Първоначално изпратено от nide
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от XYZ1Ако той плаща на доставчиците би означавало, че губи още 10% от тези пари понеже 10% от акциите вече не са негови ! Ало говорим за Захариев , а той горкия излиза, че само губи !
MCAP – 351 млн. лв
“Интертръст” ЕАД (96.73%) – 339.5 млн. лв
Към 20.08.2007
MCAP – 547 млн. лв
“Интертръст” ЕАД (90 %) – 492.6 млн. лв
Коментар
-
Начините за ползване на парите от продажбата на акции наистина са няколко - първия и най-популярния е бившия собственик на акциите и настоящ наприте от проджата да отпусне безлихвен кредит на ОЦК. Така Митал направи с неговите 15 млн на тримесечие за Кремиковци.
Възможно е да погаси търговско задължение на ОЦК от сметките на майката към друго дъщерно за да останат парите вътре в холдинга което е най-добре за нас като акционери (така ще подобри рязко коефициентите на ОЦК). Колегитев ероятно ще споменат и други варианти...
Коментар
-
Аз също се сещам за поне няколко начина, по които парите от продажбата на акции да се вливат отново в дружеството, най-популярните от тях са чрез заеми, които или са с минимална лихва или са безлихвени. Но за мен не е важна технологията на предоставянето на средствата. За мен е важно и всичките действия на Захариев посочват, че в бъдеще той ще се стреми да продаде рудниците, фабриките и комбината заедно, в пакет, което само по себе си би привлякло стартегически инвеститори. Фактите, които потвърждават това са няколко:
1. Изпълнението на мащабна инвестиционна програма за модернизация и разширяване на капацитета на оловно и цинково производство.
2. Сериозни действия по изпълнението на екологичната програма
3. Сериозни инвестиции в рудниците и обогатителната фабрика.
4. Стремеж към влизането на OTZK в най-престижния борсов индекс SOFIX
5. Значително подобряване на организацията и привличането на качествени инженерно-технически кадри в комбината, рудниците и фабриката
Освен това в световен мащаб са налице тенденции, които също потвърждават тези мои съждения:
1. Високи цени на цветните метали, подплатени с прогнози за задържане на тези нива в средносрочен план
2. Силна консолидация в сектора, която вече достига и България- пример продажбата на Кумерио Мед на водещия европейски прозводител на мед
Всичко това ме кара да мисля, че като инвеститори тук, ние бихме могли да спечелим тук, но не се знае кога. Иначе и аз мисля, че големите текущи печалби Захариев няма да сподели с нас, миноритарните акционери, а ще ги прибере с помощта на договорите, сключени между ОЦК и другите фирми на Захариев, това е класически номер и той така многократно ще си възвърне средствата, които сега е вложил за инвестиции.
Коментар
-
Bobi75
абе надухте ми главата
Коментар
-
Първоначално изпратено от XYZ1Ако той плаща на доставчиците би означавало, че губи още 10% от тези пари понеже 10% от акциите вече не са негови ! Ало говорим за Захариев , а той горкия излиза, че само губи !в случая той печели 90% а ние 10% мисля че не е лошо и за двете страни
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersToi moze da napravi, kakvoto si iska s parite si.
Първоначално изпратено от Super СтарРезултатите на Горубсо са много добриВинаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersVie kakvo tolkova se interesuvate za parite na Zahariev? Stiga ste gledali v cuzdata panica!
Не че това ме прави по-малко фен на ОЦК, мисля, че съм си направил добре сметката тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БоримечкатаПървоначално изпратено от XYZ1A как парите от продажба на акции влизат в завода като акциите са собствесност на друго дружество ?
Коментар
Коментар