IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • От Инвестор-а
    Наложиха месечна санкция от над 2 хил. лв. на ОЦК за замърсяване на въздуха
    14.11.2006 17:42 ( OTZK )

    Ежемесечна санкция в размер на 2 342 лева наложи РИОСВ - Хасково на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, съобщиха от регионалната екоинспекция. Глобата е за превишаване на допустимите емисии серен диоксид в отпадъчните технологични газове, изпускани в атмосферата.
    Наложената санкция е в сила от началото на октомври, когато е извършена проверката в ОЦК - Кърджали. Резултатите от направените замервания показват, че при непрекъснат режим на работа на завода съдържанието на серен диоксид е над нормите за допустими емисии по този показател.
    За причинено замърсяване на околната среда определените по реда на Закона за опазване на околната среда текущи санкции са в сила до извършването на нова проверка. След излизане на резултатите от анализа текущата месечна санкция се актуализира.

    ...значи на Rb-Zn -вия, дето си изпуска както му падне SO2, глобата е 1/3 от борсовата цена на Zn- около 4000$/тон...или заплатите на няколко чистачки на нашата борса
    Браво!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Батя
      Аз пък си помислих че е много лош!
      Захариев пак направи фокус-мокус (добре развито умении от КРЕМ) и печалбата от шестмесечието изчезна.
      Ти пък това очудва ли те дори малко? It's part of the game.

      Коментар


      • nqkoi moge li da obsni tazi to4ka v ot4eta

        E. Печалба след облагане 8 698
        в т.ч. за малцинствено участие 7101
        Ж. Нетна печалба за периода 1 597

        Коментар


        • отчета е перфектен, от тук посоката е една
          Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

          Коментар


          • Аз пък си помислих че е много лош!
            Захариев пак направи фокус-мокус (добре развито умении от КРЕМ) и печалбата от шестмесечието изчезна.

            Коментар


            • Ами на печелившите честито!

              Коментар


              • Prihodite skachat s nad 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!

                Коментар


                • Браво много хубав отчет ;-))))))

                  Коментар


                  • Аз не го подценявам Захариев, даже напротив. Но повечето хора, когато беше в Крема, го обявиха за най-големия крадец и т.н. и т.н.

                    Аз лично смятам, че той определено си знае работата. Изкара една торба с пари от Индийците. Сега сигурно същото ще се случи и с ОЦК

                    Коментар


                    • ОЦК инвестира 25 млн. евро в нов цех за цинк
                      На 13 октомври 2006 г. е подписан принципен договор между Оловно цинков комплекс АД-Кърджали и испанското дружество „Asturiana de Zinc" за предоставяне на ноу-хау, инженеринг и оборудване за нов електролитен цех, се казва в съобщение на БФБ – София.
                      Договорът е на стойност 11,5 млн. евро., а инвестициите за реализацията на целия проект са 25 млн. евро с пусков срок месец септември 2008 г.
                      Капацитетът за производство на цинк ще бъде увеличен на 45 000 тона годишно. Произвежданият цинк ще бъде от най-високо качество, марка SHG Zinc (Special High Grade Zinc) c чистота 99,995 на сто.
                      Цехът ще бъде напълно автоматизиран, с контрол и управление на всички процеси. Коефициентът на използване на ток ще бъде не по-малък от 92 на сто.
                      Очаква се да бъде постигнато и съответствие с най-стриктните изисквания за околна и работна среда, съгласно българското и европейско законодателство, както и да бъдат достигнати световните стандарти за производство.
                      От вчера, 12 октомври, до 8 ноември е в сила търгово предложение от Интертръст ЕАД за закупуване на всички останали акции с право на глас в Общото събрание на ОЦК на цена от 16,50 лв. за една акция.
                      Интертръст ЕАД притежава 8 298 052 акции от ОЦК, представляващи 98,63% от капитала на дружеството, като броят на акциите, обект на търговото предложение, е 115 308. Мажоритарният собственик не възнамерява да поиска отписване на дружеството от публичния регистър, воден от КФН.
                      Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

                      Коментар


                      • Ти май ме бъркаш с мажоритаря нещо. Питай го него той ще ти даде най-точна информация. Всичко останало са догатки и мечти (както в темата за МОСТС). Нека тук говорим с факти.

                        Коментар


                        • Е тогава как ще се търгуват акциите?

                          Коментар


                          • Аз ако бях мажоритар веднага бих го отписал.

                            Коментар


                            • А каква е вероятността да го отпишат от публичния регистър?

                              Коментар


                              • Мисля да споделя с вас какво точно ми харесва в OTZK.


                                2003 2004 2005 2006 forecast
                                Sales 41517 68645 95913 125 000
                                Net Income -7169 -3695 16038 21 000

                                През изминалите няколко години се вижда ясна тендеция за постоянно нарастване на приходите от продажба на продукция. Според мен към q4 на 2006 година sales ще достигнат 120 000 хил лв, а нетната печалба 21 000 хил. лв. Съществен е и ръста на активите. През текущата година текущите пасиви бележат съществен ръст, но към момента, дружеството не изпитва затруднения. (Interest coverage ratio: 10,59 ) За периода 2003-2006 година дружеството подобрява не само нетната печалба, но и успява да генерира все повече парични потоци, като за 2006 година според мен паричните средства в края на периода ще достигнат 5000 хил лв. OTZK подобравя и ключовите profitability ratios (Gross profit margin, EBITDA margin, Net profit margin, Return on total capital, Return on owner’s equity, Return on assets)

                                Това не е анализ!, просто нахвърлях няколко мисли, защото доста хора започнаха да се оглеждат в OTZK.Това не е съвет за покупка или продажба на акции!

                                Коментар

                                Working...
                                X