IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.ock-bg.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
      Първоначално изпратено от Боримечката
      Първоначално изпратено от djaza
      ще влизаме ли в БГ40?
      Естествено
      ама кога оповестяват БФБ решението, не беше ли 1 август датата?
      по новия правилник - промени в индексите могат да се правят първите седмици на м. Март и м.Септември - така че ще изчакате още 1 месец
      мерси

Коментар

• Mai ima veche 10%, te sa mu dostatuchni

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
          Първоначално изпратено от djaza
          ще влизаме ли в БГ40?
          Естествено
          по новия правилник - промени в индексите могат да се правят първите седмици на м. Март и м.Септември - така че ще изчакате още 1 месец
          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Абе нека първо да направи free float на 15 -20 % и тогава в индексите,

а сега няма и 10 % , кой ще го пусне . :-))

Коментар

• Първоначално изпратено от djaza
              ще влизаме ли в БГ40?
              Естествено

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                ще влизаме ли в БГ40?
                Естествено

Коментар

• ще влизаме ли в БГ40?

Коментар

• [quote="neee"]
                    Първоначално изпратено от Ned
                    Първоначално изпратено от neee

Кой ти каза, че работят на пълни мощности, това изобщо не е така.
                    Пиша рядко, но гледам да съм запознат когато го правя. Прочети Рег докум и Отчета за Упр. ... работят точно на макса .
                    Оборудване, брой Година на във Капацитет
                    т/год
                    Линия за добив на цинк 1 1955 27 500т

..."Въвеждането в работен режим на новата “шахтова” пещ ще позволи производството на олово през 2007 г. да бъде увеличено почти два пъти и да достигне 25000 т/год."

а ето ти и прогнозата за 2007:
                    Плануваме следното производството по основни продукти:

Продукт Мярка Производство
                    Олово /общо/ тона 26 000
                    Цинк /общо/ тона 27 500
                    ... сам можеш да сравниш с резултатите за 6мес.
                    Но ако имаш друго инфо ... сподели
                    Аз също пиша като съм запознат. Освен това, разбира се, че чета подробно и задълбочено отчетите и документите, касаещи дружествата, в които инвестирам.
                    Знам че, поради нарушено снабдяване с оловен концентрат, /породен от липсата на достатъчно суровина, просто защото не се произвежда, а не защото търговците не са си свършили работата/, понякога се налага работата на оловната пещ да се извършва по технология, която не гарантира максимално извличане и рандеман.
                    Това означава, че пещта работи при пълен капацитет като количество входяща суровина /концентрат/, но поради по-нисък рандеман не се произвежда пълния капацитет от чисто олово.
                    Не е препоръка настоящето мнение!
                    Имам акции!

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                      Първоначално изпратено от Abritus
                      ...от сега мога да се обзаложа че тази година печалбата ще е под 5 млн. лева от какъв зор акцията скочи с 200 % си знаят само тези които я надуват.......
                      ............След това като излезе годишната печалба ще има много приятно изненадани.
                      Абритус, не можах да разбера, в крайна сметка ти подкрепяш ли поскъпването или не?

Между другото, прогнозата ти за шестмесечната печалба на какво се основава?
                      Подкрепям всяко покачване, по която и да е позиция, ако преспективите пред предприятието се повишават и ако отчетите показват ръстеж на приходите и печалбите. В противен случай е надуване на балон и е опасно и разбира се не го подкрепям. За купувалите Оргахим на 450 лева трудно могат да очакват още по-високи цени, но както се вижда по доста позиции реалната и пазарната цена може доста се различават, така че всичко е възможно. Просто зависи как и кой подпира цената. Но аз коментирах Оргахим съответната тема.
                      Така че тук да се насочим към OTZK. Факт е че в България няма много предприятия които печелят от покачването на суровините (нефт, желязо, алуминий, олово, цинк, мед и т.н.). Така че при всички случаи интереса на пенсионни и взаимните фондове по тази позиция в бъдеще ще е сериозен. Факт е че всеки уважаващ се фонд трябва да има акции от подобни дружества. На първо място избора на такива предприятия на БФБ не е особено голям и второ ОТЦК се очертава като най-голямото и най-бързо развиващо се такова дружество.
                      Така че няма да се учудя ако мениджмънта е сериозен в близките няколко години ОТЦК се нареди до БТК, Химимпорт, ПИБ като тежест и капитализация.

Коментар

• [quote="Ned"]
                        Първоначално изпратено от neee

Кой ти каза, че работят на пълни мощности, това изобщо не е така.
                        Пиша рядко, но гледам да съм запознат когато го правя. Прочети Рег докум и Отчета за Упр. ... работят точно на макса .
                        Оборудване, брой Година на във Капацитет
                        т/год
                        Линия за добив на цинк 1 1955 27 500т

..."Въвеждането в работен режим на новата “шахтова” пещ ще позволи производството на олово през 2007 г. да бъде увеличено почти два пъти и да достигне 25000 т/год."

а ето ти и прогнозата за 2007:
                        Плануваме следното производството по основни продукти:

Продукт Мярка Производство
                        Олово /общо/ тона 26 000
                        Цинк /общо/ тона 27 500
                        ... сам можеш да сравниш с резултатите за 6мес.
                        Но ако имаш друго инфо ... сподели

Коментар

• Първоначално изпратено от neee
                          Бъдещето е розово тук и наистина форуърд мултипълс показват добра вероятност за таргет 100 след годишния отчет при запазване на резулататите. Мен ме притеснява само това че в момента работят на максимални мощности а очакваните инвестиции имат пусков срок чак септември 2008 което съчетано с поскъпването на тока и може би връщането на цената на металите от сегашните върхове може да натисне цената в тесен рейнж. Но все пак съм оптимист а и съм дългосрочен тук.
                          Кой ти каза, че работят на пълни мощности, това изобщо не е така. Освен това в средносрочен план цените на металите се прогнозира да се задържат на сегашните нива, дори прогнозите за 2008 година е за по-високи ценови равнища за оловото.
                          Аз също съм голям оптимист тук, като си мисля, че високия ръст в цените на оловото ще дадат най-голямото си отражение в отчета за третото тримесечие!
                          Както се казва в една телевизионна реклама-най-доброто тук предстои!
                          Настоящето мнение не е препоръка!

Коментар

• Бъдещето е розово тук и наистина форуърд мултипълс показват добра вероятност за таргет 100 след годишния отчет при запазване на резулататите. Мен ме притеснява само това че в момента работят на максимални мощности а очакваните инвестиции имат пусков срок чак септември 2008 което съчетано с поскъпването на тока и може би връщането на цената на металите от сегашните върхове може да натисне цената в тесен рейнж. Но все пак съм оптимист а и съм дългосрочен тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                              ...от сега мога да се обзаложа че тази година печалбата ще е под 5 млн. лева от какъв зор акцията скочи с 200 % си знаят само тези които я надуват.......
                              ............След това като излезе годишната печалба ще има много приятно изненадани.
                              Абритус, не можах да разбера, в крайна сметка ти подкрепяш ли поскъпването или не?

Между другото, прогнозата ти за шестмесечната печалба на какво се основава?

Коментар

• OTZK-to ste stane 100bgn, tova nqma da ima znachenie dali si kupuval na 67,68 ili 69

Ne e preporuka

Коментар

Working...
                                X