If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Цената на акциите тук върви натам, накъдето върви пазара като цяло. До края на годината ще има момент, в който цената ще е поне 30-50% отгоре, в сравнение със сегашните нива.
При цена на петрола от 111$, само развитие около проектите им - концесия в Татарстан и/или разработване на концесията, която имат в блок "Шабла", би предизвикало по-сериозен интерес към групата, на този етап, като интересно ще бъде, в кое дружество ще остане риска, при едни такива проекти - в Химимпорт или в Проучване и добив на нефт и газ, понеже това са рискови проекти, свързани със значителни инвестиции.
Съгласен съм с Вас колеги,че Зърнени храни повнияха на цената на Химимпорт, но въпреки Зърнени храни компанията си остава добра.
В Химимпорт влизат много компании дори и Зърнени храни да Ви е разочаровала като компания има много други, които според мен не са отразени в текущата цена на дружеството.
Хайде ако имате желание нека всеки да спомене какво според Вас би върнало доверието на инвеститорите в Химимпорт ( имам предвид само тези които са изгубили доверието в него)
Искам да отбележа, че аз все още вярвам в потенциала на Химимпорт и считам че ZHBG може да се оцени адекватно след първите два отчета за тази година.
Успешна седмица!
успех желая искрено а доверието верно се връща, да видя 2 добри отчета и ще се повярвам Все пак имам само добри спомени от тази позиция . заради ипо-то почнах да търгувам и на бфб и т.н. А за реалната цена - всички я виждат. А иначе тази цена за която говориш като възможна би трябвало да е поне онази която платиха юлиос байер - май беше 14 + 20-30% ръст колкото казват че ще направят
Ще поживеем ще видим
опа , нагоре вече няма да стане, защото са го махнали ))
От една страна си прав..., но има и друга. Доверие лесно се изгражда. Утре акцията ако скочи и пазарът тръгне нагоре, всички ще забравят горчивината от загубата и ще се впуснат да откриват репа, за да си купят. Пак така, утре ще се намери някой по- хитър от всички и ще направи пари на наш гръб... и т.н. Времевия интервал е неизвестната в случая. Така си мисля аз поне
В допълнение, Хим няма аналог на бфб, а и фри флота и не е за пренебрегване.
Убийте ме, обаче, не бих се наел да се опитвам да правя оценка, каква би трябвало да е реалната цена. На това му викам предизвикателство.
Коментар
nevermind
Първоначално изпратено от Valuator
Емисионната стойност не е аргумент nevermind - и други компании вече се срещнаха нея Ако световната криза по същество не е финансова :shock:, а е криза на доверието ops: (както твърдят много от свтовните финансови корифеи), 1anti може и да се окаже прав И аз смятам, че Химимпорт си вкара автогол с неясната си стратегия и свръх-надценената ZHBG ops:
SUGLASEN SUM S TOVA!!!
ZHBG si beshe dosta silno izhvurlqne... nqmam obqsnenie za tova, priznavam!
samo si pozvolih da citiram Kerezov za 8.70!
no shte e mnogo nepriatno za mnogo hora, ako se stigne do tam!
Емисионната стойност не е аргумент nevermind - и други компании вече се срещнаха нея Ако световната криза по същество не е финансова :shock:, а е криза на доверието ops: (както твърдят много от световните финансови корифеи), 1anti може и да се окаже прав И аз смятам, че Химимпорт си вкара автогол с неясната си стратегия и свръх-надценената ZHBG ops:
Коментар
nevermind
8.70 e cenata na CHIM po purvona4alno psresmetnata emisionna stoinost!!!
ами при очакван от мен вече тест на 1230 в софикс и при почти унищожено доверие в групата според мен ще струва толкова . не ми харесва много този вариант, но го има. Дано не съм прав, но дори и да съм, аз няма да си купя скоро акции на хим т.е. не го пиша за да влезна по-ниско от текущите нива.Естествено мнението ми не е препоръка, а догатка . А защо е почти загубено доверието в групата няма да ви кажа , сещайте се сами или четете назад или нагоре
В интерес на истината уважавам и ценя мненията на 1anti и определено смятам, че разбира. Затова и пуснах коментар с идеята да провокирам да каже защо мисли така.
И аз го уважавам и мненията му, но такава цена не съответстава на никаква логика в БГ, или дори в чужбина. В Щатите фалира банка, е, това, какво значи за Хима ) Моля ви се, по-сериозно )
8.70 лв. за акция на Химимпорт=на нито едни лев набрани пари в бъдеще, според мен.
Коментар