Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kifПървоначално изпратено от БоримечкатаПървоначално изпратено от djazaПървоначално изпратено от Боримечкатаще влизаме ли в БГ40?
Коментар
-
Първоначално изпратено от БоримечкатаПървоначално изпратено от djazaПървоначално изпратено от Боримечкатаще влизаме ли в БГ40?Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
[quote="neee"]Първоначално изпратено от NedПървоначално изпратено от neee
Кой ти каза, че работят на пълни мощности, това изобщо не е така.Пиша рядко, но гледам да съм запознат когато го правя. Прочети Рег докум и Отчета за Упр. ... работят точно на макса .
Оборудване, брой Година на във Капацитет
т/год
Линия за добив на цинк 1 1955 27 500т
..."Въвеждането в работен режим на новата “шахтова” пещ ще позволи производството на олово през 2007 г. да бъде увеличено почти два пъти и да достигне 25000 т/год."
а ето ти и прогнозата за 2007:
Плануваме следното производството по основни продукти:
Продукт Мярка Производство
Олово /общо/ тона 26 000
Цинк /общо/ тона 27 500
... сам можеш да сравниш с резултатите за 6мес.
Но ако имаш друго инфо ... сподели
Знам че, поради нарушено снабдяване с оловен концентрат, /породен от липсата на достатъчно суровина, просто защото не се произвежда, а не защото търговците не са си свършили работата/, понякога се налага работата на оловната пещ да се извършва по технология, която не гарантира максимално извличане и рандеман.
Това означава, че пещта работи при пълен капацитет като количество входяща суровина /концентрат/, но поради по-нисък рандеман не се произвежда пълния капацитет от чисто олово.
Не е препоръка настоящето мнение!
Имам акции!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SubZeroПървоначално изпратено от Abritus...от сега мога да се обзаложа че тази година печалбата ще е под 5 млн. лева от какъв зор акцията скочи с 200 % си знаят само тези които я надуват.......
............След това като излезе годишната печалба ще има много приятно изненадани.
Между другото, прогнозата ти за шестмесечната печалба на какво се основава?
Така че тук да се насочим към OTZK. Факт е че в България няма много предприятия които печелят от покачването на суровините (нефт, желязо, алуминий, олово, цинк, мед и т.н.). Така че при всички случаи интереса на пенсионни и взаимните фондове по тази позиция в бъдеще ще е сериозен. Факт е че всеки уважаващ се фонд трябва да има акции от подобни дружества. На първо място избора на такива предприятия на БФБ не е особено голям и второ ОТЦК се очертава като най-голямото и най-бързо развиващо се такова дружество.
Така че няма да се учудя ако мениджмънта е сериозен в близките няколко години ОТЦК се нареди до БТК, Химимпорт, ПИБ като тежест и капитализация.
Коментар
-
[quote="Ned"]Първоначално изпратено от neee
Кой ти каза, че работят на пълни мощности, това изобщо не е така.Пиша рядко, но гледам да съм запознат когато го правя. Прочети Рег докум и Отчета за Упр. ... работят точно на макса .
Оборудване, брой Година на във Капацитет
т/год
Линия за добив на цинк 1 1955 27 500т
..."Въвеждането в работен режим на новата “шахтова” пещ ще позволи производството на олово през 2007 г. да бъде увеличено почти два пъти и да достигне 25000 т/год."
а ето ти и прогнозата за 2007:
Плануваме следното производството по основни продукти:
Продукт Мярка Производство
Олово /общо/ тона 26 000
Цинк /общо/ тона 27 500
... сам можеш да сравниш с резултатите за 6мес.
Но ако имаш друго инфо ... сподели
Коментар
-
Първоначално изпратено от neeeБъдещето е розово тук и наистина форуърд мултипълс показват добра вероятност за таргет 100 след годишния отчет при запазване на резулататите. Мен ме притеснява само това че в момента работят на максимални мощности а очакваните инвестиции имат пусков срок чак септември 2008 което съчетано с поскъпването на тока и може би връщането на цената на металите от сегашните върхове може да натисне цената в тесен рейнж. Но все пак съм оптимиста и съм дългосрочен тук.
Аз също съм голям оптимист тук, като си мисля, че високия ръст в цените на оловото ще дадат най-голямото си отражение в отчета за третото тримесечие!
Както се казва в една телевизионна реклама-най-доброто тук предстои!
Настоящето мнение не е препоръка!
Коментар
-
Бъдещето е розово тук и наистина форуърд мултипълс показват добра вероятност за таргет 100 след годишния отчет при запазване на резулататите. Мен ме притеснява само това че в момента работят на максимални мощности а очакваните инвестиции имат пусков срок чак септември 2008 което съчетано с поскъпването на тока и може би връщането на цената на металите от сегашните върхове може да натисне цената в тесен рейнж. Но все пак съм оптимиста и съм дългосрочен тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Abritus...от сега мога да се обзаложа че тази година печалбата ще е под 5 млн. лева от какъв зор акцията скочи с 200 % си знаят само тези които я надуват.......
............След това като излезе годишната печалба ще има много приятно изненадани.
Между другото, прогнозата ти за шестмесечната печалба на какво се основава?
Коментар
Коментар