IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оловно цинков комплекс АД (5OTZ / OTZK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nide
    Първоначално изпратено от XYZ1
    Ако той плаща на доставчиците би означавало, че губи още 10% от тези пари понеже 10% от акциите вече не са негови ! Ало говорим за Захариев , а той горкия излиза, че само губи !
    Към 31.03.2007
    MCAP – 351 млн. лв
    “Интертръст” ЕАД (96.73%) – 339.5 млн. лв

Към 20.08.2007
    MCAP – 547 млн. лв
    “Интертръст” ЕАД (90 %) – 492.6 млн. лв
    точно така nide, Захариев много повече би спечелил ако спечели доверието на инвеститорите и увеличи пазарната капитализация

Коментар

• Първоначално изпратено от XYZ1
      Ако той плаща на доставчиците би означавало, че губи още 10% от тези пари понеже 10% от акциите вече не са негови ! Ало говорим за Захариев , а той горкия излиза, че само губи !
      Към 31.03.2007
      MCAP – 351 млн. лв
      “Интертръст” ЕАД (96.73%) – 339.5 млн. лв

Към 20.08.2007
      MCAP – 547 млн. лв
      “Интертръст” ЕАД (90 %) – 492.6 млн. лв

Коментар

• Начините за ползване на парите от продажбата на акции наистина са няколко - първия и най-популярния е бившия собственик на акциите и настоящ наприте от проджата да отпусне безлихвен кредит на ОЦК. Така Митал направи с неговите 15 млн на тримесечие за Кремиковци.
        Възможно е да погаси търговско задължение на ОЦК от сметките на майката към друго дъщерно за да останат парите вътре в холдинга което е най-добре за нас като акционери (така ще подобри рязко коефициентите на ОЦК). Колегитев ероятно ще споменат и други варианти...

Коментар

• Аз също се сещам за поне няколко начина, по които парите от продажбата на акции да се вливат отново в дружеството, най-популярните от тях са чрез заеми, които или са с минимална лихва или са безлихвени. Но за мен не е важна технологията на предоставянето на средствата. За мен е важно и всичките действия на Захариев посочват, че в бъдеще той ще се стреми да продаде рудниците, фабриките и комбината заедно, в пакет, което само по себе си би привлякло стартегически инвеститори. Фактите, които потвърждават това са няколко:
          1. Изпълнението на мащабна инвестиционна програма за модернизация и разширяване на капацитета на оловно и цинково производство.
          2. Сериозни действия по изпълнението на екологичната програма
          3. Сериозни инвестиции в рудниците и обогатителната фабрика.
          4. Стремеж към влизането на OTZK в най-престижния борсов индекс SOFIX
          5. Значително подобряване на организацията и привличането на качествени инженерно-технически кадри в комбината, рудниците и фабриката
          Освен това в световен мащаб са налице тенденции, които също потвърждават тези мои съждения:
          1. Високи цени на цветните метали, подплатени с прогнози за задържане на тези нива в средносрочен план
          2. Силна консолидация в сектора, която вече достига и България- пример продажбата на Кумерио Мед на водещия европейски прозводител на мед

Всичко това ме кара да мисля, че като инвеститори тук, ние бихме могли да спечелим тук, но не се знае кога. Иначе и аз мисля, че големите текущи печалби Захариев няма да сподели с нас, миноритарните акционери, а ще ги прибере с помощта на договорите, сключени между ОЦК и другите фирми на Захариев, това е класически номер и той така многократно ще си възвърне средствата, които сега е вложил за инвестиции.

Коментар

• абе надухте ми главата

Коментар

• Първоначално изпратено от XYZ1
              Точно така , но Захариев знае че не може само той да печели , така че всички дребни акционери получават 10% бонус за това че са инвестирали при него . Не опростявайте така грубо нещата той наистина никога не губи в случая той печели 90% а ние 10% мисля че не е лошо и за двете страни

Коментар

• Ако той плаща на доставчиците би означавало, че губи още 10% от тези пари понеже 10% от акциите вече не са негови ! Ало говорим за Захариев , а той горкия излиза, че само губи !

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                  Toi moze da napravi, kakvoto si iska s parite si.
                  Ще го направи само , че с твоите пари. Ще видим един Merger с Горубсата и дребния малък франки(акционер) ще хапне дръвцето.

Първоначално изпратено от Super Стар
                  Резултатите на Горубсо са много добри
                  Къде ги видя тези резултати сподели какви са....ти сигурно имаш и инфо по условията на сливането
                  Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Toi moze da napravi, kakvoto si iska s parite si.

Коментар

• Не мога да дам подробности ,но е факт че Захариев плати на Асториана и на Екстрата с парите от продажба на акции , ще видим в бъдещите отчети

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                        Vie kakvo tolkova se interesuvate za parite na Zahariev? Stiga ste gledali v cuzdata panica!
                        Франки, аз не се интересувам какво прави Захариев с парите си. Опитвам се да кажа само, че според мен тези пари от продажбата на акции са си точно негови, не на ОЦК. И в този ред на мисли не е коректно да се говори, че с тези пари видиш ли се финансира инвестиционната програма.

Не че това ме прави по-малко фен на ОЦК, мисля, че съм си направил добре сметката тук.

Коментар

• Vie kakvo tolkova se interesuvate za parite na Zahariev? Stiga ste gledali v cuzdata panica!

Коментар

• ST, аз това съм го чел, но технически не ми става много ясно. Ако това беше първично публично предлагане, съм съгласен ... парите отиват в предприятието. Но при условие, че не е ?!?!?

Коментар

• Резултатите на Горубсо са много добри , но Захариев ги прехвърля в ОЦК за да покрие инвестиционната програма (вижте прословутите договори одобрени на АС) Парите от продажбата на акции влизат много лесно в ОЦК - с банков превод към доставчиците за сметка на ОЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                                Първоначално изпратено от XYZ1
                                A как парите от продажба на акции влизат в завода като акциите са собствесност на друго дружество ?
                                не, това е резонен въпрос. Нед, съжалявам, нямам възможност сега да търся твоят отговор. Може ли да ми обясниш, как така при условия, че Интертръст си продава акциите парите влизат в ОЦК? Те според мен чисто и просто отиват по банковите сметки на Захариев.

Значи къде са отишли парите никой не може да знае...а колкото до възможните начини да бъдат вкарани в ОЦК...аз се сещам за поне 5.

Коментар

Working...
                                X