IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• OTZK ШАМПИОН

Някой беше казал, че OTZK ще е най-доброто IPO на пазара през тази година. Мисля, че хич не е бил луд. След като виждаме какво се случва с прехвалените банково дебюти. Аз залагам на Pb&Zn дългосрочно.
    Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Аз също мисля, че изобщо за момента не може да се твърди дори за секунда, че ще има нов собственик в ОЦК, този завод в момента е златна мина /че дори и по-доходоносен/, при тези цени на цветните метали...
      Освен това, инвестициите направени в ОЦК от влизането на сегашните собственици са значителни /имам преки наблюдения/-нова оловна пещ, с повишен в пъти производствен капацитет. Освен това организацията на работа е подобрена и няма нищо общо с предишната. Заплатите на работниците са повишавани на 2 пъти през 2006 година.
      Но най-важното-конюктурата на пазара е такава, че потреблението на цветни метали е високо в световен мащаб и докато се задържат сегашните рекордни нива в котировките на световните борси, този бизнес е много, много доходоносен.

Коментар

• А защо мислите, че данъкоплатеца ще продаде ОЦК. Та това му е златната кокошка. След като му взеха завода в косово, а единственото му друго печелившо предприятие в България е Интер Пайп с печалба доста под един милион...?
        Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Данъкоплатец номер 1 може и да няма, но бъдещия купувач може да го направи. Не всяко дружество може да се отпише без търгово.

Коментар

• Симона, всяко дружество може да бъде отписано с решение на ОСА при съответния ред определен в "наредба н.22".
            Въпросът е дали "Данъкоплатец номер едно на Републиката" има такова намерение?
            Мисля че и сама можеш да стигнеш до отговора :-)

Първоначално изпратено от Симона
            Да не забравяме все пак, че има осъществено търгово предложение и мажоритаря (или бъдещия такъв) може да отпише ОЦК от борсата когато си поиска.
            изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Да не забравяме все пак, че има осъществено търгово предложение и мажоритаря (или бъдещия такъв) може да отпише ОЦК от борсата когато си поиска.

Коментар

• Цинка отново поскъпна с близо 5% за един ден. Вече е на 4000.
                Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Abritus разгледай по внимателно базата от миналата година
                  Или просто намери и разбери с колко % се е увеличило производството като тонаж за първите 3 месеца ! Ще останеш възхитен.

Коментар

• Pb-Zn complex

Според мен OTZK ще излети след IPo-тата. И ще се окаже, че няма много смъсъл да се наливат пари в прехвалени компании и банки, чийто прогнози я се сбъднат я не.

Коментар

• На тримесечна база отчета на пръв поглед е изключителен, но на база цялата минала година резултатите са очаквани:

Приходи от продажби: 2006 г.: 153 млн. лв /средно трим. 38.25/ срещу 52 млн.
                      Печалба: 2006 г. 18.5 млн. лв. /средно трим. 4.63/ срещу 4.951
                      Използвах даните от статията на КЕШ

Ако цената на оловото продължава да расте приходите и печалбите ще скачат със сигурност. Това е поредната компания изваждаща добър отчет, а индексите спадат. Парадоксите в България са много, но какво да се прави.

Коментар

• Май OTZK e най-доброто IPO тази година. Отчета е брутален!

Коментар

• Prihodite za parvite 3 meseca skachat ot 18 mil na 52 mil !!!!!!!
                          Pechalbata ot 893 000lv na 4 951 000lv !!!!!!!!!!
                          Moje bi nai-dobriq trimesechen otchet na BFB za tazi godina !

Коментар

• Много съм изненадан от търговията по позицията днес. За два дни цената на цинка направи 10% ръст, но точно тогава цената на ОЦК тръгва надолу. Явно има някаква закономерност. но немога да я открия или само IPO-ta са в главите на инвеститорите.

Коментар

• ...

Коментар

• Най вероятно Стандарт инвест купуват за Захариев а някои хитреци се опитват да припечелят от това
                                Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

Working...
                                X