексари няма да правя. Като няма настройка в инвестора да си ги филтрирам ...започвам да ги филтрирам като не им чета и не им отговарям .

хубава вечер ти желая не теб и на всички позитивни и коректни колеги.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Чичко ,никой не се е заяждал с мен по този просташки начин.Винаги съм бил толерантен и коректен.Можеш да провериш по -добре писанията ми по тази тема ако имаш желание.Не ме е срам да призная ,че имам купени акции от доста по -високи нива и никога не съм казвай кой какво да прави с акциите или парите си.Факт е ,че почти утроих позициите си в диапазона 1-17-1.18-беше грехота да пропусна тази възможност.Лично аз не очаквах такъв драстичен спад.Всъщност ти или твоите консултанти-защото парадираш с тях -сигурно сте продали на 18 лв и чакахте 1.20.Това ли искаш да кажеш?А що се отнася до нивата от 7 лв можеш пак да се консултираш , защото ти явно нямаш собствено мнение и разчиташ на чужди.
                    .Всъщност аз съм първия който писа ,че на седмичен чарт очаквам рязко поскъпване при Хима.Това мисля беше началато на март или след този период.

Всъщност.....пий си хапчетата и не ме занимавай с твоята особа.

п.п. и все пак Полки е прав

Коментар

• като си вземеш дивидента конвертирай си акциите в обикновенни и няма да ти падне цената

Коментар

• Първоначално изпратено от Scribbler
                        Ако дивидента се плати през август тогава доходноста до първия купон/дивидент е 12.2%. Ако се плати през Май е 21%!

Двете акции - привилигированата и обикновенната съдържат асиметрична (различна) информация, когато се търгуват на една и съща цена. Едната е надценена (обикновенната), а другата е подценена (привилигированата). В ефективен пазар, в който няма транзакционни разходи, пазарна манипулация и неликвидност, рационалните играчи на пазара би трябвало да продават обикновенната акция и купуват привилигированата! Добър пример е емисионната цена на привилигирожаната спрямо тогавашната цена на обикновенната... Цените на двете трябва да започнат да конвергират едва над 3.20... Но явно на нашия пазар арбитражори няма или не могат да се продават на късо обикновенните.
                        А като се плати дивидента, какво става с цената - вероятно надолу, айде мерси от облигационна математика, хохо

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP

Не сте ми колеги !!!
                          Това ,не означава ,че нямам право публично да ви охарактеризирам !
                          Да започнем с PLP:

по -голям позьор ,не бях срещал !!!
                          Нали ти ,драги , PLP ,началото на септември 2008 г. сподели :

по памет : " ето и аз се бухнах в това блато ,наречено БФБ "

Ерго ,тогава софикса беше 740 пункта , ХИМ 7.40 лв!!!!!!!!
                          дотук добре !

Въпросът ,на въпросите е :

защо се допускат отчаяни ,прецакани ПОЗЬОРИ , да приканват ,по такъв долнопробен начин Раята ,да инвестира в техните наебани позиции ???? ?

пример :PLP написа : на 29 01 2010

Края ня февруари влязох на 1.17 и още не съм продал.Всъщност под 7 лв не си е за продаване ама въобще.
                          -каза лузърът позьор !!!

Абе позьор ,ти въобще наясно ли си със ситуацията на бфб ????

Края на септември 2008 ,ти ,PLP ,се бухна в това блато ,БФБ ! ,
                          затъна там и започна позьорски да приканваш РАЯТА , ,да сподели твоята псевмдо несподелена печалба !!!

Еми ,просто няма да се намери никой ,които да откупи ,твоите истински акции на 7.40 лв !!

п.п.просто приеми ,че има бунаци в републиката !!!
                          Има , но освен полка и корк , има и такива позьори ,като теб !

п.п. ПФУ !! контактът ми с този позьор ,беше лепкав ,като контактът с медуза ! отврат !

Коментар

• Преместено мнение.

Първоначално изпратено от Scribbler
                            Ако дивидента се плати през август тогава доходноста до първия купон/дивидент е 12.2%. Ако се плати през Май е 21%!

Двете акции - привилигированата и обикновенната съдържат асиметрична (различна) информация, когато се търгуват на една и съща цена. Едната е надценена (обикновенната), а другата е подценена (привилигированата). В ефективен пазар, в който няма транзакционни разходи, пазарна манипулация и неликвидност, рационалните играчи на пазара би трябвало да продават обикновенната акция и купуват привилигированата! Добър пример е емисионната цена на привилигирожаната спрямо тогавашната цена на обикновенната... Цените на двете трябва да започнат да конвергират едва над 3.20... Но явно на нашия пазар арбитражори няма или не могат да се продават на късо обикновенните.
                            रादोस्त

Коментар

• Ако дивидента се плати през август тогава доходноста до първия купон/дивидент е 12.2%. Ако се плати през Май е 21%!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scribbler
                                Привилигированите акции химимпорт търгуват на доходност от 21.5% до първия купон (платим през Май) и 7.1% след това!!! Плюс кол опция в обикновенна. Това е позитив конвексити отвсякъде! Пазарът не знае как да оценява тези акции!
                                Къде видя, че първия купон е през май? Това са акции, имат дивидент, и той се плаща до 3 месеца след общото събрание.

Коментар

Working...
                                X